mandag den 5. september 2011

Hundredeårsbølgen

Ny bog fra Høst & Søn | Rosinante&Co

Ida Jessen har i samarbejde med tegneren Anastasiya Orlova og russiske børn lavet en billedbog om katastrofe, fællesskab og ansvar.


Da Ida Jessen tog til Moskva i 2010, havde hun skrevet trefjerdedele af historien til Nogen må våge i mørket. Som led i dansk-russisk kulturudveksling mødtes hun i Moskva med tyve børn i en workshop for at arbejde historien færdig, inden den russiske tegner skulle i gang med illustrationerne til bogen. Børnene havde mange bud på slutningen af historien, men der var ét fælles træk ved dem alle: Selv om historien handler om en katastrofe, skal den ende godt. Håbet og trygheden skal have det sidste ord. Børnene var godt klar over, at man ikke kan tage springet direkte over i håb og tryghed efter en katastrofe. De vidste, at der skal arbejde og tid og viljestyrke til, og det var deres forslag præget af. Slutningen er skrevet som en sammenkobling af deres mange forskellige ideer.

Ida Jessen (f. 1964) er forfatter til en række børne- og voksenbøger. Hun debuterede i 1989 med novelle-samlingen Under sten. Har siden skrevet adskillige roste romaner, heriblandt Det første jeg tænker på, som indbragte hende BG Banks Litteraturpris 2006 og senest Børnene, for hvilken hun modtog De Gyldne Laurbær 2010.

Anastasiya Orlova (f.1983) er russisk illustrator og uddannet fra Moscow State University of Printing Arts. Hun debuterede med bogen Cats and Mices skrevet af Moris Carem. Nogen må våge i mørket er hendes anden billedbog.

Ida Jessen & Anastasiya Orlova
NOGEN MÅ VÅGE I MØRKET
Grafisk tilrettelægning: Jette Aagaard Enghusen
ISBN: 978-87-638-1555-0
40 sider
Udgivelsesdato: 9.september 2011

Ingen kommentarer:

Send en kommentar