mandag den 27. juni 2011

Ny roman om krigeriske vikinger


Ny bog fra Cicero | Rosinante&Co

De edsvorne er engelske Robert Lows debutroman om vikinger på plyndringstogt.

Året er 965. Da unge Orm Ruriksson fra det sneklædte Norge hentes af sin far for at følge ham på Fjordelgens togter, sværger han en ed for livet og bliver medlem af den berygtede besætning De Edsvorne. Livet om bord på vikingernes plyndringsskib er barsk, men med tilnavnet Orm Bjørnedræber tilkæmper Orm sig en plads i besætningen.

En dag hører De Edsvorne en fortælling om et sølvbjerg, der engang tilhørte hunnerkongen Attila og drager af sted for at finde skatten. Med sig har de en vanvittig kvinde, der hævder at vide, hvor skatten er. Togtet udvikler sig til et kapløb med tiden, da Kong Harald og en skruppelløs katolsk munk også kaster sig ind i jagten på Sølvbjerget. Munken er dog ikke ude efter selve skatten, men det magiske Skæbnespyddet, der angiveligt dræbte Den Hvide Kristus og senere blev smedet om til Attilas sværd. Jagten fører dem ud på et livsfarligt togt på den dybe, forræderiske hvalvej – og mod Hunnerkongen Attilas forbandede skat.

Robert Low har arbejdet som journalist og forfatter, siden han var 17, og har dækket krigene i Vietnam, Sarajevo, Rumænien og Kosovo. Nu er han holdt op med at rejse ud af hensyn til sin kone og datter og skaber i stedet action ved at skrive historiske romaner fulde af vikinger på plyndringstogt. Robert Low bor i Largs i Skotland, hvor vikingerne hærgede i tidernes morgen. De Edsvorne er Robert Lows debutroman.

Læs mere om forfatteren på www.robert-low.com

Robert Low
DE EDSVORNE
Originaltitel: THE WHALE ROAD
Oversat af: Brian Christensen
Omslagsgrafiker: Anne Kragelund
ISBN: 978-87-7079-154-0
320 sider, vejl. pris 249,95 kr.
Udgivelsesdato: 14. juni 2011
Udkommer også som e-bog



Ingen kommentarer:

Send en kommentar