fredag den 20. maj 2011

Udgivelser i Maj fra Gyldendal

Smid masken
Tine Weppler
Udkommer d. 30-05-2011


Du bliver en bedre leder ved at vide, hvem du er! For god ledelse handler ikke om at iklæde sig en bestemt rolle, men snarere om at kende sig selv og turde udvikle sig og sine medarbejdere.

”Der skal mod til, hvis man vil være en bedre leder!” Så kontant er budskabet i Tine Wepplers nye bog Smid masken – Veje til det personlige lederskab. ”Man skal turde smide masken, lære sig selv at kende – og ikke mindst: Turde være sig selv!” Tine Weppler sætter ord på, hvad der skal til for at udøve det personlige lederskab: ”Hvis man ikke lige har fået ’den fødte ledertype’ som vuggegave, må man arbejde for sagen. Og det kræver mod og selvindsigt!”

Bogen guider lederen igennem, hvordan man skal gøre, når man vil arbejde med sit personlige lederskab. Allerførst må man reflektere over, hvem man er, og hvordan man agerer som leder. Weppler beder først lederen kigge på sig selv: Kender man sine styrker og svagheder? Hvor-dan træder man i karakter? Hvilke værdier er vigtige? Og hvordan bruger man disse selvindsigter som ledelsesværktøjer i sin hverdag?

Bogens ærlige eksempler, anbefalinger og konkrete øvelser lægger op til et nøgternt kig indad. For hvad sker der egentlig, hvis man er konfliktsky? Hører man overhovedet efter, hvad andre signalerer? Ved omgivelserne egentlig, hvilke ambitioner man har med virksomheden?

Værktøjer til medarbejderrelationerne og -udviklingen er også et omdrejningspunkt: Hvordan er man den bedste leder for den enkelte? Hvordan får man kompetencer og kvaliteter i spil? Hvordan giver man dem plads, samtidig med man udsteder retning og formål? Og slutteligt: Hvordan er og agerer man i forhold til sin egen chef? Hvad gør man i ligeværdige ledergrupper? Hvordan holder man sig sin fremtidige karriere for øje?

Smid masken giver ledere værktøjer til og mulighed for at tage et 360-graders-tjek på sin egen lederrolle. Ledelse handler ikke om store teorier eller avancerede begreber. Ledelse starter med, at lederen forstår sig selv, sine medarbejdere og den øverste ledelse. Hvis man vil arbejde med det personlige lederskab, må man starte med at smide masken. Tør du?

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702101140
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Søren Ditlefsen
Vejledende pris: 300,00

Kina Sweet & Sour
Christina Boutrup
Udkommer d. 30-05-2011


Danske virksomheder producerer, sælger og udvikler allerede i Kina. Men hvad bliver det næste skridt? Mød nogle af de mest succesfulde danske erhvervsfolk i Kina, lær af deres dyrt købte erfaringer og få deres bud på den næste bølge, som allerede er i gang.

Kina er en uundgåelig del af danske virksomheders fremtid. Verdensbilledet er ved at vende, og det er sandsynligt at flere danske virksomheder om få år er ejet af kinesere. Men det skal ikke afholde danske virksomheder fra at gøre Kina til omdrejningspunkt for deres globale strategier. Der er nemlig ingen vej uden om. Derfor skal vi engagere os på alle planer og sørge for at få en bid af den voksende kinesiske lagkage.

I Sweet & Sour kan du blandt andre møde de to danskere bag Bestsellers milliard-forretning med op mod 3.000 modebutikker i Kina - Dan Friis og Allan Warburg, som i fællesskab har skabt en af de største succeshistorier i Kina og for første gang deler ud af deres personlige erfaringer og forretningshemmeligheder.

Andre har været mere uheldige. Carlsberg er for eksempel blevet udråbt som miljøsvin i kinesiske medier, og Arla endte i centrum af Kinas største mælkeskandale.

At lave forretninger i Kina er som en sursød sovs, der på en gang smelter på tungen og efterlader en bitter eftersmag, men alligevel er en uundværlig del af et godt kinesisk måltid

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702097269
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Søren Ditlefsen
Vejledende pris: 300,00

Min indre leder
Stephen R. Covey
Udkommer d. 31-05-2011


Alle mennesker har en indre leder – også børn og unge. Stephen R. Covey, forfatter til 7gode vaner, fortæller i denne bog, hvordan vi kan komme i kontakt med vores indre leder. Gennem eksempler og anekdoter kommer vi tæt på det essentielle i ledelse og på, hvordan vi vækker lederen i vores børn og unge. Stephen R. Covey er meget optaget af, at det er noget, som sker, fra vi er helt små. Fra de første år i skolen og gennem hele vores opvækst kan vi styrke vores indre leder. Med denne bog sætter Covey ledelse på dagsordenen over for forældre, skole og uddannelse.

Bogen er illustreret med billeder fra forskellige skoler og uddannelsessteder, og fra cases. Bogen har også en dansk case og danske eksempler.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702087710
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Søren Ditlefsen
Oversætter Lizzi Tvede Waagstein
Vejledende pris: 249,95

Erik Jernhånd
Kristoffer Jacob Andersen
Udkommer d. 31-05-2011


”Jeg har dræbt ti ulve, tre trolde og fem løver, vundet ti turneringer og fundet fem forsvundne skatte! Hvad har John gjort?” råbte Erik og rejste sig så voldsomt, at den store egetræsstol væltede bagover med et brag. ”John er en stor leder, og folket elsker ham.” Erik stønnede og greb om bordpladen. ”Højere end de elsker mig?” Kongen kiggede ned i bordet og flakkede med øjnene. ”Faktisk har de aldrig rigtigt kunne lide dig.” ”HVAD! Hvorfor ikke? Jeg er jo en stor helt.” Erik Jernhånd, en vaskeægte gammeldags ridder og prins, bliver gjort arveløs af sin far, der mener, at han er FOR gammeldags. Erik Jernhånd drager ud i verden for at finde sig et andet kongerige. Med sig på rejsen tager han en tyv, en smækker ungmø og en fræk italiensk prins, som alle skal hjælpe ham i hans jagt på lykken. Men lige meget hvor han kommer frem, bliver der talt om frihed og lighed …

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702112597
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker
Vejledende pris: 199,95


Kampen
Norman Mailer
Udkommer d. 09-05-2011


"Kampen" er en af de bedste bøger nogensinde. Punktum. Verdensmesterskabskampen i sværvægtsboksning mellem Muhammad Ali og den regerende mester George Foreman var den mest opreklamerede kampe nogensinde. Ali var den gamle - lidt for gamle - mester. Foreman en uhyggelig slagter, og ingen, og virkelig INGEN levnede Ali en chance. LIFE Magazine havde tidligere brugt Mailer som boksereporter, og da Ali/Foreman-kampen ydermere skulle foregå midt i Afrika - symbolikken er næsten for tyk, to sorte amerikanere kæmpende i det gamle "faderland"! - var det oplagt at sende ham afsted og dække begivenheden, som fik mere opmærksomhed end noget andet de år, selv Watergate.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702109641
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Janus René Andersen
Oversætter Brian Dan Christensen
Vejledende pris: 299,95

Død og status
Bo hr. Hansen
Udkommer d. 10-05-2011


Morsomme, pinlige, selvudleverende og triste knækprosadigte om Bo hr. Hansens liv og død.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702109047
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Lars Ravn
Vejledende pris: 199,00

No Way Down
Graham Bowley
Udkommer d. 10-05-2011


No Way Down: Liv og død på K2 begynder ulmende og ildevarslende, da to deltagere i det amerikanske 2008 hold under et forsøge på at bestige den legendariske – og ikke mindst legendarisk farlige – Himalaya-top returnerer til øverste basecamp, overbeviste om at deres sene start og stiforholdene gør det for farligt at fortsætte turen op. Mens de venter i lejren, viser deres bekymringer sig sande på bjerget over dem. En dag tiltænkt som den glædelige kulmination på måneders forberedelse udvikler sig i stedet til 48 timers mareridt, hvorfra 11 bjergbestigere aldrig vender tilbage.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702108897
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker - Pamperin & BECH · Grafisk
Oversætter Morten Visby
Vejledende pris: 299,95

Planlæg kommunikationen
Tom Nervil
Udkommer d. 11-05-2011


I mange danske virksomheder sker kommunikationen tilfældigt, uhensigtsmæssigt og uplanlagt. Det medfører, at virksomhederne ikke får det optimale ud af indsatsen, at ressourcerne bruges ineffektivt, og at de med stor sandsynlighed vil gentage fejlene.

Bogen giver anvisninger til, hvordan man kan planlægge målrettede kommunikationsindsatser og har altså fokus på den proces, der ligger forud for selve kommunikationen. Gennem en række cases får du desuden indsigt i, hvordan planlægningen er grebet an andre steder, og hvilke konsekvenser det har haft.

Skal man altid lægge kommunikationsplaner? Svaret er: Ja! I alle situationer, hvor en afsender af et budskab ønsker at opnå noget bestemt hos en eller flere modtagere, vil det være formålstjenstligt at lægge en plan først. Jo mere bevidst planlægningen er, jo større er sandsynligheden for, at det går som forventet, og at du lærer noget af processen.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702089523
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Søren Damstedt
Vejledende pris: 300,00

Scener fra en landsby
Amos Oz
Udkommer d. 11-05-2011


Forandring sker i små skridt eller kommer snigende. I sin nye bog fortæller Amos Oz om livet i en lille by i det nordlige Israel. Skelsættende begiveheder er sjældne. Men pludselig skrider grænsen mellem det velkendte og det overraskende.

Gilli Steiner venter med voksende fortvivlelse på sin elskede nevø ved busstoppestedet. Pessach Kedem hører underlige lyde, og ejendomsmægleren Jossi Sasson bliver forvirret af en ung kvinde i et gammelt hus. Og dog sker der ikke noget særligt. Eller gør der?

