mandag den 27. juni 2011

Lindhardt og Ringhof – Highlights Efteråret 2011

Introduktion til et udvalg af forårets mest markante udgivelser, august - november 2011

DANSKE ROMANER

L&Rs efterårsprogram byder på gensyn med nogle af de gode, gamle L&R-forfattere såvel som store litterære værker i den etablerede mellemgeneration – samt nogle helt nye initiativer.

DE GODE GAMLE

Johannes Møllehave: Det er (ikke) lige mig
Johannes Møllehave vender efter mere end 10 år tilbage til L&R, hvor det hele startede med erindringsbogen På myrens fodsti. Til efteråret udkommer Møllehaves syvende og sidste bind erindringer, Det er (ikke) lige mig – der samtidig danner optakt til forfatterens 75-års fødselsdag til januar.
Kr. 249,95.
Udkommer oktober 2011

Jørn Riel: Den lange rejse
Jørn Riel udsender sin første ny bog på L&R i 15 år. I sensommeren, hvor Riel både kan fejre 80-års fødselsdag og 40-års forfatterjubilæum, udkommer Den lange rejse, som afrunder og fuldender Drengen som ville være menneske. Riel modtog i efteråret Det Danske Akademis store pris for sit forfatterskab.
Kr. 249,95.
Udkommer august 2011

Både Riel og Møllehave får i efteråret genudsendt et af deres gamle hovedværker som et led i en juilæumsserie, der markerer forlagets 40-års-dag.

STORE VÆRKER

Et par af de etablerede forfattere i ’mellemgenerationen’, Benn Q. Holm og Merete Pryds Helle, udsender i efteråret store litterære værker.

Benn Q. Holm: Byen og øen
Til september udkommer Benn Q. Holms Byen og øen, der er forfatterens største litterære satsning siden Album for knap 10 år siden. Den ny roman, som er en global generationsroman og kollektiv samtidsroman, følger fem venner gennem tre årtier, fra 1980 og frem til i dag, og handlingen udspilles på flere kontinenter. Som noget helt nyt bakkes udgivelsen op af en omfattende kampagne i danske biografer.
Kr. 349,95. Udkommer september 2011

Merete Pryds Helle: Kære Mai
Også Merete Pryds Helle, der seneste markerede sig med den prisbelønnede Hej menneske, udsender til efteråret et stort litterært værk. Kære Mai er et autobiografisk værk, lidt i stil med Karl Ove Knausgårds erindringsbøger. Bogen er udformet som en række breve fra forfatteren til en veninde.
Kr. 349,95.
Udkommer september 2011

KRIMIER

Hanne Bech Hansen: Operation Da Capo
Københavns tidligere politidirektør Hanne Bech Hansen debuterede sidste år under stor mediebevågenhed med den politiske thriller Lasten. Til efteråret følger hun op med Operation Da Capo, der er andet selvstændige bind i den påtænkte trilogi med forbrydelsens tre hovedmotiver som gennemgående tema og rød tråd.
Kr. 299,95.
Udkommer oktober 2011


Davidsen, Kaaberbøl m.fl.: Flere bitre mandler
Sidste år udkom for første gang antologien Bitre mandler med julehistorier af førende danske krimi- og spændingsforfattere. I år følges der op med Flere bitre mandler, hvor feltet af krimi- og spændingsforfattere er udvidet med gyserfortællere. Blandt årets bidragydere kan nævnes: Leif Davidsen, Gretelise Holm, Michael Katz Krefeld, Liv Mørk, Kaaberbøl & Friis, Inger Wolf, Susanne Staun, Leonora Christina Skov, Annika von Holdt og den internationale succesforfatter Anne Fortier.
Kr. 129,95.
Udkommer oktober 2011

OVERSATTE ROMANER

Karl Ove Knausgård: Min kamp IV
Bog fire i seksbindsværket Min kamp. Som i de forrige bøger stilles der skarpt - helt skarpt - på de bitte små ting i menneskelivet. Karl Ove er efter gymnasiet rejst til Nordnorge, hvor han skal være lærervikar i et år samtidig med, at han skal skrive. Bog fire skildrer en ung mands uforfærdede følelse af storhed og selvpåført ydmygelse, oprigtigheden, ærligheden, naiviteten og umodenheden i én stor og ofte uforløst blanding.
Kr. 349,95.
Udkommer august 2011

Vanessa Diffenbaugh: Blomsternes hemmelige sprog
Victoria Jones har hele sin barndom været anbragt hos plejefamilier, hun har svært ved at relatere til andre, og blomsterne og deres betydning er blevet hendes måde at kommunikere på. En dag møder hun blomsterhandleren Renata, som ansætter hende i sin butik. På blomstermarkedet møder Victoria Grant, og de indleder et forhold. Da det viser sig, at Grant har en forbindelse til Victorias fortid, som gemmer på en smertefuld hemmelighed, tager hun en svær beslutning. En roman om kærlighed, moderskab og forsoning – og et interessant indblik i det victorianske blomstersprog.
Kr. 299,95.
Udkommer august 2011

Fay Weldon: Kehua!
Omdrejningspunktet i Fay Weldons nye roman er bedstemor Beverly på 92 år og hendes kvindedominerede familie: hendes datter Alice, børnebørnene Scarlet og Cynara, Cynaras elskerinde D’Dora og teenagedatter Lola. Temaerne er mord, incest, utroskab, tilgivelse og spøgelser... Kehua! er en roman om fiktion, feminisme og familie og emmer i den grad af overskud og energi, typisk for Fay Weldon, som fylder 80 år til september.
Kr. 299,95.
Udkommer oktober 2011

Frode Granhus: Malstrømmen
På Bergland i Nordnorge driver der en dag en gammel porcelænsdukke ind på stranden, søsat i en fin flettet kurv. Det virker ikke tilfældigt, og slet ikke da der få dage efter bliver fundet en bevidstløs kvinde på stranden, iklædt samme kjole som dukken. Samtidig i Bodø leger to drenge på klipperne, da et skrækindjagende skrig flænser luften. I vandkanten finder de en mand lænket til en sten med hænderne under det iskolde vand. To politimænd arbejder parallelt på at opklare disse mærkværdige sager, og de tragiske hændelsesforløb flettes elegant sammen i denne stemningsfulde og spændende norske krimi.
Kr. 299,95.
Udkommer september 2011

Mikael Niemi: Skyd appelsinen
Ny roman af forfatteren til Populærmusik fra Vittula. Hovedpersonen, en dreng på seksten, har gået rundt som en beige skygge hele sit liv: Alt ved ham er blegt og middelmådigt: ansigtsfarven, højden, vægten og gennemslagskraften. Han skal ud i livet og træde i karakter, frigøre sig fra sin håbløse mor og lægge afstand til sin barndom. Det kommer til at ske på ganske uventet vis. Mikael Niemi siger selv om bogen: ’Overspændt, patetisk, selvoptaget, grandios, en fornøjelse at få lov til at regrediere til den tid, hvor livet var blodig alvor.’
Kr. 249,95.
Udkommer september 2011

Kate Atkinson: Tog tidligt af sted, tog hunden med
Tog tidligt af sted, tog hunden med er fjerde og sidste bog om og med den semi-pensionerede privatdetektiv Jackson Brodie. Jackson kører rundt i Yorkshire på jagt efter sin forsvundne hustru og en stor sum af hans penge, hun tog med sig, da hun ‘rejste’. Desuden er han på en opgave for en kvinde, der ønsker at finde sin biologiske familie. Som altid hos Atkinson er det fortiden, der viser sig at være problemet. Tog tidligt af sted, tog hunden med er både krimi og samtidsroman med vægten på persontegning og miljø. Bøgerne filmatiseres til tv-serie i seks dele af BBC.
Kr. 299,95.
Udkommer september 2011

Eriksson & Sundquist: Sorgens ild
Fortsættelse af Kragepigen (maj 2011), som har ligget nr. 1 på flere danske bestsellerlister. Kriminalkommissær Jeanette Kihlberg efterforsker fortsat sagen om de lemlæstede drenge, og tilfældigt tegner der sig et billede af en hemmelig forening, som har modtaget donationer af flere tidligere pædofilidømte eller – mistænkte. Hun får igen hjælp af psykologen Sofia Zetterlund. Fællesnævneren for flere af de involverede personer i foreningen er navnet Victoria Bergman. Hun synes at være forsvundet fra jordens overflade, men så bliver der begået et bestialsk mord på en højtstående forretningsmand, der viser sig at have forbindelser til samme skole i Sigtuna, hvor også Victoria har gået. Hvem er denne Victoria Bergman? Sidste bind i trilogien udkommer forår 2012.
Kr. 299,95.
Udkommer oktober 2011

Monica Ali: En anden historie
Hvad nu hvis Prinsesse Diana ikke var død i 1997? Hvad nu hvis tragedien i den parisiske Alma-tunnel ikke havde fundet sted? Hvor ville Diana være i dag, hvad ville hun lave og hvordan havde hendes liv formet sig? Monica Ali giver i romanen En anden historie sit bud på, hvordan verdens mest berømte kvindes liv havde set ud.
Monica Ali debuterede med integrationsromanen Brick Lane i 2003.
Kr. 299,95.
Udkommer oktober 2011

Candace Bushnell: Carries dagbog II
Eefterfølgeren til Carries dagbog I (2010), som handlede om Carrie Bradshaws ungdomsår på high school. I Carries dagbog II er Carrie ankommet til storbyen, og hun elsker alt ved NYC: de seje typer, de fantastiske modebutikker og de vilde fester. Og det allerbedste er, at hun endelig er begyndt på et ordentlig skrivekursus og er på vej mod at få sin store drøm opfyldt - at blive forfatter. Med humor afslører Candace Bushnell, hvordan Carrie mødte Samantha, Miranda og Charlotte, og hvad der gjorde en helt almindelig provinspige til en af New Yorks største mode- og stilikoner.
Kr. 249,95.
Udkommer september 2011

Wilbur Smith: Afrikas Horn
Da Hazel Bannock, arving til et stort oliefirma, er på cruise i det indiske ocean, bliver hendes yacht kapret af somaliske pirater og hendes datter Cayla kidnappet. Piraterne kræver en astronomisk høj løsesum, og på grund af forskellige politiske og diplomatiske hensyn er det svært for de øverste instanser at gribe ind og hjælpe. I desperation retter Hazel i stedet henvendelse til Hector Cross, som er tidligere SAS-soldat. Romanen er et actionmættet drama og topaktuel i sit valg af emne.
Kr. 299,95.
Udkommer september 2011

BIOGRAFIER

Bubber: Bare Bubber
På mange måder er Bubber en helt almindelig mand med helt almindelige problemer. Han vælger bare at tackle livet ... ualmindeligt. Bubber fortæller i bogen ærligt om sin positive drivkraft, der har ført ham langt i livet, men også om nogle gange at handle med hovedet under armen og være styret af sine lyster. Samtidig fortæller han om, hvad han har lært af sine fejltagelser, og hvordan han har kæmpet for at holde sammen på sin familie, og hvordan han fik sin karriere på ret køl efter fyringen fra TV2. For Bubber har en indre overlever, der altid samler ham op. En overlever, der hellere vil svælge i det gode end det dårlige. Bubbers biografi handler om at se sine muligheder og bruge de talenter, man har, og ikke lade sig bremse af, hvad omverdenen siger, man bør gøre.
Kr. 249,95.
Udkommer august 2011

Per Wimmer: Wall Street
I mere end 10 år har den unge danske investmentbanker, eventyrer og millionær Per Wimmer dagligt jongleret med dollarmillionerne på Wall Street. Mens hans klienter blev milliardærer om formiddagen, gik andre bankerot om eftermiddagen. I denne bog tager Wimmer læseren med ind i det allerhelligste hos verdens største og mest lukkede finanshuse og viser de økonomiske og psykologiske mekanismer, der holder verdensøkonomien kørende og driver Wall Streets raske drenge. Og som i sidste ende knuser den globale økonomi til atomer, den dag maskinen kører af sporet …
Kr. 299,95.
Udkommer september 2011

FAGLITTERATUR

Martin Lindstrom: Brandwashed
Hvordan kurerer man én gang for alle sin indre shopaholic? I denne opfølger til bestselleren BUYOLOGY afslører Martin Lindstrom en verden, hvor reklamefolk, marketingfolk og detailhandel ikke skyer noget middel for at få folk til at købe netop deres produkt. Vi får et rystende kig ind i fremtiden, hvor privatlivets fred vil være et ukendt begreb; hvor store og små koncerner kan manipulere vores smag og præferencer, allerede mens vi ligger i moders liv ... Lindstroms pointe er, at når vi ved, hvordan vi bliver overtalt til at købe noget, er vi også i stand til at modstå impulsen til at gøre det.
Kr. 349,95.
Udkommer september 2011

Søren Bilsøe: Følg dit barn – fra første smil til første hink
De vigtigste milepæle i barnets udvikling. Giver en god og let indsigt i, hvornår barnet kan hvad, og hvad der sker med dets sanser, motorik og dets oplevelse af verden fra barnet er 0-6 år. Indeholder også forslag til lege og aktiviteter, som kan leges sammen med barnet, og som styrker barnets udvikling. Og hvis vi støtter barnets i dets udvikling, giver vi det de bedste forudsætninger for at lære, når det begynder i skole.
Kr. 249,95.
Udkommer august 2011

Marianne Egense og Annlil Frolov: Drop tanketyranniet– lad opvasken stå og få bedre sex:
Kvinder er mestre i at analysere, reflektere og planlægge, og det er gode egenskaber. Men nogle gange udvikler det sig til et ren tanketyranni, hvor bekymringer og spekulationer tager over. Sexolog og tidligere brevkasseredaktør på Alt for damerne, Marianne Egensen og NLP-terapeut Annlil Frolov, beskriver, hvorfor mange kvinder ender der, og hvordan de kan bryde den negative spiral.
Kr. 249,95.
Udkommer august 2011

Joan Ørting: Jeg er åben
Danskerne boller i gennemsnittet 7,4 minutter. Hurtigt, præcist og en aflevering. Det kan sagtens gøres bedre. Ikke hurtigere, men længere og med mere lidenskab. Det giver lyst til mere lyst, og det er det, der skal til for at få gnisten til at vare ved i parforholdet. Danmarks førende og måske mest forførende sexolog, Joan Ørting, giver gode råd til at bevare gnisten og finde inspiration til et bedre sexliv.
Kr. 269,95.
Udkommer oktober 2011

MAD & DRIKKE

Claus Meyer: Meyers Kageri (arb.titel)
Meyers Kageri er den søde tvillingesøster til bestselleren Meyers Bageri fra 2009. Med vanlig meyersk grundighed præsenteres mere end 80 opskrifter på kager af enhver art. Lige fra hotte hindbærsnitter over spændende sager som havtorntærte til en klassiker som drømmekage fra Brovst. Udover de mange opskrifter indeholder bogen også en indledende afsnit om teknik, råvarer samt gode tips og tricks.
Kr. 269,95. Udkommer ultimo oktober 2011

Mette Blomsterberg: Kongerigets kager
På baggrund af et nyt tv-program med Mette Blomsterberg på DR1 kommer en bog med samme navn som udsendelserne.
Mette Blomsterberg har besøgt 12 danskere fra forskellige steder i Danmark. Alle 12 har inden besøget bagt en kage, som de gerne vil fortælle den dygtige konditor om. Efter besøgene tager Blomsterberg tilbage til sit eget køkken og genskaber kagerne – nu med et twist.
Programmerne kører på DR1 i løbet af sensommeren og efteråret 2011.
Kr. 249,95. Udkommer oktober 2011

Adam og James Price: Spise med Price, sæson 3
Kogebog nummer tre, med de to brødre, Adam og James Price, der er vokset op i et skuespillerhjem, hor maden spillede den helt store hovedrolle. Opskrifterne er som sædvanlig garneret med anekdoter om barndomshjemmet og rejser til udenlandske kulinariske oplevelser, herlige beretninger om retters oprindelse, og utallige opfordringer til selv at kaste sig ud i køkken-eksperimenter. Herlig læsning og mad-underholdning i topklasse. Der vil være en række opskrifter i bogen, som ikke har været udgivet/vist i forbindelse med tv-programmet.
Kr. 299,95. Udkommer ultimo oktober 2011

Gordon Ramsay: Middag med muligheder
Gordon Ramsay har sammensat 52 måltider bestående af forret, hovedret og dessert. Ønsker man ikke at følge den temperamentsfulde koks forslag til middagens sammensætning, kan man let kombinere de i alt 156 opskrifter på kryds og tværs, og siderne er tredelte, så bogen kan ligge opslået på de retter, man har valgt.
Kr. 299,95. Udkommer september 2011

Sølvskeen for børn
Et lækkert udvalg af de bedste opskrifter fra Sølvskeen genskabt for børn. Alle børnenes favoritter er repræsenteret, fx pizza, spaghetti, bruschetta og lasagne. Opskrifterne er testet af børn, og hvis man er ni eller ti år eller ældre, kan man nok følge de fleste opskrifter selv – måske med lidt hjælp fra en voksen hist og her.
Kr. 199,95.
Udkommer august 2011.

CARLSEN

SKØNLITTERATUR – BØRN

Kane Arkiverne 1 – Den røde pyramide
Bestsellerforfatteren Rick Riordan har med sin enestående blanding af humor og hæsblæsende handling fejret store succeser verden over serie om helten Percy Jackson. I første bind af Kane Arkiverne – Den røde pyramide sender han denne gang søskendeparret Carter og Sophie ud i jagten på deres forsvundne far og deres families forbindelser til ældgammel ægyptisk trolddom og mytologi.
Kr. 299,95.
Udkommer september 2011

Angel 1 (foreløbig titel)
Fra forlaget bag Twilight kommer her en ny og forfriskende serie i den paranormale genre. Sekstenårige Willow begynder via sine særlige evner at fornemme, at der er noget virkelig galt med den englekult, som hastigt vindere flere og flere tilhængere i USA. Andetsteds i landet modtager den syttenårige Alex, hemmelig agent og engleombringer, besked om, at Willow hurtigst muligt må elimineres. Med sin mørke og medrivende fortælling spændt ud mellem hæsblæsende action og intens romantik har L.A. Weatherly skabt sig et stærkt afsæt til bestsellerlisterne.
Kr. 249,95.
Udkommer november 2011

Jorden rundt på firs dage
Jules Vernes klassiske fortælling om den engelske gentleman Philias Fogg og hans franske tjener Passepartous spændende og begivenhedsrige rejse kender vi alle, og Jorden rundt på firs dage er vedvarende og fuldt berettiget Jules Vernes mest populære roman. Denne nye pragtudgave fører den originale og uforkortede tekst sammen med den prisvindende kunstner Robert Ingpens stemningsfulde og smukke illustrationer.
Kr. 299,95.
Udkommer oktober 2011

BILLEDBØGER OG SMÅBØRNSBØGER

Katrine Hauch-Fausbøll: Bamse danser bamlet
”Versesko, gør som Bamse – for nu bigynder Bamses bamletskole!” I efterårsferien 2011 opfører Det kongelige teater igen en særlig ballet for børn med Bamse i hovedrollen. På samme tid udkommer en stor papbog for de 2-5 årige med en historie om Bamse, der danser ballet i sin hemmelige skov. Vedlagt papbogen er et lyserødt tylskørt, så man kan danse som Bamse.
Kr. 199,95.
Udkommer oktober 2011

Vi går med røde sokker – sange fra da mor og far var børn.
Sange fra gamle, kendte og elskede børneprogrammer, protestsange, klassikere, popsange med børneappel og hits fra plader med ungdomskor som Vesterbro Ungdomsgård og Hornung skoles Bølle Bob-kor, blandt andre: Buster, Jamaica-dans, Puff den glade drage, Kender du det?, Joanna, Storkespringvandet, Vi voksne kan også være bange, Afrika, Vi går med røde sokker, Bella Ciao, Her bor jeg og mange flere … Med forord af Søren Krag-Jacobsen, Kaya Brüel, Lars Lilholt, Sys Bjerre og Billie Koppel. Vedlagt cd! Musikken er arrangeret og indspillet af Louise Alenius og indsunget af børnekor og –solister.
Kr. 249,95.
Udkommer september 2011

FAGBØGER – BØRN

GUINNESS WORLDS RECORDS
Længste, højeste, hurtigste, farligste og meget mere. Verdens mest populære bog slår til igen! Med over 50.000 årlige ansøgninger er Guinness World Records den absolutte verdensautoritet, hvad angår alle slags rekorder – fra det fantastiske og fascinerende til det underlige og uhyggelige.
Kr. 169,95.
Udkommer oktober 2011

Ud i Barda – eventyrlege
Børn i alderen 7-11 år kender Spilmester Martin fra DRs tv-program Barda, hvor han sender eventyrerne ud på farlige missioner. Med denne bog sender Spilmester Martin børn (og deres voksne) i skoven, og man må selv kæmpe for godhed og fred i eventyrlandet Barda. Her kan man møde fortabte, uhyggelige væsner og teste sit mod. Bogen er illustreret med karakterer fra legene, og har et udfoldeligt kort, så man har oversigt over Barda.
Kr. 149,95.
Udkommer august 2011

Hr. Skægs ABC
Børn i alderen 2-7 år kender den skøre og søde Hr. Skæg, som er så vild med bogstaver i DRs populære børneprogram ”Skæg med bogstaver”. Hr. Skæg bryder tit ud i sang, når han er rigtig glad, og her i bogen er en sang for hvert bogstav i alfabetet. Bagest i bogen er en cd med alle sangene, så alle hurtigt kan synge med og kigge på de sjove tegninger og lære bogstaverne at kende.
Kr. 199,95.
Udkommer oktober 2011

NB! Der tages forbehold for ændringer i udgivelsesprogrammet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar