torsdag den 19. maj 2011

Udgivelser i Maj fra Hovedland

Alligevel katolik
Midt i skandalerne - en debatbog
Redigeret af Gunnar Martin Nielsen

Skandalerne har ramt den katolske kirke langt hårdere i andre lande end i Danmark, hvor over-ivrige medier måtte opgive at dokumentere misbrug i de sager, politiet undersøgte. Alligevel føler danske katolikker sig naturligvis dybt berørte og beklemte. Det er baggrunden for de bidrag, som forfatter Gunnar Martin Nielsen fra Aarhus har samlet.


Bogen giver tolv indlæg fra danske katolikker, der alle har givet deres svar på spørgsmålet: Hvorfor melder du dig ikke ud af kirken? De meget forskelligartede begrundelser for ikke at forlade den katolske kirke følges af bidragyderne op med krav om reformer af kirkens styrelse og af forholdet mellem gejstlige og lægfolk; cølibat-kravet diskuteres ligeledes.

111 sider, kr. 129,-
Udkommer d. 14. maj

Læs mere på www.hovedland.dk


Vejene mødes
Af Anne Karin Elstad

Vejene mødes er det fjerde og sidste bind i serien om folkene på Innhaug.
Serien er en slægtsfortælling der tager sin begyndelse i 1809. I dette afsluttende bind føres handlingen frem til 1870'erne. Ti år er gået siden Margret sendte sønnen Mons i familiepleje på slægtsgården Innhaug. Nu kommer han hjem igen til Møre, og en ny tid skal begynde for Margret. Men det går ikke som hun havde håbet på. De mange års adskillelse har skabt en kløft mellem mor og søn, og det bliver ikke let for Margret at vinde ham tilbage.


Anne Karin Elstad fik allerede et gennembrud med debutromanen, Folkene på Innhaug, første bind i serien, der også omfatter bøgerne Magret og Et nyt rodfæste.

Læs mere på www.hovedland.dk

229 kr
udkommer den 6. maj


Operahuset på heden
Besættelse, hverdagsliv og modstandskamp
Af Erik Juul Clausen

Allerede året før besættelsen er tyskerne der og vil købe Stefans sandede jord. Til hvilke formål er der ingen, der bekymrer sig om før et år senere. Da er Danmark besat og besættelsesmagten i færd med at opføre et kæmpemæssigt bygningsværk på den jyske hede.



Erik Juul Clausens roman om besættelsesårene, set fra det midtjyske, fra egnen omkring Karup, er et hovedværk i litteraturen om Danmark under besættelsen. Operahuset på heden er første bind i en trilogi, hvor de følgende bind er Spillemandens krig og Høst 1943.

Bogen udkom første gang i 2003 og blev vel modtaget.

Læs mere på www.hovedland.dk

412 sider, 169 kr.
Udkom 5. maj



Uskyldig
Af Scott Turow

Rusty Sabich finder en morgen sin kone Barbara død ved siden af ham i sengen. Tilsyneladende af naturlige årsager. Sabich venter imidlertid 24 timer inden han kontakter nogen, og den første han ringer til er sin søn. Denne tilbageholdenhed med at reagere på fundet af den døde kone, får visse personer til at mene, at der måske er tale om en forbrydelse.
Tommy Molto, der også var anklager i sagen mod Sabich fra Måske uskyldig, opbygger nu endnu en sag mod Rusty for at få ham dømt for mord. Til trods for at ligsynsmanden vurderer, at der er tale om et naturligt dødsfald.
Scenen er nu sat til endnu en krimi i retssalen, som Scott Turow er så eminent til at skrive!

Scott Turow, f. 1949, uddannet advokat fra Harvard Law School. Han debuterede med Måske uskyldig i 1987 og har siden udgivet en lang række spændingsromaner, der alle har været bestsellere.

Læs mere på www.hovedland.dk

453 sider, kr. 249,- (fra 1. juni kr. 299,-)

Udkommer d. 2. maj



Ingen kommentarer:

Send en kommentar