torsdag den 22. september 2011

Børne- og ungdomsbøger fra Rosinante efteråret 2011

VERDENSPREMIERE PÅ FIRE HELT NYE PEGEBOGS-APPS

ROSINANTE&CO går i luften med fire helt nye interaktive ’Tryk, lyt og lær’ apps – direkte udviklet til iPad, iPhone og iPod Touch.


Med fire forskellige interaktive apps lærer børnene om vilde dyr, bondegårdsdyr, udrykningskøretøjer og gravemaskiner. Når børnene trykker på skærmen kan de høre dyrenes og køretøjernes lyde. Slår man højtlæsningsfunktionen til fungerer app’en som en e-billedbog med lyd – og de større børn kan få en basal viden om dyrene og de forskellige køretøjer.


De fire apps udsendes på engelsk, tysk og dansk og ved at ændre på "sprog" i enhedens generelle "indstillinger" kan man selv vælge, hvilket sprog app’en skal afspille på. Derved kan den også bruges som et led i børnenes sprogindlæring.

Udkommer 1. juli
Rosinante & CoSNOT, SLIM OG SUPERKRÆFTER
Antboy (5)
Kenneth Bøgh Andersen

Nu udkommer 5. bind i den populære serie om Myredrengen, Antboy – den danske provins helt egen superhelt. Historien om Antboy er solgt til filmatisering og kan fra næste år også opleves som teaterstykke.

I bind 4 vendte Antboy tilbage og måtte tage et stort opgør med endnu en superskurk. Men skurke dukker op overalt, også nye superhelte, sågar Antboy-kopier. Det værste er, at de tilsyneladende ikke bare bærer vellykkede kostumer, men virkelig også har superkræfter.
Er der en hær af insekter med superkræfter løs i byen, eller er der en anden forklaring? Sjette og sidste bind af Antboy udkommer i foråret 2012.

Kenneth Bøgh Andersen (f. 1976) er en af tidens mest populære børnebogsforfattere og har udgivet adskillige bøger inden for den fantastiske genre, bl.a. Den Store Djævlekrig 1-4. Han har modtaget flere priser, bl.a. BMF's Børnebogspris, Danmarks Skolebibliotekarers Børnebogspris og Kommunernes Skolebiblioteksforenings Forfatterpris. Derudover har han som den eneste forfatter modtaget børnenes egen Orla Pris tre gange. Flere af bøgerne er udkommet i andre lande og Antboy er foreløbig solgt til udgivelse i Sverige, Norge og Tyskland. Læs mere på www.kennethboeghandersen.dk og www.antboy.dk

Udkommer 26. september
Høst & SønDEN BLINDE KONGE
Cecilie Eken

Nu udkommer prisbelønnede Cecilie Eken med en selvstændig opfølger til den moderne eventyrbog Det levende sværd (2010). Igen har hun vredet og drejet klicheerne fra eventyr- og fantasygenren og skrevet en anderledes fortælling, der både rummer dramatiske sværdkampe, forræderi, uhyrer og en indre dannelsesrejse for den hidsige, viljefaste hovedperson.

Da vi forlod Eriann og Vidar i Det Levende Sværd, havde de sammen overvundet den frygtindgydende drage fra Sortebjerget og lagt kong Leo og Vestland bag sig. Nu har rygtet om deres heltedåd imidlertid bredt sig ud over landets grænser, og det vælter ind med tilbud fra folk, der har brug for en stærk og modig helt. Eriann har lovet sig selv aldrig mere at skulle adlyde ordrer fra en selvoptaget hersker, men da Vidar en dag modtager brev med anmodning om hjælp fra en af sin fars gamle bekendte, kong Erwin af Østerfjord, mener han ikke, at han kan afslå. Eriann føler sig tvunget til et umuligt valg: Skal hun svigte sig selv eller Vidar?

Bogen er illustreret i s/h af Mårdøn Smet.

Cecilie Eken (f. 1970) debuterede som 23-årig og har skrevet en lang række fantasybøger bl.a. prisbelønnede værker som Sikkas Fortælling og serien om Den Sorte Safir. Modtog Kulturministeriets Børnebogspris 2008 for billedbogen Mørkebarnet.

