mandag den 5. september 2011

DE HÆSLIGE FEM, MULDVARPEN OG TRE ANDRE GODE HISTORIER


af Wolf Erlbruch

I 2011 fejrer "Muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved" 20 års jubilæum. For at fejre det og for at fejre manden bag den skønne muldvarp og mange andre fantastiske illustrationer har forlaget samlet flere af Wolf Erlbruchs billedbøger på dansk i en stor bog.

”De hæslige fem, Muldvarpen og tre andre gode historier” indeholder "Leonard", "Hvordan mon ...?", "De hæslige fem", "Solsorten fru Meier" og "Muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved" (med tekst af Werner Holzwarth

Muldvarpen vakte skandale i sit hjemland, da den udkom. I Danmark blev den først anmeldt dårligt, så næsten ingen købte den, og dernæst efterspurgt af alle, der havde købt et eksemplar på udsalg, og så eksploderede det: Bogen blev en en kultklassiker, der har solgt i flere hundrede tusind eksemplarer.

Wolf Erlbruch har virket som inspirator for mange, såvel forfattere og illustratorer. Allerede tidligt begyndte han at bruge sin karakteristiske collagestil. Bøgerne i denne palet afspejler også hans skrivestil, den humoristiske med et strejf af det sorgfulde, som man også senere har set i "And, døden og tulipanen".
Omslagsillustrationen er udført af Wolf Erlbruch specielt til denne udgave.

Wolf Erlbruch er født 1948 og professor i arkitektur, design og kunst ved Bergische Universität i Wuppertal.

Udkommer 30. september
Høst&Søn

Ingen kommentarer:

Send en kommentar