mandag den 19. september 2011

En historie om mord, utroskab, incest, anger, frelse og spøgelser

FAY WELDON
Kehua!
Spøgelseshistorier

Fay Weldons nye roman Kehua! er en historie om mord, utroskab, incest, anger, frelse og
spøgelser.

Kehua! ´s omdrejningspunkt er bedstemor Beverley på 92 år, matriarken i en familie fyldt med kvinder.
Beverley er opvokset på New Zealand, hvorfra Maori-ånderne - de såkaldte kehuaer - har fulgt hende helt til England. Her er deres primære formål at samle de familiemedlemmer, der er spredt for alle vinde. Kehuaer falder nemlig først til ro, når slægten hviler i sig selv.

Fortidens synder og traumer hjemsøger os alle. Kært barn har mange navne: sultne spøgelser, onde ånder, poltergeists, furier eller kehuaer - vi har dem med os overalt. Over kontinenter, oceaner, årtier og generationer. Beverley og hendes familie på kvindernes side bærer på en tung, spirituel byrde, og dette er historien om, hvordan disse kvinder lærer at leve med deres spøgelser, eller måske rettere: Hvordan spøgelserne lærer at leve med dem…


FAY WELDON (født 1931) har gennem de seneste fire årtier beskrevet moderne kvindeliv i essay- og novelle-samlinger og ikke mindst i sine romaner, senest Primrose Hill. Desuden har hun skrevet tv-dramatik og kulturjournalistik, samt sin selvbiografi i foreløbig to bind, Auto da Fay og Mandefælden.

Fay Weldon fylder 80 år den 22. september.

Fakta om bogen
Titel: Kehua!
Forfatter: Fay Weldon, på dansk ved Charlotte Grubb
Omfang: 256 sider
Pris: 299,95 kr.

Udkommer torsdag den 20. oktober 2011

Ingen kommentarer:

Send en kommentar