mandag den 27. juni 2011

Palle Ove Christiansen: DE FORSVUNDNE


Palle Ove Christiansen
DE FORSVUNDNE
Hedens sidste fortællere

DE FORSVUNDNE inviterer læseren på en opdagelsesrejse af de sjældne - ud på den jyske hede til de husmænd og uldbindere, som endnu eksisterede, da folkemindesamleren Evald Tang Kristensen i 1873 tog på sin store ekspedition på den jyske hede.

Evald Tang Kristensen (1843-1929) fremstår endnu i dag som verdens største folkemindesamler, og hans enorme materiale af optegnede folkeviser, eventyr og sagn er bevaret komplet. Bogen præsenterer i tekst og billeder en perlerække af fortællere, visesangere mv., som vi møder i deres slidte hverdagstøj på sjældne fotografiske glaspladeoptagelser.

Bogen giver et fascinerende og sjældent indblik i tilværelsen hos disse mennesker fra en verden, som var væk få årtier senere.

Bogen er skrevet af etnolog og historiker Palle O. Christiansen fra Dansk Folkemindesamling, som har gentaget Tang Kristensens fodrejse rundt på heden. Han har haft selskab af kunstfotografen Henrik Saxgren, som har fotograferet de steder, som Tang Kristensen besøgte næsten 140 år tidligere.

Bogens er rigt illustreret med malerier, fotos og kort, og det hele er pakket ind i stort format og smukt udstyr.

Palle Ove Christiansen
De forsvundne – hedens sidste fortællere
240 sider
Pris: 299 kr.
Gads Forlag

Udkommer 6. juni 2011

Ingen kommentarer:

Send en kommentar