mandag den 5. september 2011

DEN SIDSTE DOMMER

Lars Kjædegaard

Efterforskerne Anita Hvid og Thor Belling kastes atter ud i et intrikat opklaringsarbejde, der trækker spor tilbage til besættelsestidens traumer og halvfjerdsernes fascination af kommunismen.

Det er ikke moderne at være kulturradikal for tiden, havde lokalbetjent Lone Jensens far sagt engang. Alligevel havde hun ikke regnet med at finde den lokalt kendte og anerkendte arkitekt Peder Bardingfeldt dér, i arbejdsværelset, med en kugle i venstre side af panden. Hurtigt tilkalder hun assistance og efterforskerne Anita Hvid og Thor Belling begiver sig straks fra København til Dalede Vang i Nordsjælland. Sammen bevæger makkerparret og den lokale politikvinde sig ind i et kompliceret opklaringsarbejde og afdækker flere af de mulige spor: Er den samfundsrevsende arkitekt blevet myrdet af en lokal galning – eller skal gådens løsning snarere findes i Bardingfeldts fortid?


Lars Kjædegaard (f. 1955) har et omfangsrigt forfatterskab bag sig med hele tyve romaner, heriblandt kriminalromaner og historiske romaner. I 2004 fik han Helsingør Kommunes Kulturpris og i 2007 Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. Romanen Montebello er pt. under udvikling som spillefilm.
Den sidste dommer er en selvstændig fortsættelse af seriens første bind,
Smukke-Jan (2011).

Udkommer 23. september
Rosinante

Ingen kommentarer:

Send en kommentar