onsdag den 28. september 2011

GLASLOTTET

 af Jeannette Walls har fået fantastiske anmeldelser.Læserne siger:
 
af Birthe L (16. september 2011)
"En ret fantastisk og unik bog - faktisk en biografi. Jeanette Walls fortæller hendes egen historie, om hendes liv og barndom. En barndom i fattigdom, hvor hun tit har måtte finde mad i skraldespande eller gå sulten i seng. Når de endelig fik mad, var det ofte mærkelige sammensætninger. Varm vand - eller vand i det hele taget - var en mangelvare og enten boede de i det fri eller i et faldefærdigt hus, hvor der hverken var varme eller toilet. Selv med den barndom er bogen fyldt med kærlighed og varme - og på INGEN måder en klagesang. Bogen griber dig om hjertet og gør dig trist, men får også smilet frem af og til. Læs den, du vil ikke fortryde det!"

af CHolm (15. september 2011)
"Alene indledningen fik min ambivalente følelsesregister i omdrejninger! En grusom og utrolig hjertevarm biografi, skrevet med stor kærlighed og respekt. Jeannette Walls beskriver sin barndom og især sine vilkår på en måde, så man undervejs kan blive i tvivl om det mon er os "normale", der er forkert på den! Selv ved bogens sidste sider er ambivalensen intakt og tårerne kunne ikke undgåes! Vil varmt anbefale alle at læse denne biografi! "

af pedersen t (12. september 2011)
"Til dato, den mest gribende bog , jeg har læst.Mine følelser svingede mellem dyb vrede over forældre, der ikke drager omsorg for deres børn og en form for beundring for samme forældre, der er så anderledes i deres betragtninger af, hvad der er vigtigt i denne verden.Barndom med fravær af de mest fundamentale fornødenheder og samtidig var julegaven et år frit valg mellem stjernerne på himlen!!Dyb respekt for forfatteren, der trods en mildest talt broget opvækst, var i stand til at skabe sig et godt liv. Kan på det varmeste anbefale denne bog. "
 
af karinj50 (11. september 2011)
"Fantastisk bog- det er en rigtig pageturner - fra allerførste færd sidder man og tænker hold da op kan det her virkelig passe - er der nogen forældre der i den grad lever i deres eget univers - at de fuldstændig kan glemme at de har nogle basale forpligtelser overfor de børn de har sat i verden. Fantastisk at børnene magtede at vende deres liv til noget positivt og konstruktivt. En bog der er værd at læse "
 
af Ingrid kjestine (4. september 2011)
"Jeg må indrømme at jeg i starten følte mig hensat til er münschhausen eventyr, kan det virkelig passe at forfatteren har oplevet de ting hun beskriver. Men man når med tiden til den konklusion at med de forældre er alt muligt. Forfatteren beskriver meget levende sin opvækst, der består af en meget fri opdragelse, sult, flugt fra kreditorer. Og når man er færdig med denne bog, står man undrende og ikke mindst vantro tilbage men også med en beundring over, at forfatteren og hendes søskende har klaret sig og skabt sig en tilværelse der ligger meget fjernt fra forældrenes og det trods odds der i starten bestemt er imod. Ordene "man kan, hvad man vil" og "hvad der ikke slår dig ihjel, gør dig stærkere" må være læresætningerne for denne bog."

ANMELDERNE siger:
________________________________________________________________

"Glasslottet er så sjov, at det gør ondt... Glasslottet er en af de sjældne bøger, man begynder forfra på, når man lige har læst den. Det er en morsom, varm og vanvittig bog..."
– Marie Louise Kjølbye, INFORMATION

"Det er en både sprudlende og rørende fortælling om en barndom, der skaber kreative, stærke, meget ensomme og evigt sultne mennesker."
– Birthe Strandby, 24 TIMER

"Glasslottet er en chokerende og menneskeklog erindringsroman."
– Berlingske Tidende

”Glasslottet gør et voldsomt og uafrysteligt indtryk.”
– Ekstra Bladet

"En potential  ubærlig historie, men Walls gør den varm, vedkommende og frem for alt tilgivende. Endnu engang har forlaget Hr. Ferdinand ramt plet."
– DBC

Ingen kommentarer:

Send en kommentar