mandag den 27. juni 2011

Margaux Fragoso: Kun hvis du har lyst


Margaux Fragoso
Kun hvis du har lyst
En selvbiografi

”En medrivende, ubehagelig og afgørende nødvendig bog at læse, hvis man vil forstå kompleksiteten i pædofile forhold. Endelig en bog, der bryder det sidste tabu – gensidigheden.” Lisbeth Zorning Andersen, formand for Børnerådet

Hun er syv. Han er 51. Han charmerer hendes mor – og fylder et forsømt barn med opmærksomhed og en følelse af at være Alice i Eventyrland.

Men han nøjes ikke med at være hendes uskyldige legekammerat – han bliver med tiden både hendes reservefar og hendes elsker. Med udsøgt og forfinet manipulation ændrer han hendes liv – til hun er på kanten af selvmord. Det bliver dog ham, der ender med at slå sig selv ihjel. På det tidspunkt har deres forhold varet i 15 år.

Kun hvis du har lyst er en rørende, nødvendig og uafrystelig selvbiografi om et ubærligt emne. Det er en bog for alle­ - med eller uden børn - fordi den uden omsvøb dokumenterer, hvordan en pædofil kan tryllebinde et barn – og hvordan en pige kan ende i frit fald. Bogens forfatter og hovedperson, Margaux Fragoso, demonstrerer med sit retrospektive klarsyn, sin rystende ærlighed og sit store sproglige overskud, at det er muligt at komme videre. Selv for et barn, der er blevet gjort fortræd i det meste af sin barndom.

Kun hvis du har lyst blev fuldt fortjent solgt til udgivelse i flere end 20 lande allerede inden udgivelsen i USA og er siden udgivelsen i marts blevet en bestseller i Holland, hvor mere end 20.000 eksemplarer allerede er revet væk.

Margaux Fragoso er i dag i starten af trediverne og har en Ph.D. i engelsk og creative writing. Hun bor i USA.

DET SKRIVER ANDRE OM BOGEN:

”En rystende og afslørende erindringsbog om en barndom tilbragt i selskab med en ældre mand, som ødelægger hende – og som selv er ødelagt ... forvandler sig til et utroligt og hjerteskærende drama om hendes udvikling – og hans undergang.”
ELLE, USA

”Fragoso skildrer meget præcist psykologisk og seksuelt misbrug i foruroligende detaljer.”
PUBLISHERS WEEKLY, USA

“Maragux Fragoso har et bemærkelsesværdigt lyrisk talent og ingen grænser … en på én gang smuk og rædselsvækkende Lolita-historie fra det virkelige liv ….”
NEW YORK MAGAZINE, USA

”Margaux Fragoso minder os om, at pædofile ikke er en særlig kategori af mennesker. De køber cornflakes, lufter hund og ordner have.”
THE GLOBE AND MAIL, CANADA

“Bogen er overvældende, i alle betydninger af ordet.” Nick Flynn, forfatter til Another Bullshit Night in Suck City

“Denne bog vil starte tusindvis af samtaler. Margaux Fragoso opnår det utænkelige med en indfølende klarhed: hun menneskeliggør en pædofil. Og ved at gøre det gør hun hans forbrydelse så meget desto mere skræmmende. Hendes skildring af forholdet er chokerende, afslørende og frygtløst. Som en offerhistorie er bogen gribende; som et stykke litteratur er det en triumf.” Alice Sebold, forfatter til The Lovely Bones

Margaux Fragoso
Kun hvis du har lyst
Oversat af Stig W. Jørgensen
320 sider
Forlagets pris: 299,- kr.
Udkommer 9. juni 2011



Ingen kommentarer:

Send en kommentar