mandag den 27. juni 2011

Boris Vejdovsky: Hemingway. Et liv i billeder

Udkommer 15. juni

Boris Vejdovsky
Hemingway
Et liv i billeder
208 sider, rigt illustreret i stort format, vejl. kr. 299,95

Forfatteren, berømtheden og eventyreren Ernest Hemingways liv beskrevet gennem mere end 300 fotografier og dokumenter

I år er det 50-året for Ernest Hemingways død, og som markering af dette udgives denne utroligt flotte illustrerede bog i stort format om Hemingways liv samtidigt i en række lande.

Bogen kommer ind på alle aspekter af Hemingways liv, som var med til at skabe forfatteren og myten omkring ham – rejserne, storvildtjagterne og hans legendariske forhold til kvinder.

Til bogen har Collection Hemingway i Boston stillet en lang række unikke dokumenter og effekter til rådighed i form af breve, fotos, personlige genstande som f.eks. uniformer, manuskripter osv.

Halvtreds år efter Ernest Hemingways død er fascinationen af denne verdensberømte og myteskabende forfatter stadig intakt. En fascination, der knytter sig til hans banebrydende forfatterskab, som skulle komme til at revolutionere den moderne litteratur, men også til hans grænsesøgende livsform, hvor han indtog rollen som både bokser, storvildtjæger, aficionado, krigskorrespondent og endda hemmelig agent. Hemingway placerede sig centralt blandt vor tids største forfattere som F. Scott Fitzgerald, James Joyce og John Dos Passos, og han modtog selv Nobelprisen i 1954. Som hans nære veninde og fortrolige Marlene Dietrich har udtalt: “Ernest har gjort ting, som de fleste mænd nøjes med at drømme om.”

Mariel Hemingway, som er forfatter og skuespillerinde (bl.a. kendt fra Woody Allens film ”Manhatten”), bidrager her for første gang til mindet om hendes berømte bedstefar og har stillet en lang række fotografier m.m. til rådighed for udgivelsen.

Boris Vejdovsky er professor i litteratur og amerikansk kultur ved universitetet i Lausanne, er medlem af Hemingway Society og organiserede i 2010 den 14. internationale Hemingway-konference, hvor 250 eksperter, forfattere og kendere fra hele verden samledes.

NYT NORDISK FORLAG
ARNOLD BUSCK / SCHØNBERG

Se mere på

På Facebook

Ingen kommentarer:

Send en kommentar