onsdag den 28. september 2011

Ny historisk spænding

- af forfatteren til Spansk ild 

Hollandske Wouter van Mastricht er nu tilbage med en uafhængig opfølger til den historiske roman Spansk ild. I Den Røde Løve vækkes Rotterdams havn anno 1639 til live med al dens støj og stank, og Evan Sharpe kastes atter ud i en kringlet mordsag, der trækker tråde langt ind i magtens korridorer.



En skibsbygger forsvinder efter at have overværet et brutalt mord. Imens nærmer den spanske flåde sig, og det frygtes, at skibsbyggeren vil lække admira-litetets hemmeligheder til fjenden.

Evan Sharpe får til opgave at opspore ham før spanierne, men dobbeltspil og hemmeligheder har infiltreret den hollandske top, og pludselig er Sharpe selv på flugt. Og som om det ikke var nok, opdager han, at hans forlovede drives i favnen på den forræderiske lejemorder Cuzzoni.

Wouter van Mastricht (f. 1947) er kulturhistoriker med stor interesse for historie og navnlig det 17. århundrede. Han har arbejdet som journalist, sømand og lærer og bor sammen med sin familie i Maastricht. Debuterede med romanen Spansk ild, der har solgt mere end 25.000 eksemplarer i Holland, og som udkom på dansk i 2010.


Wouter van Mastricht
DEN RØDE LØVE
Originaltitel: Tromps Armada
Oversat af: Miriam Kathrine Boolsen
Omslagsgrafiker: Anne Kragelund
ISBN: 978-87-7079-124-3
462 sider, vejl. pris 299,95

Udgivelsesdato: 11. oktober 2011

Ingen kommentarer:

Send en kommentar