onsdag den 28. september 2011

HAREN MED DE RAVGULE ØJNE

I Haren med de ravgule øjne bruges  264  bittesmå, udskårne, japanske figurer – såkaldte netsuke – til at fortælle en usædvanlig og skæbnesvanger historie om den jødiske Ephrussi-familie, som levede et turbulent liv i Paris og Wien fra slutningen af  1800 -tallet og frem gennem Anden Verdenskrig.

Ephrussi-familien stammer fra Odessa, den jødiske by ved Sortehavet. Det var en af Europas rigeste og mest magtfulde familier. De ejede banker, rederier, store ejendomme og kontrollerede distribution og salg  af korn i hele Europa.Bogen begynder i Japan, hvor De Waal arver en usædvanlig smuk samling af netsuke af sin onkel. Samlingen har fulgt familien i mere end et århundrede.

De Wall beslutter sig for at tage af sted på en mission med det formål efterforske og afdække historien bag de små netsuke-figurer og dermed også historien bag sin egen slægt.

Romanen er den mest overraskende succeshistorie i den engelske bogbranche sidste år, og den vandt da også den prestigefulde COSTA AWARD 2011, og samtidig har den ligget på den engelske bestsellerliste i mere end seks måneder.

________________________________________________________

"Haren med de ravgule øjne er et storladent epos, skrevet med ånd, vid og forståelse. Netop sådan giver man de døde oprejsning og et liv, som ikke kan undgå at bevæge læseren.
Hvilken bog! Hvilken forfatter! "
– Henriette Bacher Lind, JyllandsPosten

”Du sidder med et mesterværk i dine hænder.”
 – The Sunday Times

Forlaget Hr. Ferdinand


Ingen kommentarer:

Send en kommentar