mandag den 27. juni 2011

Nyheder for Børn fra Rosinante i Juni

Godnat cirkeline

Hanne Hastrup

Cirkeline er en af dansk børnekulturs mest slidstærke figurer. Hun og hendes musevenner har stor appel til små piger og drenge, der kender figurerne fra bøger, tegnefilm, musik, spil og legetøj. Nu udgiver den 70årige Hanne Hastrup en ny bog.

Den nye Cirklinebog starter med, at Cirkeline fortæller godnathistorie til Frederik og Ingolf. Da hun lidt efter ligger i sin seng, bliver hun vækket af to alfer, som tager hende med ud på en flyvetur i den lyse sommernat, hvor de bl.a. hjælper en ælling med at finde sin mor. En godnathistorie til de yngste.

Hanne Hastrup (f.1940) fejrede for to år siden 40 års tegner- og forfatter-jubilæum. I den anledning fortalte forskellige forfattere om deres forhold til Cirkeline, bl.a. Helle Helle: ”Jeg tænker på en yndig lille rund alfepige med kulsort hår. Haletudser. Hvordan mus taler. Hanne Hastrups strålende tegninger (…) Min bedste oplevelse med Cirkeline, da jeg var barn, var dengang jeg prøvede at lave mig en tændstikæske til at sove i - og det næsten lykkedes.”

Udkommer 10. juni 2011

Høst & Søn


Kejserens hemmelighed -

gravens forbandelse

Kit A. Rasmussen

Indiana Jones-inspireret spændingsserie, som på underholdende vis tager udgangspunkt i konkrete historiske steder og begivenheder. Forfatteren er medlem af De Berejstes klub og romandebuterer med serien om William & Athena.

William er vildt interesseret i arkæologi og rejser. Athena er vokset op med netop det, og vil helst bare være hjemme og være almindelig. Men med en far, der er retsantropolog og en mor, der er forsvundet under en udgravning i Egypten, er det så som så med det "almindelige".

I Kejserens hemmelighed skal Athenas far finde ud af, hvorfor der er to lig i en Ming-kejsers grav. Og i Gravens forbandelse fører deres rejse dem til Cairo i Egypten. Stedet, hvor Athenas mor forsvandt. Og de tre begynder at få færten af en større sag.

I 3. bind rejser de til Mexico …

Kit A. Rasmussen (f. 1982) er uddannet fra Center for Børnelitteraturs forfatterskole og har desuden en bachelor i psykologi.

Læs mere på forfatterens hjemmeside www.kitarasmussen.dk

Udkommer 20. juni 2011

Høst & Søn

Veronika lyder som harmonika

Rebecca Bach-Lauritsen

Veronika lyder som harmonika er en poetisk og fortættet fortælling om den nye pige i klassen, der har været ny så mange gange, at hun ikke længere ved, hvem hun er, og hvor hun hører hjemme.

“Veronika lyder som harmonika. Og hun minder også om sådan en. Man kan hive i hende og presse hende sammen. Og ud af det kommer en mærkelig musik.”

Veronika er flyttet til et nyt sted sammen med sin mor og sin lillesøster Josefine. En ny by, en ny skole, en ny flok idiotiske klassekammerater. Det er ikke første gang, og Veronika ved, at det ikke er sidste. For mor vil få en ny kæreste, og Josefine vil få en ny veninde, men Veronika har bare fået nok.

Bogen er illustreret af Stian Hole og allerede inden udgivelsen solgt til udgivelse i Norge.

Rebecca Bach-Lauritsen (f. 1976) har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur og arbejder desuden i DR på Ramasjang-Radio. Veronika lyder som harmonika er hendes debut som forfatter.

Udkommer 14. juni

Høst & Søn


Juhuuu! jeg kan læse mere

red. Christel Amundsen

Begynderlæserne bliver hurtigt rigtig gode læsere, viser den seneste store, offentlige undersøgelse, men når børnene først har lært at læse, holder de op igen. Bogen er dømt ude …

Samtidig forsvinder de voksnes opmærksomhed omkring, hvor vigtigt det er at fortsætte med at læse – også skønlitteratur – fordi det har betydning for børnenes videre uddannelsesforløb.

Juhuuu! jeg kan læse mere er bogen til de børn, der har knækket koden, men nu skal holdes fast ved læsningen – ikke af pligt, men fordi det er rigtig god underholdning at læse.

Historierne er lixede (fra lix 9-25), og der er tekster af Thøger Birkeland, Louis Jensen, Margot Andreasen, H.C. Andersen og mange andre.

Illustreret i farver og sort/hvid af Eva Eriksson, Dorte Karrebæk, Dina Gellert m.fl.

I samme serie findes bøgerne: Juhuuu! På vej i skole og Juhuuu! Jeg kan læse.

Udkommer 17. juni

Høst & Søn

Den statistiske sandsynlighed for kærlighed ved første blik

Jennifer E. Smith

En romantisk feelgood roman om tilfældige møder, familierelationer og skæbnens forviklinger. Den statistiske sandsynlighed for kærlighed ved første blik er en insisteren på, at ægte kærlighed findes – og at den altid kommer, når man allermindst venter det.

Der er i bogstavelig forstand ”kærlighed i luften”, når Hadley og Oliver helt tilfældigt kommer til at sidde ved siden af hinanden i flyveren fra New York til London. Hadley er ellers på vej til sin fars bryllup, med en kvinde hun aldrig har set – og for så vidt heller ikke nærer noget ønske om at komme til at se. Og det er heller ikke fordi, at Oliver virker specielt opløftet over den familiebegivenhed, han er blevet kaldt hjem for at deltage i. Der er i hvert fald ingen af dem, der har haft fantasi til at forestille sig, at det skulle være lige nu og lige her, at de skulle løbe ind i den eneste ene.

Bogen er inden udgivelsen i USA solgt til 17 lande. Danmark og Kina er de første lande i verden den udkommer i – da amerikanerne har valgt at vente med lanceringen til Valentins Dag.

Jennifer E. Smith bor i New York City, hvor hun arbejder som redaktør på Random House. Hun har tidligere skrevet to ungdomsbøger. Den statistiske sandsynlighed for kærlighed ved første blik er hendes første roman på dansk.

Udkommer 8. juni

Høst & SønIngen kommentarer:

Send en kommentar