Udkommer 12. oktober
Høst & SønPELLE POPHÅR OG PANODILPIGEN
Gunvor Reynberg

Pelle Pophår og Panodilpigen er første bind i en ny børnebogsserie, om to nørdede unger, der insisterer på retten til selv at vælge, hvem man er venner med – og på at føre frihedskamp og projektfremlæggelse på deres helt egen måde. Fyldt med action, humor og planer, der kun kan gå galt ...

Pelle Pophår har en sprudlende fantasi – og mange interesser. Desværre er skolearbejde ikke en af dem. Petra starter i Pelles klasse og rygterne begynder straks at svirre. Er det sandt at Petras mor har forsøgt selvmord, og at Petra har fulgt hendes eksempel ved at sluge et glas panodiler? Da Pelle og Petra bliver sat til at lave gruppearbejde sammen om 2. Verdenskrig, får de ideen til at starte deres egen modstandsgruppe ”POPA”. Den første mission bliver at befri den gamle modstandsmand Olde-Pelle fra plejehjemmet. Men tingene går ikke helt som planlagt, og da en mystisk fremmed dukker op i hovedkvarteret, sker der ting, som Pelle ikke i sin vildeste fantasi havde drømt om ...

Gunvor Reynberg (f. 1960) er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole. Har skrevet et utal af revy- og cabarettekster, sange og klummer. Er også forfatter til flere af Eventyrteatrets familiemusicals samt teaterversionerne af Renee Toft Simonsens Karlas Kabale og Manu Sareens Iqbal Farooq. Forfatter til den meget roste, humoristiske novelle "Perlevenner" i novellesamlingen Pære-perker-dansk (2011).

Udkommer 31. august
Høst & SønVENINDER FOR ALTID (5)
Drengekaos
Camilla Wandahl

Hvorfor er det med drenge så vildt vigtigt, når man går i 6. klasse? Og er det vigtigt nok til at komme op at skændes med sine bedste veninder om?

Drengekaos er titlen på femte bog i den populære pigeserie Veninder for altid, og som titlen fortæller, stiller bogen skarpt på hvor svært alt det med drenge kan være. Og samtidig vildt vigtigt, når man går i 6. klasse. Både når man er forelsket, og når man ikke er, men har en bedste veninde, som ikke kan tænke på meget andet end ham med de søde øjne.

Camilla Wandal (f. 1986) læser til folkeskolelærer og underviser børn og unge i skrivning. Hun debuterede i 2009 med den anmelderroste ungdomsroman Hjerte i vente. Siden har hun udgivet letlæsningsbøgerne Så fandens forelsket og Et blodigt spil.

Udkommer 21. oktober
Høst & Søn

Udkommer også som e-bogHIMLEN ER FULD AF DRAGER
Bent Rasmussen

Himlen er fuld af drager er seks eventyr, der alle er inspireret af Asger Jorns japanske drager, som i findes på Museum Jorn i Silkeborg.

Eventyrerne handler om alt fra kejsere og sømænd over kærestepar og hvalfangere til bønder og prinsesser. Alle personerne i historierne inspireres af højtflyvende drager – i mange tilfælde til at gå magten midt imod.

Bogen er illustreret af Ursula Seeberg.

Bent Rasmussen (f. 1934), lærer og skolebibliotekar, debuterede som børnebogsforfatter i 1966 med børnebogen Alt kan gro. Han har et stort og virksomt forfatterskab bag sig, med bl.a. titler som Det skaldede spøgelse og De hvide hænder (bogen bag filmen Mig og Charly).

Udkommer ultimo september
Høst & SønJEG ER MODIG. INDTIL BLADENE EN DAG FORSVINDER
Mads Heinesen

Jeg er modig. Indtil bladene en dag forsvinder er en ærlig, stemningsmættet fortælling om 12-årige Frejs forvirrende overgang fra barn til teenager.

Frej har sat kasserne med Lego op på loftet, for når man er 12 år leger man ikke mere – men hvad gør man så? Patrick og Alexander har fået hår på den. Frej har stadig kun dun. Kan man bruge balloner som kondomer og er Frej modig nok til at tale med Cat? Sikkert er det, at Alexander har en kæmpe, fjernstyret bil og kan skaffe billige kanonslag fra Tyskland. Måske skulle man forsøge at sælge dem dyrt til Rocker-John og de andre fra niende ...

Mads Heinesen (f. 1981) er forfatter, musiker og maler. Han er uddannet fra Forfatterskolen for Børnelitteratur (2003-2005) og udsendte i 2009 sin debutroman Hvad så, Vilmer? efterfulgt af Hvad så, kærester? (2010)

Udkommer 23. august
Høst & Søn
DE SMÅ SYNGER
Gunnar Nyborg-Jensen

I den danske børnekultur er sangene fra De små synger solidt forankret og sangbogen så respekteret, at den i 2006 kom med i Kulturministeriets Børnekultur-kanon. Nu kommer den i en helt ny, stor papudgave med 23 af de mest populære sange og sanglege til de allermindste – nem for små fingre at bladre i.

I udvalget indgår: Bjerget i skoven; Bro, bro, brille; Der sad to katte på et bord; En lille frø i mosen sad; En lille nisse rejste; Haren hist i grøften; Højt på en gren en krage; Jeg gik mig over sø og land, Klappe, klappe kage; Lille Lise; Mester Jacob; Mæ, si’r det lille lam; Op lille Hans; Pjerrot og Månen; På en grøn bakketop; Ride, ride ranke; Save, save brænde; Sur, sur, sur; Så går vi rundt om en enebærbusk; Tinge-linge-later; Tornerose; Tre små soldater; Vil du, Vil du.

Udkommer 4. oktober
Høst & Søn

NOWHERE KID
Thorstein Thomsen

I romanen Nowhere Kid stiller Thorstein Thomsen skarpt på 1960'ernes Danmark med teenageren og Beatles-fanen John i centrum for et ungdomsliv, der på en gang er genkendeligt og meget retro.

John bor med sin far og mor og to søskende i en 2 ½ værelsers lejlighed. Faren må fem måneder i fængsel, og da han kommer ud, er alt forandret. Moren har fået job, storebroren gør oprør og lader håret gro. John opdager langsomt, at faren er en plattenslager. John forsøger at tage ansvaret på sig og holde sammen på den splittede familie ...


Thorstein Thomsen er født 1950. I 70'erne ernærede han sig som rockmusiker og spillede bl.a. sammen med C.V. Jørgensen og Lone Kellerman i gruppen Charlatan. Han har skrevet bøger for børn og unge, manuskript til spillefilm og flere hundrede sange. Senest har han udgivet den anmelderroste biografiske roman Rock Hudson skal ikke dø i Ukraine (2011).

Udkommer 22. september
Høst & Søn

Udkommer også som e-bog


DEN SOM FANDEN LYTTER TIL
Anita Krumbach

Ny roman for store børn og unge af prisbelønnede Anita Krumbach. Den som Fanden lytter til handler om skyld og soning og er skrevet i samme sprogligt stramme stil, som Krumbachs debutroman Et mærkeligt skib, der blev præmieret med Kulturministeriets Børnebogspris 2009.

Alt fryser til is den vinter, hvor det forfærdelige sker med Vinas bror, Johan. En hændelse, der gør Vina sort af skyld, og som får familien til at flytte, hver gang kulden bider sig fast. En dag møder Vina drengen med det ødelagte ansigt, Tejs, som jages af Jakel og de andre drenge. Hun opdager, at man kan gøre alting godt igen. Hvis man gør noget farligt ...


Anita Krumbach (f.1967) har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur og er desuden uddannet lærer og illustrator.

Udkommer 28. oktober
Høst & Søn

Udkommer også som e-bogDØDENS Å
Annette Bjørg Koeller

Er det uheld, eller er det Åmanden, som er skyld i, at flere af landsbyens små børn drukner i åen? Eller er der en sindssyg morder på spil? Fria, som selv har mistet en søster og reddet naboens lille dreng fra døden, prøver at finde hoved og hale i de mange mistanker, hun og andre i byen går rundt med. Men det er ikke ufarligt at stille spørgsmål ...

