onsdag den 28. september 2011

Sund betyder ikke nødvendigvis tynd.

Sund betyder at have det godt og nyde livet.

Slut fred med din krop er Andrea Baks personlige historie om mad og krop. Det er historien om at overspise, når livet er for meget, og om at opdage, at man vejer 105 kilo og læner sig faretruende opad en lang række livsstilssygdomme. Men det er også historien om at få nok og om at gøre det, der skal til – men at gøre det på sine egne præmisser.I bogen beskriver Andrea Bak hvordan hun lærer, hvor godt det føles at spise sundt og motionere, og hvor stor betydning det har at tale pænt til sig selv, sætte realistiske mål og lade fornuften, nydelsen og livsglæden råde. Hun begynder at løbe. Hun taber 20 kilo. Hun får det meget bedre med sin krop og med livet i det hele taget. Hun spiser stadig de såkaldte usunde ting, men i moderate mængder og ikke fordi hun har det dårligt. Tværtimod fordi hun har opdaget sanseligheden og nydelsen, og har erkendt, at der ikke er meget sjov ved livet uden chokolade og bearnaise.

Slut fred med din krop er et inspirerende og kærligt klap i måsen til alle, der godt ved, hvad der skal til, men som alligevel har det som om, sofaen er groet fast på deres ryg. Bogen indeholder ingen slankekure og prædiker hverken afsavn eller fanatisme, men maner i stedet til besindighed, selvindsigt og sund fornuft.

Andrea Bak (født 1973) er uddannet journalist og har skrevet for Woman, Bazar, Eurowoman, Femina, IN og Tidens Kvinder. Hun har desuden været chefredaktør på WHERE2GO og er forfatter til bogen Else Marie Pade - en biografi (Gyldendal) samt medforfatter til Hvad livet har lært mig og Lyst og Lir (begge Pretty Ink).

Andrea Bak
SLUT FRED MED DIN KROP
Sådan blev jeg sundere, gladere 
og 20 kilo slankere
Omslagsgrafiker: Sabine Brandt
Pretty Ink
ISBN: 978-87-638-1858-2
183 sider, kr. 249,95

Udgivelsesdato: 13. oktober 2011

Fås også som e-bog

”For mig har det været en meget frigørende oplevelse at finde ud af, at selv om jeg tillader mig selv at spise chokolade, is, hvidt brød og 70+ brieost, er det ikke det samme som, at jeg går amok i det […]

I dag ved jeg, at sund naturligvis handler om hvad du putter i munden og hvor meget, du bevæger dig. Men det handler edderluskeme også om, hvordan du tænker om dig selv, og om hvordan du griber dit liv an. Om du tillader dig selv at leve i nuet og nyde det, eller om du konstant er et andet sted, hvor du skælder dig selv ud for ikke at være perfekt.” - Andrea Bak

Ingen kommentarer:

Send en kommentar