onsdag den 28. september 2011

Århundredets største spionskandale

Med Den sjette forræder har den skotske forfatter og tidligere MI6-agent, Charles Cumming, skrevet en thriller som er inspireret af den virkelige historie om ”De fem fra Cambridge” – aktørerne i en af det tyvende århundredes mest spektakulære spionskandaler.

I 1992 erklæres den 76-årige Edward Crane død på et hospital i London. En nekrolog beskriver Crane som en indflydelsesrig karrierediplomat. Men han var mere end det og omstændigerne ved hans død langt fra det, de ser ud til.Femten år senere bliver Sam Gaddis, der er ekspert i moderne russisk, spurgt om han vil hjælpe en journalist-veninde med at finde
et muligt sjette medlem af den berygtede spiongruppe ”De fem fra Cambridge”. Gaddis er sikker på, at hun har fat i en historie, der vil kunne ændre hans livsbane. Men da hun dør helt uventet, må Gaddis fortsætte researchen alene og kommer i kontakt med en mand, der hævder, at han kender sandheden om Edvard Crane.
En sandhed, som vil ryste det politiske fundament fra London til Moskva. En sandhed, som kan koste ham livet.

”De fem fra Cambridge” bestod af Kim Philby, Anthony Blunt, Guy Burgess, Donald Maclean og John Cairncross, der alle blev rekrutteret som agenter for det sovjetiske NKVD. Den sjette forræder er Charles Cummings historie om jagten på et muligt sjette medlem af gruppen.

Charles Cumming (f. 1971) har en mastergrad i engelsk litteratur
og arbejder som redaktør og anmelder ved førende britiske magasiner og dagblade. Blev i 1995 hvervet til Secret Intelligence Service (SIS).
Et år senere flyttede han til Montreal, hvor han skrev sin første roman baseret på erfaringerne som agent i MI6. A Spy by Nature udkom i 1999 til flotte anmeldelser. Tyfon, der udkom som den første på dansk i 2009, var Cummings fjerde roman.

Læs mere om bogen og se et video-interview med forfatteren på www.charlescumming.co.uk

Charles Cumming
DEN SJETTE FORRÆDER
Originaltitel: The Trinity Six
Oversat af: Jakob Levinsen
Omslagsgrafiker: Leo Scherfig
ISBN: 978-87-638-1802-5
367 sider, vejl. pris 299,95

Udgivelsesdato: 20. oktober 2011

Ingen kommentarer:

Send en kommentar