Dødens å er en historisk spændingsroman, som udspiller sig i Danmark i 1873 og følger den unge Fria, som bor med sine forældre tæt på den å, hvor hendes søster druknede som lille. Der er gået adkillige år siden den forfærdelige hændelse, men ingen taler om den. Fria husker glimtvis og sørger over, at søsteren bliver forsøgt glemt, mens fasteren må leve afsides i skoven, afskåret fra familien. Hvad skete der egentlig dengang? Og hvorfor er der så mange små, der drukner i den å?

Annette Bjørg Koeller (f.1964) har gået på Center for Børnelitteraturs forfatterskole og debuterede i 2008 med billedbogen Plasterpigen.

Udkommer medio september
Høst & Søn

Udkommer også som e-bogLIGRØVERNE
Annemette Sørensen

En historisk roman om kampen for overlevelse, om sammenhold og svigt, om et samfund, hvor det ikke altid er retfærdigheden, der sejrer. Om lig som en handelsvare og drømmen om Amerika.

Da Tom og Seans far dør, kommer familien på fattiggården. Tom og Sean vælger at stikke af og i stedet prøve lykken i storbyen. Da Sean en dag pludselig er forsvundet, slår Tom sig sammen med Simon. Simon overlever ved at skaffe lig til Doktoren, og Tom må dagligt gå på kompromis med sin moral, indtil han en dag beslutter, at nu skal det slutte, men der er det for sent. Ligrøverne bygger på virkelige hændelser.

Annemette Sørensen (f. 1957) har tidligere skrevet Fiskerdrengen og Emily, en børneroman der foregår under englændernes bombardement af København i 1807. Hun er ligeledes forfatter til Fangen på Djævleøen, der handler om Dr. Dampes fangenskab på Christiansø og til Da freden kom, som handler om dagene omkring befrielsen i 1945.

Udkommer 3. oktober
Høst & Søn

Udkommer også som e-bogFANGET PÅ GUANTANAMO
Anna Pereras

Fanget på Guantanamo handler om 15-årige Khalid, der under en ferie i Pakistan bliver kidnappet og overført til Guantanamo basen.

15-årige Khalid holder af at hænge ud med vennerne, at spille fodbold i parken og i det hele taget at gøre som en hver anden teenager. Han er ikke vildt begejstret over at skulle besøge slægtninge i Pakistan, men hans forældre insisterer på, at han skal tage med. Det bliver begyndelsen på Khalids og familiens mareridt. Khalid kidnappes og tvinges til et sted, som ingen teenager burde se. Et sted, hvor tortur og terror er det normale. Et sted, som han ikke er sikker på, han nogensinde vil slippe fra. Et sted, som kaldes Guantanamo Bay.

Anna Perera er født i London. Hun har arbejdet som engelsklærer i London og blev senere ansvarlig for afdelingen for eksluderede drenge. Fanget på Guantanamo er hendes første ungdomsroman.

Udkommer 18. oktober
Høst & Søn

Udkommer også som e-bogDEN HVIDE KRAGE
Marcus Sedgwick

To liv på tværs af to århundrede opslugt af den samme gruopvækkende historie. Den hvide krage er en moderne gotisk thriller af den prisbelønnede engelske forfatter Marcus Sedgwick.

På det engelske gods Winterfold Hall foretager den lokale præst og den nytilflyttede dr. Barrieux farefulde eksperimenter udi det hinsidiges mørke og mystik. To århundreder senere må Rebecca nødtvungent flytte hen til sin far, der bor i den engelske flække, hvor havet er godt i gang med at æde sig ind på byens kyst. Da Rebecca en dag møder den gådefulde Ferelith åbner byen imidlertid op for sin historie. Og sammen tager de to på en klaustrofobisk færd ind i Winterfolds dybeste og dunkleste hemmeligheder.

Marcus Sedqwick er tidligere forlagsredaktør, nu succesrig forfatter på fuld tid. Sedgwick har modtaget flere litteraturpriser bl.a. the Carnegie Medal, Edgar Allan Poe Award og the Guardian Children's Fiction Price.

Udkommer ultimo september
Høst & Søn

Udkommer også som e-bog


AEON-PARADOKSET
Kjetil Johnsen

Aeon-paradokset er tredje bog i science fictionserien Den 4. parallel af Kjetil Johnsen, forfatteren til den populære spændingsserie 4 veninder.

17-årige Emma, krigeren Caine og telepaten Daniel mødes igen, denne gang i en ny parallel, der er ødelagt af krig og had. Emma finder spor, der fører tilbage til sit gamle liv, og en chokerende hemmelighed forandrer måden hun betragter sin fortid og fremtid på. For Emma og Caine bliver det en kamp mod tiden i forsøget på at stoppe en gal mands planer om verdensherredømme, og for at redde sig selv med livet i behold.


Kjetil Johnsen (f. 1966) har arbejdet som journalist og redaktør i mange år. Hans første ungdomsserie Hjerteflimmer blev til, da ungdomsbladet, som han var redaktør for, manglede en føljeton. Siden er det blevet til næsten 30 bøger. I Den 4. parallel-serien er tidligere udkommet på dansk Lazarusfrænomenet og Carringtonkatastrofen. Kjetil Johnsen er gift og har tre børn i alderen 10 til 17 år.

Udkommer ultimo oktober
Høst & Søn

Se den spændende video til serien 4 VeninderDE HÆSLIGE FEM
Muldvarpen og andre gode historier
Wolf Erlbruch

Muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved udkom første gang på dansk i 1991 og er siden hen blevet en moderne klassiker for børn og en kultbog for unge og voksne. I anledningen af bogens 20 års jubilæum udkommer en samlet udgave af Wolf Erlbruchs billedbøger på dansk.

Wolf Erlbruch har virket som inspirator for mange, såvel forfattere og illustratorer. Allerede tidligt begyndte han at bruge sin karakteristiske collagestil. Bøgerne i denne palet afspejler også hans skrivestil, den humoristiske med et strejf af det sorgfulde, som man også senere har set i And, døden og tulipanen.
De hæslige fem indeholder fortællingerne Leonard, Hvordan mon ...?, De hæslige fem, Solsorten fru Meier og Muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved.

Wolf Erlbruch (f. 1948) er professor i arkitektur, design og kunst ved Bergische Universität i Wuppertal. Han har vundet flere priser bl.a. Deutschen Jugend-Litteraturpreis og senest i 2006 Hans Christian Andersen Prisen for sit samlede værk. Han er bl.a. udkommet med Muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved (1990) og And, Døden og tulipanen (2007).

Udkommer 30. september
Høst & Søn


DA CARL NÆSTEN VAR OND
Ida Jessen & Hanne Bartholin

Ida Jessen og Hanne Bartholin er tilbage med en opfølger til den anmelderroste billedbog om elefanten CARL fra 2010, der er anmelderne blev udråbt til en nyklassiker inden for billedbogsgenren.

De fleste synes, at deres små søskende er drønirriterende. Det synes Carl også, at hans lillebror Max er. Især på denne dag, hvor regnen fosser ud af himlen. Carl sidder indenfor, og han keder sig. Carl hader at kede sig. Men så er det godt, at lillebror Max ikke er større, end at man kan koge ham i en kasserolle ...

Ida Jessen (f. 1964) er forfatter til en række børne- og voksenbøger. Hun debuterede i 1989 med novellesamlingen Under sten. Har siden skrevet adskillige roste romaner og modtaget flere priser. Senest Boghandlerforeningens Gyldne Laurbær 2009.


Hanne Bartholin (f. 1962) er uddannet tegner og grafiker og holder foredrag og workshops for børn og voksne. I 1995 debuterede hun med billedbogen I den syvende himmel med tekst af Charlotte Sejer Pedersen, og i 2001 modtog hun Kulturministeriets Illustratorpris for billedbogen Finn Herman med tekst af Mats Letén. Hanne Bartholin har bl.a. udstillet i Bologna, Japan, Bratislava og Paris.