Ny bog af forfatteren til "Fortællinger om kærlighed og mørke". Oversat af Hanne Friis.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702107050
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Sven Reiner Johansen
Oversætter Hanne Friis
Vejledende pris: 249,00

7 SYDØST
Hanne Richardt Beck
Udkommer d. 12-05-2011


7-Sydøst er en spændingsroman med såvel politiske som psykologiske temaer. Det er en fremtidsvision, der lader læseren komme helt tæt på hovedpersonerne og deres blinde punkter. Romanen foregår i en nær fremtid, hvor klimaforandringer præger verden. I Region Nord må samfundet finde en måde at håndtere den stadig voksende strøm af klimaflygtninge på. Det politiske landskab er præget af magtkampe, samtidig med at der bliver talt om værdier og menneskelighed. Alt er ikke, som det giver sig ud for at være, og det bliver vanskeligt at trække vejret, når man først får øje på råddenskaben. For hvordan gør man op med det, man er opdraget til at tro er det rigtige? Hvordan finder man ud af, hvad det vil sige at være et godt menneske?

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702109214
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Alette Bertelsen - Imperiet
Vejledende pris: 299,00

Bedste venner 3
Asta og Fanny for evigt
Trine Bundsgaard
Udkommer d. 13-05-2011


Bedste venner er en alvorligt sjov serie om sære naboer, irriterende små søskende og glæden ved at have en god ven.

Bedsteveninden Silja kommer endelig på besøg. Asta har savnet hende, og det er vildt hyggeligt. Så dukker Fanny også op, og de tre piger laver loppemarked. Men på grund af et kasseapperat i plastik, Astas fine ring og en hemmelig ingrediens kommer det til at gå helt anderledes, end Asta havde tænkt sig.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702102611
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker lars hornemann
Vejledende pris: 99,95

På sporet af vores livsstile
Henrik Vejlgaard
Udkommer d. 16-05-2011


Henrik Vejlgaard insisterer på at tale om livsstile, selv om man oftest taler om dem i ental. Han pointerer, hvordan forskelligheden i vores livsstile eksploderer her i det 21. århundrede, og hvordan samfundet er mere præget af større forskellighed i arbejdslivet, fritidsliv, etnicitet og religion end nogen sinde før.

Vejlgaard er som pioner inden for trend- og livsstilsforskning interesseret i, hvad vi gør, og hvordan vi klæder og opfører os. I sin nye bog På sporet af vores livsstile giver han et veloplagt signalement af forskellighederne i livsstile, som de udspiller sig i USA. Det amerikanske samfund er ofte ophavet til de mange livsstile, som derfra breder sig til de vesteuropæiske lande, herunder også Danmark.

”Ved at se på nutidens USA kan vi få et klarere billede af, hvordan danskernes livsstile vil udvikle sig i det 21. århundrede. Vi er på vej mod et samfund, hvor flere og flere mennesker ønsker være en del af en stamme.”, mener Henrik Vejlgaard. ”Og derfor er det relevant at se på, hvordan de eksisterende ’stammer’ har udtrykt og udtrykker sig i foregangslandet USA.”

Vejlgaard lægger i sin nye bog det puslespil, som vores mange forskellige livsstile repræsenterer. I modsætning til den generelle opfattelse er det billede, der viser sig, når puslespillet bliver lagt, ikke præget af kaos. Tværtimod: Udviklingen i vore livsstile følger et mønster, som står klart i takt med, at brikkerne bliver lagt i På sporet af vore livsstile.

Vejlgaard er lidt træt af, at forskelligheder ofte bliver reduceret til en snak om fx etnicitet og religion, så i sin bog går han bag om alle de markører, der gør os forskellige – ikke mindst fritid, stil og seksualitet.

Bogen rummer alle aspekter af begrebet livsstil og er fyldt med eksempler på livsstile og fortællinger om, hvordan de er opstået.
Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702105964
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Søren Ditlefsen
Oversætter Anders Kristian Krogager Andersen;Line Krogager Andersen
Vejledende pris: 300,00

Virtuelle Team
Henriette Stick
Udkommer d. 17-05-2011


En bog om det sociale liv i det virtuelle team, og hvordan man håndterer disse team. Den er skrevet som en brugsbog til teamledere og –medlemmer, som kan bruge den til at blive klogere på, hvordan de kan skabe større tillid og dermed større videndeling og effektivitet i teamet.
Virtuelle team tager også fat på, hvordan man via gode metoder og ved at forstå de mulige processer og deres udkomme opnår at komme i mål med de produkter, teamet skal levere. Og ikke mindst tager bogen fat i, hvordan man bedst udnytter de muligheder, der er specielle for virtuelle team?

Bogen er også skrevet i håbet om at gøre livet i et virtuelt team sjovere og mere socialt engagerende ud fra teorien om, at når det er så sjovt at være på sociale medier og så mange mennesker globalt er aktive, så må denne energi også kunne føres ind i det virtuelle team.
Hvordan får man for eksempel teamet til at opleve, at der er et team? Kan man lave virtuel fredagsbar? Etc.

Bogen giver praktiske metoder til at forstå og håndtere hverdagslivet og kulturen i teamet, samt en indføring i de psykologiske barrierer og drivere i menneske-maskine relationerne.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702079302
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker
Vejledende pris: 200,00

Den fantastiske historie om islænderen i Danmark
Pernille Stensgaard
Udkommer d. 17-05-2011


Den første flotte, store bog på dansk om den islandske hest og den eneste af sin slags – en slags polemisk kulturhistorie.

Den islandske hest kom til Danmark sammen med ungdomsoprøret i 1960erne og dumpede som en protest ned i en kostbar overklassesport, hvor hestene befandt sig meget langt fra deres natur. Selvfølgelig fandtes der ryttere til denne hest. De huggede en knivskarp niche ud til sig selv og deres heste, og de sørgede for at blive ved med at skille sig ud.

Dette er fortællingen om den islandske hests fantastiske historie i Danmark. Og om dens langsomme forvandling fra at være en lille nøjsom hest til en anden - en langbenet og let hest med ild i næsten, der nogle gange kan minde om den skrøbelige store hest, man engang distancerede sig fra.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702093353
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Camilla Jørgensen
Vejledende pris: 299,95

Vi der bor i Danmark
Rockwool Fondens Forskningsenhed
Udkommer d. 18-05-2011


Vi der bor i Danmark er et tidsbillede af befolkningen og dens hverdag ved indgangen
til 2010’erne. Bogen bygger først og fremmest på forskning i Rockwool Fondens Forskningsenhed suppleret med data fra offentligt tilgængelige kilder.

Forfatterne Bent Jensen og Torben Tranæs indleder med at indkredse befolkningens demografi: Hvor mange er vi, og hvordan ændrer befolkningens sammensætning sig? Andre kapitler beskriver derefter danskernes dagligdag, herunder de samfundsmæssige bevægelser, der karakteriserer et dynamisk samfund som det danske: Hvem er vi? Og hvordan lever vi?

Blandt emnerne er: Danskernes forbrug og indkomster, befolkningens geografiske og sociale fordeling, vores samlivsmønstre, livet på arbejdsmarkedet, børnefamiliernes tid og forbrug, vores uddannelsesbaggrund, velfærdsstaten og dens udvikling, befolkningens samfundsmoral, politikernes troværdighed, sort arbejde samt helbred, trivsel og overvægt.

For at perspektivere skildringen af livet her og nu udvides fremstillingen undervejs med en kortere gengivelse af de lange linjer siden 1960’erne.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702108095
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker
Vejledende pris: 169,95

Rum for rum
Mille Fly, Sofie Helsted
Udkommer d. 19-05-2011


RUM FOR RUM er en anderledes indretningsbog. Den er bygget op omkring 10-12 boligreportager fra forskellige hjem, der strækker sig fra den lille lejlighed til den store villa, og med forskellige familiesammensætninger. Læseren guides ved hjælp af tekst og smukke billeder igennem hver bolig – rum for rum – mens der fokuseres på de rum, der er specielt vigtige for beboerne samt de særlige indretningsløsninger, som præger dem. En del af boligerne har gennemgået en større eller mindre forvandling. Forløbene beskrives, mens det forklares, hvordan forandringerne har påvirket rummet/rummene.

Indimellem boligreportagerne vil der være kapitler, der med en praktisk tilgang fokuserer på forskellige områder, der ofte giver problemer i indretningen, såsom: Belysning, Farver og tapeter, Gulve, Opbevaring, Kunst i boligen osv. Det er grundige kapitler, hvor Mille Fly øser af sin viden og store erfaring som indretningsarkitekt og kommer med fakta og gode råd. Til nogle af boligerne vil der være en Gør det selv-idé med projekter i større eller mindre skala. Projekterne bliver understøttet af step by step-billeder, som forklarer læseren, hvordan man gør.

RUM FOR RUM er med sin unikke sammensætning af inspiration og indretningsrådgivning en bog, som ikke ”bare” indeholder skønne billeder og inspirerende boliger, men også kommer med konkrete forklaringer på hvorfor og hvordan tingene virker, og hvad man skal gøre for at få et bestemt udtryk frem. Her har vi omsider en boligbog, der tager læseren ved hånden og konkret viser, hvordan man ved hjælp af nogle ret enkle principper får det bedste ud af den bolig og de ting, man har. Det er en bog, som giver viden og oplysning, en bog man vil tage frem igen og igen for at finde inspiration og gode løsninger, en bog man vil gå på opdagelse i.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702094046
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Kenneth Schultz
Vejledende pris: 349,95

Spildte kræfter
Henrik Dahl
Udkommer d. 19-05-2011


SPILDTE KRÆFTER er historien om venstrefløjens forlis - fortalt af en menig matros, som afleverede den ene advarsel efter den anden til officererne på broen og bestyrtet så skibet sejle ind i de farligste farvande, det nogensinde havde besejlet, for fuld kraft.

Fra 1999 til 2008 havde forfatteren først sporadisk og siden jævnlig mulighed for at advare tre på hinanden følgende socialdemokratiske ledere om den farlige kurs, partiet var på. Men enhver advarsel prellede af, og partiet fortsætte med at lede venstrefløjen mod den tomme sejr, den formentlig kommer til at vinde i 2011. En sejr der – hvis den kommer – ikke vil føre til andet end en regering, der er afskåret fra at handle: Lederen er uhørt svag og koalitionspartnerne ikke enige om noget.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702114591
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Bettina Kjærulff-Schmidt
Vejledende pris: 179,00

Alfons med supersækken
Gunilla Bergström
Udkommer d. 24-05-2011


Alfons bliver snart 7 år – og i denne bog er han ude på mystiske eventyr. Om natten!
Far siger, at Alfons’ natlige bedrifter ikke sker i virkeligheden, men kan han nu også være så sikker på det? Det er Alfons i hvert fald ikke …

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702111583
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Marianne Bisballe
Oversætter Kina Bodenhoff
Vejledende pris: 129,95

Balladen om Bob Dylan
Daniel Mark Epstein
Udkommer d. 24-05-2011


Et enestående, nuanceret og indsigtsfuldt portræt af Bob Dylan – digteren, musikeren og mennesket.

Den første store Bob Dylan-biografi i mange år. Den er både underholdende og meget velskrevet og fortæller historien om hvordan Bob Dylan blev formet at tidsånden i 60’erne, om hans kometagtige debut som tyveårig i New York i 1961, og om hvordan han påvirkede generationen der voksede op i de tumultariske 60’ere og 70’ere. Vi får et yderst engagerende indblik i tidens beatniks og bohemer på folkemusikscenen. Vægten er lagt på årene 1960-1983, men Epstein følger Dylan gennem 1990’erne hvor Dylan igen er på toppen kunstnerisk - frem til koncerten i Aberdeen i juli 2009.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702108958
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Bettina Kjærulff-Schmidt
Oversætter Anders Juel Michelsen
Vejledende pris: 349,00

Karlsvognen
Kristín Marja Baldursdóttir
Udkommer d. 24-05-2011

En midaldrende kvindelig psykiater og en forvirret teenagepige er på tvunget ophold sammen i et sommerhus på Islands sydkyst uden forbindelse til omverdenen. De får tiden til at gå med at fortælle historier: Psykiateren om sin egen og sine formødres fortid, samtidig med at hun forsøger at forstå og hjælpe den forvirrede men opmærksomt lyttende teenager. I løbet af de tre døgn Karlsvognen spænder over, kommer man vidt omkring i tid og rum og historien kaster et overraskende lys over både den menneskelige natur og konsekvenserne af opdragelse.

Fakta om bogen
Type Multimedie
ISBN 9788702109610
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Nete Banke - Imperiet
Oversætter Áslaug Th. Rögnvaldsdóttir
Vejledende pris: 149,95

Forsvareren - Ebbe Mogensen
Henrik Tüchsen, Ole Andersen
Udkommer d. 24-05-2011


Han bliver kaldt både ”stjerneadvokat” og ”Bagmandspolitiets hårdeste modstander” i medierne, den garvede forsvarsadvokat Ebbe Mogensen, der i årtier har kæmpet i retssalene for bl.a. kendte erhvervsfolk, der tiltales for økonomisk kriminalitet: Kurt Thorsen, Per Villum Hansen, Bjørn Stiedl, Michael Ljungmann, Kay Wilhelmsen, Klaus Riskær Pedersen for blot at nævne nogle få klienter.

Ebbe Mogensen tilbringer fire ud af ugens fem dage i retten, hvor hans skarpe tunge, benhårde forsvar og ikke mindst taktiske evner har gjort ham til et forbillede, ja næsten en levende legende, for mange kolleger - og flere af hans sager vil forblive i historiebøgerne. Selv om økonomisk kriminalitet er hans speciale, har en af hans største forsvarssager nogensinde været forsvaret af reserveofficer Annemette Hommel, der under stor mediebevågenhed blev kaldt hjem fra Irak, tiltalt for tortur. Hommel-sagen blev med knivskarpe angreb på Forsvarets topfolk en personlig sag for Ebbe Mogensen, det var payback time: Han er uddannet officer med top-karakterer, men forlod i sin tid Forsvaret og sagde farvel en lysende karriere efter et bittert opgør med den absolutte militære top.

I bogen afslører han for første gang, hvordan han strategisk arbejder med sine sager, og bogen opruller historierne bag nogle af de mest spændende og til tider dramatiske sager, som han har været forsvarer i.

Men hvem er Ebbe Mogensen, når han har lagt forsvarerens røde kappe og sætter kursen mod hjemmet nord for København? For første gang fortæller Ebbe Mogensen åbent om sin opvækst, sine ambitioner og lynkarriere i Forsvaret, og bogen tegner et dybt personligt portræt af Danmarks nok tungeste forsvarsadvokat i mands minde.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702102956
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Søren Damstedt
Vejledende pris: 299,95

Supernavigatør
Camilla Kring
Udkommer d. 24-05-2011


Bogen tilbyder en ny måde at se verden på. Camilla Kring kalder det ”supernavigation”: Evnen til at navigere i en fleksibel verden, der forandrer sig hele tiden.

Kring tager fat om det nye arbejdsliv, hvor det fordres, at vi arbejder på selvvalgte tidspunkter. Det handler både om at arbejde sammen med fællesskabet og alene. Bogens beskriver, hvordan man skaber en fleksibel arbejdskultur med plads til individuelle valg i relation til arbejdstider og arbejdssteder.

Bogen overfører samme principper på samfundet. Hvordan skaber vi et mere fleksibelt samfund, der understøtter forskellige familieformer, arbejdsformer og døgnrytmer? De samfundsmæssige rammer understøtter kun mennesker, der arbejder 8-16. Bogen agiterer for fleksible børnehaver, skoler og arbejdspladser, der understøtter menneskers forskellige arbejds- og livsrytmer, og giver konkrete og brugbare råd til såvel ledere og medarbejdere om, hvordan man tager styringen i sit eget liv og arbejder på den måde, der passer bedst til ens egen rytme.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702086164
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Søren Ditlefsen
Vejledende pris: 200,00

Er du fej, Alfons Åberg?
Gunilla Bergström
Udkommer d. 24-05-2011


Alfons Åberg er seks år. Han har lige så mange kræfter som sine kammerater, men alligevel vil han ikke slås. Han afskyr ballade og slagsmål. Han går sin vej.

Men i børnehaven har han ikke nogen stedet at gå hen, så da tre nye børn en dag vil slås med Alfons, råber alle de andre: "Sig det, Alfons! ig det selv!" Og alfons siger: "Jeg TØR ikke. Jeg vil helst være fri..."

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788700698635
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Gunilla Bergström
Vejledende pris: 129,95

Det enkle liv
Frank Erichsen
Udkommer d. 26-05-2011


Bonderøven – alias Frank Erichsen – kendt fra DRs populære udsendelsesrække - giver i denne bog sit bud på, hvordan man på én sæson klarer: - at bygge et drivhus, - høste sine æbler og lave cider af dem (sammen med nabo Claude), - holde gæs og bygge dem et hus, - lave sin egen økse, - slå sit eget hø med egen hjemmekonstruerede le, - få det bedste udbytte af sine bønner i køkkenhaven – og få det daglige arbejde og familieliv til at gå op i en højere enhed.

”Siden ganske ung har jeg haft en stor interesse for at arbejde med det, man under en hat kan kalde for selvforsyning. Selvforsyning som målet og midlet for min tilværelse var dog noget der først langt senere kom ind i billedet. For mig var det og er det stadig den euforiske fornemmelse af at tilegne sig kundskaber, der gør en i stand til at klare sig selv, der var motivationen. Hvad end det så er at holde hest, sætte rypesnare, lufte en traktor eller dyrke gulerødder uden orm.”

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702082425
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Nethe Ellinge Nielsen
Vejledende pris: 299,95

Mesterlære
Peter Bastian
Udkommer d. 26-05-2011


Peter Bastian blev verdensberømt i Danmark efter i 1987 at have udgivet bogen IND I MUSIKKEN, der alt i alt har solgt i godt 100.000 eksemplarer og var en øjenåbner af dimensioner.

I denne nye bog tager han fat i sin samtid og giver med afsæt i sit eget liv som dreng, ung mand, voksen og patriark en kærlig og nådesløs karakteristik af nutidens mennesker, nutidens dårskab, nutidens målløshed. Han er stadig væk en fandenivoldsk, vittig og skarp samfundsborger der kigger sig omkring og tænker: det her kan vi gøre bedre. Og det kommer han så med sit bud på hvordan.

Ingen væsentlige emner går fri - kønsroller, opdragelse, musikkens væsen, identitet og mangel på samme, global bevidsthed - Peter Bastian tager livtag med det hele og gør det forrygende godt.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702108712
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Olga Bastian
Vejledende pris: 299,95

Tilnærmelser til Gustav Mahler
Karl Aage Rasmussen
Udkommer d. 27-05-2011


”Denne bog er hverken en gennemgribende nytolkning eller en detaljerig biografisk grundbog med værkanalyser. Det er en lille bog drevet af blot og bar lyst til at dele en livslang fascination af en mand og hans musik med interesserede læsere, skrevet af en komponist, hvis egen musik tidligt blev stærkt påvirket af Mahler, en bog der tegner en biografisk skitse og kaster strejflys ind over sit emne fra forskellige, også nutidige sider. Ikke mere, ikke mindre. Den stiller ingen krav om musikfaglig indsigt, kun om en vis forhåndsinteresse for Mahlers musik.” - Karl Aage Rasmussen

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702115512
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Ida Balslev-Olesen
Vejledende pris: 199,00

Sol og tunge skyer
Holger Juul Hansen
Udkommer d. 27-05-2011


Selv børn og unge mennesker ved, hvem bankdirektør Varnæs er. Selvom "Matador" er udgivet på DVD, sidder en million mennesker og ser med, hver gang den bliver genudsendt i TV. Og populariteten stopper ikke her. Holger Juul Hansen er den eneste i verden, der har vundet to priser for den samme rolle, henholds som birolle og hovedrolle, nemlig for rollen som Doktor Moesgaard i "Riget".

Holger Juul Hansen har tilsyneladende haft et problemfrit liv og en strålende karriere, og det er der jo ikke noget galt i, men som titlen antyder er de selvfølgelig ikke helt sådan. Ikke mindst barndommen var op ad bakke, og det gav også en del knubs, da han som ret ung og næsten hel ukendte skuespiller giftede sig med en af Danmarks største stjerner Else Marie, kun en uge efter at de havde mødt hinanden. Holger Juul Hansen fortæller intenst, selvironisk og underholdende om hele sin karriere, og vi kommer rundt i hele miljøet omkring dansk film, teater, tv og radio - han har stort set være med i alle store sucesser, både i seriøse og hunmoristiske roller. Det er en dejlig bog!

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702108705
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Søren Damstedt
Vejledende pris: 299,95

Kald mig ikke offer!
Dina Yafasova
Udkommer d. 27-05-2011


Natten til den 18. juli 1974 trænger det indiske politi ind til den unge lærerinde Archana Guha i hjemmet i Calcutta. Archanas bror Saumen er medlem af en bevægelse, som bekriger politiet og forbereder en væbnet revolution. Sammen med brorens kone og en veninde af familien, som overnatter i huset den nat, bliver Archana taget som gidsel og tortureret i politiets særlige antiterror-afdeling. Efterfølgende bliver også Saumen taget af politiet, og alle fire fængslet på ubestemt tid under falsk anklage. Som følge af torturen bliver Archana lam i begge sine ben, og hun mister gradvist håbet om nogensinde at kunne vende hjem og blive i stand til at gå igen. Efter løsladelsen tørster Saumen efter hævn og indleder en offentlig jagt på bødlerne, som han resolut inddrager sine nærmeste i. Hævnen bliver en livsstil, der igen gør Archana til gidsel. Her er det, hun, nu i kørestol, møder danskeren Per og skal vælge mellem fortid og nutid. Kald mig ikke offer! er en fortælling om Archana Guhas liv. I næsten tyve år fulgte indiske, europæiske, amerikanske og japanske medier med i hendes enestående skæbne. Alle navne og begivenheder i bogen er autentiske, men fortællingen er skrevet som en roman. Det er et psykologisk drama, som handler om mennesker med en usædvanlig styrke, men også om det helvede, som mennesker kan være skyld i. Det er et politisk drama om tortur som middel til at bekæmpe terrorisme og om terrorisme som en reaktion på statens terror. Det er et eksistentielt drama om den lange vej til retfærdighed. Og det er et menneskeligt drama om overlevelse og om, hvordan man kan bevare mennesket i sig selv, når der ikke er noget tilbage.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702070668
Udgave 1
Udgivet 2011
Oversætter Sten Jacobsen
Vejledende pris: 299,95


Luka og Livets Ild
Salman Rushdie
Udkommer d. 27-05-2011


En smuk stjerneklar nat i byen Kahani i landet Alifbay sker noget helt forfærdeligt: Den 12-årige Lukas far, historiefortælleren Rashid, falder pludseligt og uforklarligt i en så dyb søvn at ingen og intet kan vække ham. Det er intet mindre end fortællekunstens beståen, der er truet, så for at redde sin far fra at forsvinde helt, må Luka begive sig ud på en rejse gennem den Magiske Verden for at stjæle Livets Ild. En nærmest umulig og overordentlig farlig opgave, hvor et væld af drømmeagtige forhindringer møder ham. LUKA OG LIVETS ILD er poetisk, rig på ordspil og med det fortællende drive, som hører til en god gammeldags eventyrjagt. Og der skal ikke herske tvivl om, at Rushdie har styr på såvel det mytologiske tankegods som Nintendo og Super-Mario!

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702089554
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Sven Reiner Johansen
Oversætter Thomas Harder
Vejledende pris: 249,00


Elskeren
Marguerite Duras
Udkommer d. 04-05-2011


Marguerite Duras' berømte selvbiografiske roman om en purung fransk piges erotiske forhold til en rig kinesisk forretningsmand i 1920'ernes Indokina.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702110395
Udgave 5
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Sven Reiner Johansen
Oversætter Juliane Preisler
Vejledende pris: 129,95

Toldstrup
Sven Ove Gade
Udkommer d. 04-05-2011


Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702081497
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Sven Reiner Johansen
Vejledende pris: 249,00

Ind i musikken
Peter Bastian
Udkommer d. 05-05-2011


Peter Bastians meget personlige bog om musikformidling, der siden udgivelsen i 1987 har solgt i omkring 100.000 eksemplarer. Den handler mest om musik, men også om livet og døden, kulturen og naturen, og man føler sig meget opløftet efter endt læsning. Peter Bastian er - udover at være en ustyrlig og genial musikformidler - klassisk musiker, foredragsholder og Laplandsentusiast.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702111156
Udgave 7
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Olga Bastian
Vejledende pris: 249,95

Søster og bror
Agneta Pleijel
Udkommer d. 05-05-2011


Vi er i 1830'ernes Stockholm. Isaac Berg er sanger og sanglærer ved Operaen og gift med Lina, datter af berømte skuespiller Lars Hjortberg, Sveriges ukronede teaterkonge, hvis historie blev fortalt i Pleijels foregående roman "Kongens komediant". Parret venter deres første barn og knytter store musikalske forhåbninger til drengen. Det viser sig at han er døv. Hans søster kommer til verden et par år senere og har alt hvad han savner: hørsel, sangstemme og musikalitet.
Men, hun er kun en pige.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702095494
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Elsa Wohlfahrt
Oversætter Anne Marie Bjerg
Vejledende pris: 299,00

Hunden er rask
Sonja Vesterholt
Udkommer d. 05-05-2011


Brutal, morsom og usentimental erindringsbog om at leve i Sovjetunionen, hvor partiet og KGB havde uindskrænket magt. Og om en piges drømme om at rejse til Mars og - næsten det samme – til Danmark.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702072402
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Sven Reiner Johansen
Vejledende pris: 249,00

Med kærlig hilsen fra Provence
Lars Boesgaard
Udkommer d. 05-05-2011


Ny, totalt revideret udgave af Boesgaards anmelderroste bog om Provence fra 2000, der dengang solgte over 50.000 eksemplarer og som har været efterspurgt i flere år.

”Boesgaards bog er kultur for livsnydere. Han er en fremragende guide og en kyndig iagttager af det poetiske, det maleriske og det praktiske. Børsen

”… den perfekte blanding af folkelig bladrebog og højt kvalificeret opslagsværk til før som under og efter rejsen.” Berlingske Tidende

”Hvad enten man er en erfaren Provencefarer eller ej, så er Lars Boesgaards bog et lille mesterværk, der ikke kan anbefales varmt nok” IN

”Den vil tænde nye drømme og få gamle til at blusse op.” Politiken

Mange fantastisk smukke farvefotos
150 opskrifter
Mange nye vingårde – over 250 adresser
Instruktive kort
Alt hvad man skal bruge, når man skal nyde ferien og livet i Provence

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702110531
Udgave 4
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Narayana Press
Vejledende pris: 349,95

Regnebrættet
Egon Clausen
Udkommer d. 06-05-2011

I begyndelsen af 1960’erne gik Egon Clausen på Ribe Statsseminarium, der uddannede lærere til en skoleform, som ikke længere fandtes. Efterhånden begynder de første progressive tanker og ideer dog at sive fra hovedstaden til provinsen, og den unge studerende beruser sig i fænomener som kulturradikalisme og kampagnen mod atomvåben.

Regnebrættet er fortællingen om venskaber, forelskelser, svigt, modning og masker, som det gælder om at tage af i tide. En bog om opbrud fra et landligt miljø, om sammenstød mellem tradition og modernitet; et personligt generationsportræt fra 1960’erne, som ikke mindst var en brydningstid for de mange arbejder- og landbobørn, der fik mulighed for at uddanne sig. Bogen er en selvstændig fortsættelse af forfatterens tidligere erindringsbøger om barndom og ungdom i et lille vestjysk landsogn.

Fakta om bogen
Type Multimedie
ISBN 9788702109184
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Sven Reiner Johansen
Vejledende pris: 126,99

Respekt
Michael Moritzen
Udkommer d. 06-05-2011


Fakta om bogen
Type Multimedie
ISBN 9788702104677
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Ida Balslev-Olesen
Vejledende pris: 152,49

Gudfar
Dy Plambeck
Udkommer d. 06-05-2011


Som ung er Uffe passioneret biker, men da hans far dør, opsøger han sin mor, der forlod familien, mens han var lille. Hun bor ved Holbæk. Uffe flytter ind i hendes gæsteværelse og bor der endnu 30 år senere, den da de rydder Ungdomshuset, hvor hans elskede guddatter Petring hænger ud.

Roman i tre tidsbilleder, 1974, 1954 og 2007, tre tindrende miljøskildringer (motorcykeltræffet 4ever2wheel, cykelrytterstamværtshuset Pinden på Nørrebro og verden omkring en driftig, omsorgsfuld og lidt fuskende håndværker i provinsen), og endelig i to portrætter: af Uffe og af hans mor Tenna, overleveren, der giftede sig med nazibageren, forelskede sig i den troløse cykelrytter Erik-Frank og forlod sin lille søn for at blive servitrice på Færgekroen i Holbæk.

Fakta om bogen
ISBN 9788702104547
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Martin de Thurah
Vejledende pris: 199,00

Ølrejsen
Carsten Berthelsen
Udkommer d. 09-05-2011


"Ølrejsen" er en anderledes guide til store og dejlige europæiske byer, hvor man brygger øl efter rige traditioner. Ølrejsen en bog, der vidende og underholdende dokumenterer Øllets Europa. En sentimental færd fra nutid til fortid. Men Ølrejsen dvæler ikke kun ved fortiden, men giver også et bud på en dejlig ferie – lige her og nu. Ølrejsen er en guide til store kulturelle oplevelse – både for smag og behag.

Bogen "Ølrejsen" udkom første gang i 2003 og er blevet udsendt i fire oplag.

Denne udgave er en kraftig revideret og udvidet udgave. Øllets verden er sandelig ikke statisk – nye brygsteder dukker op, mens andre må føje sig under markedets benhårde love og dreje nøglen om. Denne nye udgave af "Ølrejsen" dokumenterer derfor nye tiltag i gamle byer. Og flere uomgængelige værtshuse får ord med på vejen.

Fakta om bogen
ISBN 9788702108866
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Peter Stoltze
Vejledende pris: 299,95

Ingen kommentarer:

Send en kommentar