mandag den 24. oktober 2011

Isblå spor

Yrsa Sigurdadóttir

Ny krimi af Islands svar på Stieg Larsson forener medrivende plot med storslåede beskrivelse af Grønland og socialt engagement.

Det er midt på vinteren og to mænd, der arbejder for et islandsk firma på Grønlands nordøstlige kyst, hvor de har fået til opgave at etablere et laboratorium med henblik på mulig minedrift, forsvinder pludseligt og sporløst.

Advokaten Thóra Gudmundsdottir og hendes tyske makker, Matthew, bliver bedt om at undersøge deres forsvinden. Sammen med Thóras sekretær Bella tager de af sted sammen med fire eksperter – en computerspecialist, en geolog, en mand med kendskab til lokalforholdene og en læge, der har et indgående kendskab til Grønland.

Hvad skete der egentlig med de to islandske mænd? Har hændelsen en forbindelse til en kvindes pludselige forsvinden nogle måneder tidligere? Hvorfor er de indfødte så fjendtligt indstillet over for stedet? Og hvad er det for nogle grufulde begivenheder, der har fundet sted tæt på landsbyen Kaaneq?

Isblå spor er Yrsa Sigurdadóttirs fjerde krimi med advokaten Thóra Gudmundsdottir (enlig mor til to) og hendes tyske makker, advokaten Matthew i hovedrollerne.

Om forfatteren: Yrsa Sigurdadóttir er født i 1963 i Island. Isblå spor er Yrsa Sigurdadóttirs fjerde krimi med advokaten Thóra Gudmundsdottir (single mother of two) og hendes tyske makker, advokaten Matthew i huvudrollerna. Ved siden af sit forfatterskab har hun også en karriere som civilingeniør. Hendes bøger er oversat til mere end 25 sprog.

Fakta om bogen
Titel:  Isblå spor
Forfatter:       Yrsa Sigurdardottir
Omfang: 368 sider
Indbinding:     Hardcover
Pris:    299,95 kr.
Udkommer torsdag den 20. oktober 2011

Ingen kommentarer:

Send en kommentar