mandag den 27. juni 2011

C og K Forlag Efterårsudgivelser 2011

Lars Saabye Christensen: BERNHARD HVALS FORTALELSER.
Roman

Venskab, galskab, lidenskab! Lars Saabye er i topform i sin store, nye roman om et venskab mellem to ikke helt almindelige mænd: lægen Bernhard Hval og kapgængeren Notto Fipp.
Bernhard Hval lider af tvangstanker og en ustyrlig uvane med at sige frække ord. Det gør lægegerningen besværlig for ham; faktisk er han bedst til at omgås de døde! I 1980 sidder han i sin lejlighed i Oslo og ser tilbage på det århundrede der gik. Med sproglig saft og kraft fortæller han historien om sit ægteskab med den dejlige, tennisspillende borgerpige Sigrid og venskabet med Notto Fipp der har én passion i livet, nemlig at gå.

520 sider, indbundet. 349,95 kr. Oversat af Ellen Boen.
Udkommer fredag den 19. august 2011

Lars Saabye Christensen (f. 1953) har udgivet en lang række romaner, digt‐ og novellesamlinger. I 2002 fik han Nordisk Råds Litteraturpris for Halvbroderen der er udkommet i 31 lande. Han deltager i Louisianas litteraturfestival den 1.‐4. september og i Bogforum den 11.‐13. november 2011.

Knud Wentzel: REND MIG I ... Et essay om tradition

Traditionen er død. Og vi dyrker den som aldrig før! Modsætningen er kun tilsyneladende. I dagens samfundsliv, der blindt orienterer sig mod fremtiden, har begrebet tradition mistet sin autoritet og mening. Innovationssamfundet har udgrænset traditionen, der samtidig er genstand for en museal dyrkelse og for kulturelle feberredninger som fx det litterære kanonprojekt. Med et nøgternt og umoraliserende blik beskriver pamfletten nutidens forhold til tradition, og traditionens historie.

Ca. 120 sider, hæftet med flap. 199,95 kr.
Udkommer fredag den 2. september 2011

Knud Wentzel (f. 1941) er dr.phil. og tidligere lektor i nordisk litteratur på Københavns Universitet. Han er forfatter til en lang række bøger om folkeeventyr, Knud Rasmussen, utopisk lyrik og senest en monografi om forfatteren Anker Larsen.

Steffen Jacobsen: NÅR DE DØDE VÅGNER.
Thriller

2010. Havnen i Napoli i det sydlige Italien. En sen aften skal den sidste container lastes på et fragtskib – den tilhører Camorraen, byens berygtede mafiaorganisation. Containeren bliver tabt fra lastekranen og smadrer mod kajen. Ud vælter 50 lig, heriblandt en lang række asiater fra Camorraens illegale modekopivarefabrikker i Syditalien. Men også liget af en yngre kvinde, Lucia Forlani, og hendes 12‐årige søn. Den unge, ambitiøse undersøgelsesdommer Sabrina D’Avalos bliver sat på sagen. Men hun bærer også på sine egne traumer eftersom hendes far blev dræbt i et Camorra‐attentat. Da det viser sig at der er en forbindelse mellem mordet på Lucia Forlani og attentatet på Sabrinas far, begynder Sabrina at nære en usund interesse for sagen. Hun bevæger sig længere og længere ind i fjendeland og påkalder sig Camorraens
ønskede interesse. Samtidig er hun måske blot er en brik i myndighedernes kyniske magtspil for at lokke Camorraens myteomspundne lejemorder Urs Savelli, Albaneren, ud af hans hule?

NÅR DE DØDE VÅGNER er en højspændt, internationalt anlagt – og litterær – spændingsroman.

360 sider, indbundet. 299,95 kr.
Udkommer torsdag den 15. september 2011

Steffen Jacobsen (f. 1956) er ortopædkirurg og overlæge ved siden af sin forfattergerning. Han debuterede i 2008 med spændingsromanen Passageren, der udkom i en række lande, og har senest udsendt Den gode datter (2010). NÅR DE DØDE VÅGNER er hans første spændingsroman på C&K Forlag.

Sjón: Dine øjne så mig.
Roman

Den unge Marie-Sophie arbejder på pensionatet Vrieslander i den lille tyske by Kükenstadt under anden verdenskrig. En nat får hun besøg af en engel der fremmaner billedet af en flygtning med en hatteæske! Næste dag finder man en forkommen fremmed i pensionatets spisekammer. Han installeres i et hemmeligt værelse der før har tjent som elskovskammer! Marie‐Sophie får til opgave at våge over den fremmede, og så sker der ting og sager.

DINE ØJNE SÅ MIG er en surrealistisk og poetisk kærlighedshistorie, der ligesom
Sjóns andre bøger udspiller sig i et stort mytologisk rum.

220 sider, hæftet med flapper. 249,95 kr. Oversat af Kim Lembek.
Udkommer fredag den 7. oktober 2011

Sjón (f. 1962) har med sin seneste roman Tusmørkeundere (da. 2010) fået et internationalt gennembrud. DINE ØJNE SÅ MIG (1994) udkom første gang på dansk i 2002. Den udgør bind 1 i en trilogi og genudgives derfor nu. De følgende to bind udkommer i 2012 og 2013.

Hans Schmidt Petersen: DEN DØDE LÆRER.
Krimi

En regnfuld majmorgen finder man et haglgennemhullet lig i Aabenraa. Ofret var matematik‐ og fysiklærer på den lokale statsskole og desuden byrådsmedlem for Dansk Folkeparti.
Den døde lærer havde adskillige fjender. Blandt andet beskyldte han en af sine kolleger for at have et forhold til en elev. Men han havde også selv et hemmeligt liv med bordelbesøg og spillegæld. Så findes en anden mand myrdet i Sønderborg, han flyder rundt i havnen, hans krop er ligeledes gennemhullet af hagl, oven i købet er han også medlem af byrådet for Dansk Folkeparti. Der må være en forbindelse mellem de to mord. Men skal den findes i partiet? Eller har det hele rod i marinaen på nordsiden af Flensborg Fjord, hvor ofrene begge sad i bestyrelsen? Opklaringen vanskeliggøres af at kommissær Carsten Matthiesen forelsker sig i den døde lærers kone. Den unge, tyske kommissær Christiane Müller må overtage efterforskningen mens Carsten forsøger at redde sig ægteskab.

320 sider, indbundet. 299,95 kr.
Udkommer tirsdag den 25. oktober 2011

Hans Schmidt Petersen blev født i 1962 i Sønderjylland som del af det tyske mindretal og er i dag bosat i Berlin. Hans første roman modtog Debutantprisen og han har skrevet en række krimier på tysk, hvoraf den ene modtog prisen som årets bedste krimi. Første bind i hans krimiserie fra Grænselandet blev i anmeldelser sammenlignet med Mankell, Nesser og Fossum. I serien er tidligere udkommet Sneglens hus og Den sørgeligste død.

Gretelise Holm: FIRMAETS BEDSTE MÆND OG KVINDER.
Krimi

Et stort emballagefirma holder ledelseskursus for sine afdelingschefer på et gods i smukke omgivelser. Men under den mondæne overflade foregår der en rå og nådesløs kamp om magt og overlevelse i firmaet. Nogle af deltagerne kender til den skjulte dagsorden, andre ikke.

FIRMAETS BEDSTE MÆND OG KVINDER er en helt ny slags krimi, hvor læseren selv deltager aktivt i opklaringsarbejdet. En labyrintisk mordgåde hvor du skaber din egen handling og slutning ud fra de valg du træffer undervejs: Vil du have en mandlig eller kvindelig hovedperson? Hvor langt vil du gå for at få en plads i topledelsen? Hvem mistænker du især for at være morderen? Interaktiv krimi af en af Danmarks bedste krimiforfattere.

Ca. 200 sider, hæftet med flapper. 199,95 kr.
Udkommer torsdag den 10. november 2011

Gretelise Holm (f. 1946) er uddannet journalist og formand for Det danske Kriminalakademi. Hun er forfatter til den populære krimiserie om Karin Sommer, hvis seneste bind Møgkællinger udkom 2010.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar