tirsdag den 11. oktober 2011

Storebror ude af kursBirgit Strandbygaard er i sit forfatterskab optaget af børn, der stiller originale og vigtige spørgsmål til livet og verden omkring dem. Lige nu er hun aktuel med en historie om Osvald, der bliver storebror.

Osvald har lavet et kompas. Det er ikke et almindeligt kompas, for det kan vise alt muligt, også hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert. En dag bliver kompasset væk, og det sker underligt nok samtidig med, at Osvald får en lillesøster; en skrigende tyksak, som de voksne synes er vidunderlig …

Birgit Strandbygaard (f. 1938) er cand.mag. i dansk og filmvidenskab, men arbejder i dag primært som forfatter. Hendes første bog udkom i 1995, og i 2005 modtog hun Kulturministeriets Børnebogspris for romanen Drengen der samlede på ord.
Birgit Strandbygaard er desuden forfatter til en række romaner for voksne og har senest skrevet Under himlen over jorden. En essayistisk bog om at blive gammel i et samfund, som fokuserer på menneskets produktionsevne og i stigende grad ikke har 'råd' til alderdommen.

Antonieta Medeiros (f. 1966) er uddannet i visuel kommunikation fra Buenos Aires’ Universitet.
Har siden 2004 boet i Danmark og blandt andet illustreret Det store Kamelvæddeløb med tekst af Oscar K.
Hun har siden april 2009 siddet i bestyrelsen for Selskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark.

Høst & Søn
Birgit Strandbygaard
OSVALDS KOMPAS
Illustreret af Antonieta Medeiros
Omslagsgrafiker: Alette Bertelsen
ISBN 978-87-638-2193-3
72 sider indbundet, 199,95 kr.
Velegnet til oplæsning fra 4/5 år
Udgivelsesdato: 20. oktober 2011

Ingen kommentarer:

Send en kommentar