onsdag den 16. marts 2011

NOSTALGI


NY BOG PÅ VEJ FRA C&K FORLAG
Fredag den 1. april 2011 udkommer:

Mircea Cărtărescu
NOSTALGI

En psykedelisk Proust er Mircea Cărtărescu blevet kaldt.
Og med rette: Man dykker ned i hans hallucinerende
prosadyb og kommer op og er høj!

Vi har hermed fornøjelsen af at introducere et litterært verdensnavn på dansk, Mircea Cărtărescu. En forfatter der ligesom Roberto Bolano, som Cărtărescu ofte sammenlignes med, skriver med en bevidsthed om at romanen og den klassiske fortælling i en postmoderne tid må antage nye former.

NOSTALGI består af fem store fortællinger eller små romaner, der kredser om det skelsættende tidspunkt i ethvert menneskes liv hvor seksualitetens frembrud fører til en uddrivelse fra den verden det hidtil har været ét med. Fortællingernes personer oplever denne bevidsthedsmæssige opvågnen som et tab og længes resten af livet nostalgisk tilbage – til dengang verden var fortryllet og hel.

Om forfatteren: Mircea Cărtărescu (f. 1956 i Bukarest) voksede op i en partitro familie under det kommunistiske diktatur. Hans prosadebut NOSTALGI (1989) blev underkastet censur og udkom oprindeligt uden den indledende fortælling Chancerytteren. Værket skaffede ham en position som 1980’er-generationens vigtigste rumænske forfatter, en position der blev befæstet med den prisbelønnede apokalyptiske trilogi Orbitor (Venstre vinge 1996, Kroppen 2002, og Højre vinge 2007). Cărtărescu har modtaget en lang række internationale udmærkelser for sit forfatterskab der er oversat til de fleste europæiske sprog.

Mircea Cărtărescu
NOSTALGI
Oversætter:Erling Schøller
Indbinding:Indbundet med smudsomslag
Omfang:420 sider
Pris:300 kr.
ISBN:978-87-92523-27-3
Udkommer fredag den 1. april 2011. Færdig bog foreligger i uge 9, men pdf kan rekvireres fra forlaget. Anmeldereksemplar kan bestilles på info@ckforlag.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar