mandag den 5. september 2011

Mesterkokkens tips til det klassiske og det moderne saucekøkken

Den 26. august 2011 udkom

Michel Roux
kunsten at lave sauce

304 sider, rigt illustreret, vejl. kr. 149,95

Ny saucebibel udkommer på dansk. Over 200 opskrifter.

Michelinstjernekokken Michel Roux har skabt en omfattende og alsidig grundbog for alle dem, der vil lære at lave saucer, så englene synger.

Bogen er en sand guldgrube af klassiske og moderne sauceopskrifter, og man føler virkelig, at man er gået til sagkundskaben med denne bog. På grundigste vis føres man ind i det klassiske franske køkkens righoldige tradition for ægte saucer, ligesom man lærer den enkle, men vigtige kunst at lave sin egen fond, der er det velsmagende grundlag for en lang række saucer. Dertil rummer bogen en række lettere og mere moderne saucer baseret på friske grøntsager og pikante urter samt diverse former for krydrede eddiker, olier og smør. Endelig slår bogen sig også løs med en lang række fristende og forførende dessertsaucer – både af den lette, frugtagtige slags og af den mere dekadente og cremede slags.


Bogen klæder læseren glimrende på til at lave alt fra de klassiske grundsaucer til moderne nyskabelser som infusioner og sauce nage. Bagerst i bogen findes desuden en oversigt, der gør det let at finde den rette sauce til den ret eller ingrediens, man ønsker at lave. Med denne bog er der således ingen undskyldning for ikke at få den perfekte sauceledsager til al slags mad, det være sig hovedretter såvel som forretter, buffeter eller desserter.

NYT NORDISK FORLAG
ARNOLD BUSCK / SCHØNBERG


Ingen kommentarer:

Send en kommentar