Udkommer 15. oktober
Høst & SønNOGEN MÅ VÅGE I MØRKET
Ida Jessen & Anastasiya Orlova

Nogen må våge i mørket er resultatet af et samarbejde mellem Ida Jessen, russiske børn og illustratoren Anastasiya Orlova i forbindelse med forfatterens besøg i Rusland.

Langt ude i havet på en lille ø boede fyrpasseren og katten. Katten vil allerhelst flytte på land og starte et bageri: "Så kunne jeg prøvesmage alle kagerne," forsøger katten at overbevise fyrpasseren. Men nogen må våge i mørket, så skibene ikke går på grund. En dag skyller en kæmpe bølge ind over øen, og i dens kølvand følger frygtelige ødelæggelser, men også en lille dreng, som mirakuløst er overlevet.

Ida Jessen (f. 1964) er forfatter til en række børne- og voksenbøger. Hun debuterede i 1989 med novellesamlingen Under sten. Har siden skrevet adskillige roste romaner og modtaget flere priser. Senest Boghandlerforeningens Gyldne Laurbær 2009.

Anastasia Orlova (f. 1983) er russisk illustrator og uddannet fra Moscow State University of Printing Arts. Hun debuterede med bogen Cats and Mices skrevet af Moris Carem. Nogen må våge i mørket er hendes anden billedbog.

Udkommer september
Høst & SønDRENGEN DER VILLE
SMAGE EN KEBAB
Kim Langer og Mårdøn Smet

Drengen der ville smage en kebab er en billedbog om alverdens brogede take-away fristelser.

Storebror siger, at kebab er verdens bedste mad - og hvis drengen vil smage, skal han bare gå efter lugten. Drengen følger den herlige duft hele vejen gennem byen. Heldigvis skal han en omvej omkring Wong-Fu Grill, Luigis Pizzeria, Delhi Belly, Claudes Crêpes, Don Pedros Cantina, Big Billys Burger, Sayonara Sushi og Pylles Pølsevogn, før han endelig kommer til 24/7 365 NON-STOP ROYAL KEBAB PALACE. Og det allerbedste er, at de alle steder serverer verdens bedste mad!

Kim Langer (f. 1963) er opvokset i Schweiz, USA og Danmark. Har arbejdet som forlagsredaktør og oversætter. Han debuterede i 2006 med den anmelderroste Kongen af Kandy, der var første bind i et storstilet projekt om at opsøge hver af de fire danske tropekolonier og gøre dem til omdrejningspunkt for en historisk eventyrroman. Andet bind Den afrikanske forbandelse udkom i 2009, tredje bind Flugten fra Vestindien i 2010 og fjerde bind, Tyven fra Tranquebar er planlagt til 2012.

Mårdøn Smet (født 1961). Tegner med en lang række bog-, avis- og magasin- illustrationer på samvittigheden. Ophavsmand til tegneserierne Stig & Martha, Sutterøvbamse, Hieronymus Borsch og Slaraffenland. Også kendt som tegner af Mumitroldene og Anders And.

Udkommer 26. august
Høst & Søn


SNIFFER
Christina Hesselholdt

Sniffer er 2. del i Christina Hesselholdt og Kirsten Raagaards billedbogsserie om børn og kæledyr. Første del Plet, Langøre og et bjerg af kaninlort udkom i april 2011.

Mor er træt af kaniner og kaninlorte. Det må være meget nemmere med en hund. Den skal bare på toilettet udenfor, og pindene finder den selv. Sola får en hvalp, og mor får endnu mere arbejde: I to måneder bestiller de ikke andet end at lufte Sniffer (11 gange om dagen) og rense kaninbure og holde hvalp og kaniner fra hinanden. Men også det går over, og langsomt begynder Sola at tænke på at gå til ridning ...


