mandag den 27. juni 2011

Marit Tusvik: DEJLIG ER JORDEN


Marit Tusvik
DEJLIG ER JORDEN

"Der er lykkelige erindringer og ulykkelige erindringer, og Marit Tusviks kan dårligt kaldes andet end lykkelige. Kun det lykkelige kan man skrive så sprudlende, smilende og stemningsfyldt om."
Jyllands-Posten

"I en sprogblomstrende hyldest til barndommens dage lader den norske forfatter Marit Tusvik os genopleve hendes barndom, så vi føler, vi selv var der ... Vi ser det hele lyslevende for os ...
Tusvik kan noget med ord som kun få."
Nordjyske

"Tusvik rammer en særlig nerve i sproget, og skildringen af en barndom set gennem barnets øjne er troværdig, poetisk, rørende og genkendelig. Forhåbentlig bliver flere af hendes bøger nu oversat til dansk."
Fyens Stiftstidende

Marit Tusvik (f. 1951) er norsk forfatter. Hun debute­rede i 1979 og har siden ud­givet mere end tyve bøger: skue­­­spil, digt­­sam­linger, børne­­bøger og ro­maner. Dejlig er jorden er hendes sjette roman. Og den første på dansk.

Romanens fortæller tager på en rejse mod vest, tilbage til barndommens landskaber, på sporet af en tabt tid. I huset under det tusind meter høje fjeld hvor hun voksede op møder hun sin afdøde far og genoplever det der var engang. Tid og rum eksisterer ikke, og alt kan ske.

I et sanseligt, poetisk og humoristisk sprog tegner Marit Tusvik et farverigt portræt af en familie og en barndom i en lille norsk by i 1950’erne. Kometer farer i rasende fart mod jorden og huse brænder ned i dette mylder af en fortælling der pirrer sanserne og stiller spørgsmålet: Hvad får et barn til at skrive det hele ned, i al hemmelighed, for sig selv i mørket?

Dejlig er jorden er en hyldest til livet, til jorden og menneskene, til bær og svampe og grønne vaskemaskiner, til dyr og blomster og fiskene i havet og til alle tings magi, set gennem barnets øjne, ikke oppefra og ned, men nedefra og op.

BATZER & CO
978-87-92439-09-3
232 sider. Indb. 298 kr. (vejl.)
Er udkommet



Ingen kommentarer:

Send en kommentar