mandag den 12. september 2011

Ny roman i Rosinantes klassikerserie


Livet – en brugsanvisning er en totalroman med et mylder af historier, der alle udspringer fra ting og kringelkroge i et hus i en gade i Paris. Romanen er den franske forfatter Georges Perecs hovedværk og betragtes som en milepæl i moderne litteratur på linje med James Joyces Ulysses.

Bogen udkommer i Rosinantes klassikerserie og har efterord af Peter Adolphsen.

I en ejendom i Paris har livet sat sig sine spor. I hver en krog, i hver en ting venter en historie. I 99 kapitler fortælles hundredevis af historier om livet i Paris og andre steder på jorden. Bizarre, dagligdags, bevægende, usædvanlige, morsomme og triste historier. Malere og mordere, poeter og popsangere, cirkusartister, håndværkere, svindlere og diplomater indgår i et livets puslespil med alle deres lidenskaber, skuffelser, illusioner og bedrag, og på de mest besynderlige måder krydser disse menneskers veje hinanden.

Georges Perec (1936-82), fransk forfatter. Han debuterede med romanen Les Choses i 1935 (Ting på dansk i 1999), som han modtog den prestigefyldte franske litteraturpris Prix Renaudot for. Perec var usædvanlig original og kreativ og skrev som medlem af kunstnergruppen OuLiPo bl.a. bogen Forsvindingen (da. 1969) - en slags kriminalroman, hvor ikke kun nogle personer forsvinder, men også bogstavet E. Han udfoldede sig indenfor utallige genrer og producerede alt fra anagrammer, erindringer, filmanuskripter, gåder, kritik, krydsord, lipogrammer, opskrifter, poesi, radiospil og skuespil.. Livet - en brugsanvisning udkom i 1978 efter ni års arbejde. På dansk i 1999 i Frants Iver Gundelachs oversættelse.

Georges Perec
LIVET – EN BRUGSANVISNING
Originaltitel: La vie mode d’emploi
Oversat af: Frants Iver Gundelach
Omslagsgrafiker: Camilla Jørgensen
ISBN: 978-87-638-1751-6
656 sider, vejl. pris 199,95 kr.
Udgivelsesdato: 13. september 2011

Ingen kommentarer:

Send en kommentar