Christina Hesselholdt (f. 1962) er cand.phil. i litteraturvidenskab og uddannet fra forfatterskolen. Hun debuterede i 1991 med romanen Køkkenet, gravkammeret & landskabet og har siden slået sig fast som en af Danmarks fremmeste forfattere. Hun er senest udkommet med billedbogen Plet, Langøre og et bjerg af kaninlort og fortællekredsen Camilla og resten af selskabet, som hun modtog Kritikerprisen for. Sniffer er Christina Hesselholdts 10. billedbog.

Udkommer 19. august
Høst & SønHAVKONGENS HAVE
Malene Reynolds Laugesen

En gysende og eventyrlig billedbog om at overvinde sin frygt og træde i karakter.

En nat, mens Amalie ligger i sin seng, bliver hendes elskede bamse, Oskar, bortført af selveste Flodheksen. For at få ham igen må Amalie stjæle Måneblomsten, der vokser i hjertet af Havkongens have. Amalie er bange, men hvis hun vil have Oskar tilbage, har hun ikke noget valg. Udstyret med en båd og en vind, der kan finde vej, sejler Amalie med Flodheksens finurlige lille Utyske til hjælp – eller besvær – ud for at redde Oskar.

Malene Reynolds Laugesen er født og opvokset i Danmark. Hun har studeret på Danmarks Designskole og arbejdet med kunstner Svend Wiig Hansen. Hun arbejdede i en årrække med animation og var i den forbindelse art director på The fairytaler, en animeret tv-serie baseret på H. C. Andersens eventyr, som blev vist i forbindelse med 200 års jubilæet. Hun har været selvstændig illustrator siden 1998 og har blandt andet illustreret H. C. Andersens eventyr, Politikens store eventyrbog samt Mørkebarnet af forfatter Cecilie Eken. Hun er i dag bosat i New Zealand med sin mand David og drengene Felix og Oskar.

Udkommer ultimo august
Høst & SønJAGTEN
Baroch Tendler

Jagten er ikke alene en skildring af et ungdomsmiljø, det er også en historie om varme og venskab, om at finde sig selv og om den gryende kærlighed, som vokser sig frem under vanskelige forhold.

Mounirs mor er blevet myrdet og faren er forsvundet, så han må flytte ind hos skolekammeraten Johan. Politiet tror, der er tale om æresdrab, og i lokalmiljøet bliver der malet hagekors og racistiske slagord på murene. Sammen med Mounir opdager Johan sider ved sig selv, som både overrasker og skræmmer ham, så det bliver også en jagt på at finde ud af, hvem han egentlig selv er.

Baroch Tendler hører hjemme i hele verden, men lever tilbagetrukket i området Grønland i Oslo. Tendler har været skolelærer, pølsefabrikant og socialmedarbejder. Nu er han deltidsskovarbejder. Hans motto er, at man skal skrive for at blive hørt, ikke for at blive set. Jagten er hans første bog.

Udkommer 15. august
Forum


DE STORE
Forfattere i nyere dansk børnelitteratur
Torben Weinreich

De store – Forfattere i nyere dansk børnelitteratur er Torben Weinreichs bud på, hvilket af de mange nulevende og stadig aktivt skrivende børnebogsforfattere, der er de største.

De fire forfatterskaber, der skildres og analyseres i De store er: Bent Haller, Bjarne Reuter, Kim Fupz Aakeson og Cecilie Eken. I et omfattende efterord begrunder Weinreich sine valg og redegør for sine udvælgelseskriterier. Samtidigt omtaler han en række af øvrige forfattere, han også mener, bør have en særlig opmærksomhed.


Torben Weinreich (f. 1946) er professor emeritus og tidligere leder af Center for Børnelitteratur. Han har skrevet en lang række artikler og bøger om børnelitteratur bl.a. Børnelitteratur. En grundbog, men han har også selv skrevet, oversat og redigeret børnebøger. Senest har han udgivet Værker i børnelitteraturen (2010).

Udkommer 26. september
Høst & Søn

Udkommer også som e-bog

1 kommentar:

  1. NitroTek products comes in different categories.Rc cars are divided in three main categories ie.Nitro Radio controlled cars ,Petrol radio control cars and Electric Radio Controlled cars

    SvarSlet