mandag den 27. juni 2011

Helena Attlee: Englands smukkeste haver


Den 15. juni 2011 udkommer

Helena Attlee
Englands smukkeste haver
144 sider, rigt illustreret, vejl. kr. 199,95

En smuk gavebog – men også en bog, der kan danne grundlag for rejser rundt i Storbritannien.

Et storslået værk om de fineste haver i Storbritannien, med hver deres særpræg. Helena Attlee har udvalgt de fineste haver i Storbritannien, hvilket har resulteret i en stor bredde inden for perioder og stilarter.

Helena Attlee beskriver de enkelte havers historie og kombinerer det med sine engagerede og personlige indtryk af hovedattraktionerne de pågældende steder. Alex Ramsay har stået for fotograferingen, og sammen har Helena og han skabt denne bog, der er en hyldest til 20 haver, som på hver deres måde i kraft af deres særpræg er berømte verden over.

Levens Hall fra 1600-tallet med de fine figurklippede buske er nok den ældste, Stourhead i Wiltshire repræsenterer den engelske landskabshave og fontænerne ved Alnwick Castle samt Charles Jencks’ unikke former i Skotland er eksempler på helt moderne haver.

Flere af haverne viser kendte engelske havepersonligheders kreativitet, eksempelvis Chistopher Lloyd, Vita Sackville-West og Lawrence Johnston. Andre havers succes bunder i særlige klimatiske forhold på stedet: Mount Stewart i Nordirland, hvor sarte planter nyder godt af Golfstrømmens opvarmning, eller Beth Chattos grushave, der er skabt i et af Storbritanniens mest tørre områder. Endelig er der haver som Eden Project, der spiller en vigtig rolle i forbindelse med undervisning.

Helena Attlee har havekultur og –historie som sit speciale. Hun holder foredrag, skriver for en række magasiner og leder haverejser i Europa og Japan. Hun har tidligere udgivet bøgerne The Gardens of Potugal, Italian Gardens: A Cultural History, The Gardens of Japan, The Gardens of Wales og Italy’s Private Gardens: An Inside View.

Alex Ramsay, der er en prisbelønnet arkitektur- og havefotograf, har illustreret mange af Helena Attlees bøger, og hans fotografier er repræsenteret i udgivelser verden over.

NYT NORDISK FORLAG
ARNOLD BUSCK / SCHØNBERG

Se mere på

På Facebook

Ingen kommentarer:

Send en kommentar