onsdag den 31. august 2011

Smukke fejltagelser

I anledning af Aarhus Festuge og litteraturfestivalen Vild med ORD udgiver forlaget Torgaard en unik dansk-færøsk digtsamling, ”Smukke fejltagelser”.

Forfatterne Peter Laugesen fra Århus og Jóanes Nielsen fra Tórshavn blev en aften - i marts i Århus(!) - enige om at lade sig inspirere af temaet for Århus Festuge 2011, Beautiful Mistakes.

Resultatet er dette "dobbeltskrift", hvor forfatterne tager livtag med hinandens digte under den overordnede titel. Mange ord på dansk og nogle på færøsk om Picasso som hagesmæk, skamløse aber, anarkiets lange vinter, vildfarne stjerner - og ikke mindst om erindringen om de mostre, som begge forfatterne mindes med rå åbenhjertighed.


Om udgivelsen udtaler Jens Folmer Jepsen, leder af Århus Festuge:
”At årets festugetema har ført til en bog om fejltagelser er den slags ting vi håber på sker - at det så er to kapaciteter som Laugesen og Nielsen der står bag gør det jo bare endnu mere fantastisk - så tak for den bog"

Smukke fejltagelser. Digte af Peter Laugesen og Jóanes Nielsen. Forlaget Torgard. 62 sider, kr. 129,00. Udkommer fredag 26. august 2011.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar