torsdag den 19. maj 2011

Udgivelser i Maj fra Rosinante og Co.

Alice hver anden uge
Bo R. Holmberg

Hjalmar kan næsten høre hende trække vejret. Der er kun en tynd væg mellem dem. Det havde været bedre, hvis de ikke var pap-søskende. Så havde han kunnet spørge hende. Eller tale med hende, som man gør med venner. Alt ville være bedre, end det er nu. Hun er for tæt på ham og alligevel så langt væk. Alice hedder hun. Alice hver anden uge.

Alice hveranden uge er en lavmælt og indfølende fortælling om skilsmisse, papsøskende – og om at være forelsket.


Bogen er illustreret af Stine Illum.

Bo R. Holmberg (f.1946) er opvokset i Ådalen, Sverige. Han har skrevet over 30 romaner hvoraf ca. 1/3 er oversat til dansk. Hans forfatterskab favner over både romaner for voksne, billedbøger, historiske romaner og nutidige realistiske bøger for børn og unge. Han har modtaget flere priser for sine værker bl.a. Astrid Lindgren prisen i 1998. Bo R. Holmberg er medlem af det svenske børnebogsakademi.

Udkommer 31. maj
Zoom Ind Forum



Dans for livet
Torvald Sund

Dans for livet er en dramatisk og medrivende roman om to unge, som kæmper for at overleve i et nådeløst hav. Bogen indgår i Forums serie af letlæste romaner for unge.

Julie elsker at danse og skal til prøve på en skole i London. Runar elsker livet som fisker ved de norske skær, hvor han er vokset op. Inden Julie skal rejse tager de på en afskeds-sejltur. Og hvad der starter som en romantisk udflugt udvikler sig til et heftigt og nervepirrende døgn, hvor de to er ved at miste både hinanden, livet og drømmen om fremtiden.


Torvald Sund (f.1952) har gennem en årrække skrevet romaner og teaterstykker for både børn, unge og voksne.

Udkommer 26. maj
Zoom On Forum






Tissemyren vender tilbage
Kenneth Bøgh Andersen

Alting ændrede sig i 2007. Indtil da var der Batman, Superman, Spiderman og alle de andre "mænd", men det år fik den danske provins sin egen superhelt … ANTBOY!

Antboy er historien om tykke Pelle Nørhmann - skolegårdens nederste hakkekylling – der en dag blev bidt af en helt speciel tissemyre, der gav ham superkræfter. Men Antboy opdagede hurtigt, at det ikke altid var lige nemt at være superhelt i en ganske almindelig søvnig by i Danmark og valgte til sidst at stoppe karrieren som superhelt…

Nu er Antboy tilbage!
Der er igen brug for Antboy i den lille provinsby. Især da der begynder at dukke besynderlige visitkort op rundt omkring i byen. Visitkortene hilser nemlig fra Antboy (superskurk). Hvem er det, der udgiver sig for at være Antboy? Og hvor har han fået sine superkræfter fra? Et frygtindgydende opgør med en ukendt fjende venter …

Antboy 4 – Tissemyren vender tilbage udkommer 27. maj 2011. Femte bind i serien udkommer efteråret 2011, og sjette og sidste bind udkommer i foråret 2012.
De første tre bind af serien udkommer i nye udgaver samtidig med 4. bind.

Historien om Antboy er solgt til filmatisering og kan fra næste år også opleves som teaterstykke.


Kenneth Bøgh Andersen (f. 1976) er en af tidens mest populære børnebogsforfattere og har udgivet adskillige bøger indenfor den fantastiske genre, bl.a. Den Store Djævlekrig 1-4. Han har modtaget flere priser, bl.a. BMF's Børnebogspris, Danmarks Skolebibliotekarers Børnebogspris og Kommunernes Skolebiblioteksforenings Forfatterpris. Derudover har han som den eneste forfatter modtaget børnenes egen Orla Pris tre gange. Flere af bøgerne er udkommet i andre lande. Antboy er foreløbig solgt til udgivelse i Sverige, Norge og Tyskland. Læs mere om Kenneth Bøgh Andersen på hans hjemmeside her

Udkommer 27. maj
Høst & Søn


I anden række
Mette E. Neerlin

En historie om omsorgssvigt og en mor, der dør alt for tidligt. På samme tid en humoristisk og sørgelig bog, skrevet af debuterende forfatter.

”Jeg forsøger for tiden at skrive et nyt digt. Selv. Det starter sådan her:
Der er mødre, som er døde
Der er mødre, som er halve
Men så kommer jeg ikke længere. Det er svært at finde på noget, som rimer på halve. Umuligt faktisk, hvis man ser bort fra kalve, som ligesom ikke rigtig giver nogen mening. Men snart finder jeg forhåbentlig på noget. Og så skal mormor og morfar have digtet i gave. Jeg vil sætte det ind i en flot ramme med guld og krummelurer, så de kan læse det og indrømme, hvad de har gjort. Og vigtigst af alt vil jeg få det hugget ind i en sten og stille den ved siden af den anden.
Jeg hader løgnere. Jeg har vel ret til at vide, at min mor ikke brød sig om mig.”

Malou bor hos sine morforældre, som driver et Bed & Breakfast på Nørrebro i København. En dag flytter Vår og hendes mor ind. Vår gør alt for at blive ven med Malou, mens Malou afviser hende. Hun er i det hele taget vred, på sin mor fordi hun er død, og på sine morforældre, fordi de har løjet for hende.


Mette E. Neerlin (født 1979). Har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur 2004-06. I anden række er hendes debutroman.

Udkommer 23. maj
Høst & Søn


En stor pærevælling
Jenny Valentine

I løbet af de sidste to år har Rowan bare kunnet se til, mens familien er faldet fra hinanden. Hendes storebror er død, moren har udviklet en depression og faren er flyttet. Det er op til Rowan at holde sammen på det hele – ikke mindst for sin seks-årige lillesøsters skyld. Men hvor længe kan hun opretholde facaden? Da hun en dag bliver antastet af en ung fyr, som insisterer på, at hun lige har tabt det negativ, han står med i hånden, begynder tingene at tage en helt ny og uventet drejning.


En stor pærevælling er på trods af sit barske emne en gribende feel-good bog om en række små tilfældigheder, der tilsammen kommer til at udgøre den helt store forandring i 16-årige Rowan Clarks liv.

Jenny Valentine er en af tidens mest anerkendte ungdomsforfattere i England, hendes romaner er oversat til mange sprog og hun debuterede med den prisbelønnede Finding Violet Park fra 2007, som vandt Guardian Children’s Fiction Prize samme år.

Udkommer 26. maj
Høst & Søn


Peter James
MED DØDEN I HÆLENE

Ved udgivelsen i England sommeren 2010 gik MED DØDEN I HÆLENE direkte ind på førstepladsen på bestsellerlisterne. Nu udkommer Peter James’ sjette bind i serien om kriminalkommissær Roy Grace på dansk.

Det er nytår, og mens resten af Brighton fester, bliver en kvinde udsat for en grov voldtægt på byens fine hotel Metropole. En uge senere bliver en anden kvinde i byen overfaldet, og noget kunne tyde på, at der er tale om samme gerningsmand – en mand med hang til dyre damesko.

På kriminalkommissær Roy Graces kontor hober kasserne med uopklarede sager sig op – gamle sager, som der kun er et yderst spinkelt håb om at opklare. Grace ser straks, at den nye sag minder om sagen om Skomanden, der i 1997 begik en række voldtægter i Brighton og omegn.

Dengang havde forbrydelserne alle det til fælles, at ofret var iført dyre designersko, som gerningsmanden tog med sig som trofæ. Kan det virkelig være den samme gerningsmand, der efter så mange år er vendt tilbage, eller er der tale om en copycat?


PETER JAMES er en af Englands pt. bedst sælgende krimiforfattere, og ved siden af karrieren som forfatter har han også været med til at skrive og producere en lang række film og tv-serier. Dødenkelt, det første bind med kriminalkommissær Roy Grace i hovedrollen, indbragte Peter James den tyske Krimi-Blitz-pris som årets krimiforfatter 2005 samt to franske priser, Le Prix Coeur Noir 2007 og Le Prix Polar International 2006. Læs mere om forfatteren på www.peterjames.com

Udkommer 31. maj
Cicero


Ann Cleeves
STORMVARSEL

STORMVARSEL er engelske Ann Cleeves fjerde og afsluttende bind i krimiserien om den spansk-skotske vicekriminalkommissær Jimmy Perez fra Shetlandlandsøerne.

Vicekriminalkommissær Jimmy Perez rejser hjem til sin fødeø, Fair Isle, for at præsentere sin forlovede, Fran, for sine forældre og vise hende øen, hvor de overvejer at slå sig ned. Men besøget tager en uventet drejning. Efterårsstormen raser, og Fair Isle er afskåret fra omverdenen.

Da Angela Moore, den berømte leder af øens anerkendte naturcenter, findes myrdet, indleder Perez den vanskelige efterforskning uden hjælp fra fastlandet. Ingen kan forlade øen, før stormen lægger sig, og Perez ved, at han skal arbejde hurtigt. Der er en morder på øen, der måske kun venter på chancen for at slå til igen.


Ann Cleeves (f. 1954) har bl.a. arbejdet som leder af et krisecenter for kvinder samt som kok, kystvagt og tilsynsværge, før hun begyndte at skrive. I dag har hun et stort forfatterskab bag sig og er dybt engageret i at udbrede læsning og især den gode krimi. I 2006 modtog Ann Cleeves Englands største krimipris The Duncan Lawrie Dagger Award for den første bog, Sort som ravnen. Bøgerne er oversat til 16 sprog, og der er planlagt en tv-produktion af Shetlandskvartetten.

Udkommer 17. maj
Cicero


Joanne Harris
BLUEEYEDBOY

BLUEEYEDBOY af bestsellerforfatter Joanne Harris er ikke en brevroman, men en blog-roman, der handler om internettets muligheder for fantasifuld selviscenesættelse – af den mere morderiske slags.

B.B. er en toogfyrreårig hospitalsportør, der stadig bor hjemme hos sin mor i en landsby i Yorkshire. Hele hans sociale liv udspiller sig online på et website ved navn badguysrock. Her stalker han pigen Albertine, med hvem han deler en problematisk fortid, og spinder dystre mordfantasier – især om sin mor.

Efterhånden som forholdet til moren oprulles i det virtuelle univers, afdækkes også B.B.s blodfejde med hans to brødre, historien om et blindt vidunderbarn og den giftige sandhed, der lurer i hjertet af den mildest talt dysfunktionelle familie.

Joanne Harris (født 1964) er halvt fransk og halvt engelsk. Hun slog internationalt igennem med romanen Chokolade, som blev filmatiseret af Lasse Hallström med Juliette Binoche og Johnny Depp i hovedrollerne, og blev nomineret til fem Oscars. Siden Chokolade har hun skrevet en række romaner, en novellesamling og en kogebog. Hendes seneste roman på dansk er Sov, mit barn (2008).


Læs mere om forfatteren på hendes hjemmeside www.joanne-harris.co.uk og hør hende fortælle om blueeyedboy her

Udkommer 31. maj

Ny roman fra Juli Zeh
Ny bog fra Samleren | Rosinante&Co

Med Corpus delicti. En proces giver tyske Juli Zeh os en vision af et overvågningssamfund, der i sin dyrkelse af den sunde krop indskrænker den enkeltes rettigheder.

Corpus delicti er en fortælling om et sundhedsdiktatur, der kontrollerer alt og alle. Borgerne er underlagt et fast sportspensum og skal regelmæssigt afgive rapport om søvn og ernæring. Åndelige værdier over-våges mistænksomt.

Mia Holl er 30 år, tiltrækkende og intelligent. Hun er stillet for retten, anklaget for for megen kærlighed, for megen forstand og for megen åndelig uafhængighed. Af hengivenhed til sin bror er hun kommet i opposition til systemet, til Metoden. Hun vil bevise, at han er uskyldigt dømt for voldtægt.


Corpus delicti er en højaktuel fremtidsvision, begavet, vittig og gribende fortalt af en af de nye tyske stemmer.

Juli Zeh (født i 1973 i Bonn) har læst jura og litteratur. Hendes debutroman Ørn og engel fra 2001 (på dansk 2004) er oversat til 29 sprog og belønnet med P.O. Enquist-prisen. På dansk er siden udkommet Legesyge (2007) og Det sidste spørgsmål (2009), som blev Juli Zehs store anmeldergennembrud i Danmark.

Juli Zeh
CORPUS DELICTI. En proces
Originaltitel: Corpus Delicti. Ein Prozess
Oversat af: Hanne Lund
Omslagsgrafiker: Elsa Wohlfahrt Larsson
ISBN: 978-87-638-1477-5
250 sider, vejl. pris 299,95kr.
Udgivelsesdato: 19. maj 2011



Norsk Twin Peaks stemning i spændende ungdomskrimi-serie
Nye bøger fra Høst & Søn | Rosinante&Co
Høst & Søn genudgiver nu Kjetil Johnsens ungdomskrimiserie 4 VENINDER om kærlighed, venskab, ensomhed og mord …

Et hul i sjælen


En ung pige bliver fundet myrdet, flydende i indsøen tæt ved den norske by Dypdal. Hun er nøgen og pakket ind i plastik, dræbt af en, hun kendte.

Tiden skrues tre uger tilbage, og vi følger optakten til mordet dag for dag. Det eneste sikre er, at den dræbte er en af de 4 veninder: Nora, Dina, Trine eller Beate. Men hvem af dem og hvorfor?

Et farligt kys


Nu er der to uger til en af de fire veninder skal dø ...

Efter sommerferien har tiende klasse fået ny lærer. Hun flirter med drengene og er ondskabsfuld over for pigerne. Da de 4 veninder udspionerer hende, får Nora et glimt af en skikkelse inde i huset. Det eneste, hun ser tydeligt, er en tatovering på personens arm – et rødt K. Til en fest ser hun den samme tatovering på armen af Nick, klassens nye dreng. Til den samme fest kysser Dina og Trine hinanden, og fra det øjeblik er verden ny, spændende – og farlig!

For hvad hvis nogen opdager dem?

Der er i alt 10 bøger i 4 VENINDER-serien og de udkommer den 13. i hver måned; de to første bøger udkommer den 13. maj 2011 og bind 10 udkommer den 13. februar 2012.

Bøgerne er skrevet i et letlæst og fængende sprog, og spændingen trækkes til sidste side!

Kjetil Johnsen (f. 1966) har arbejdet som journalist og redaktør i mange år. Siden sin første bogserie Hjerteflimmer har han udgivet mere end 30 bøger.

4 VENINDER serien er også solgt til Sverige og Færørerne.

Et hul i sjælen. 4 veninder (1)
Originaltitel: Et hull i sjelen. 3 venner
ISBN 978-87-638-1709-7
171 sider, 79,95 kr.

Et farligt kys. 4 VENINDER (2)
Originaltitel: Det farlige kysset. 3 Venner
ISBN 978-87-638-1710-3
184 sider, 79,95 kr.

Udgivelsesdato: 13. maj 2011



Ny Wexford-krimi
af prisvindende Ruth Rendell
Ny bog fra Rosinante | Rosinante&Co



Ruth Rendell har med Ikke i kød og blod skrevet sin enogtyvende bog med kriminalkommissær Wexford i hovedrollen. Hun er oversat til 25 sprog og er præmieret med adskillige priser.

Resterne af en hånd dukker op af jorden ved et gammelt og forladt hus. Det viser sig, at nogen har ligget begravet der i mere end ti år.

Liget er en mand, men ellers afslører obduktionen intet om hverken dødsårsag eller identitet, og kriminalkommissær Wexford har kun en liste over forsvundne personer at gå ud fra. Et eller andet sted må der sidde en sorgfuld familie tilbage, der har mistet en far, en bror eller en søn.

Da man finder endnu et lig bare tyve meter fra det første, kommer der for alvor skred i tingene. Er der en sammenhæng mellem de to dødsfald, og kender områdets excentriske og mildest talt usamarbejds-villige beboere mere til sagen end først antaget?

Alt imens opklaringen tager fart involveres Wexford også på hjemmefronten, hvor datteren Sheila vil have ham til at gribe ind i en sag om omskæring af pigebørn blandt somaliske indvandrere.

Ruth Rendell (f. 1930) debuterede med kriminal-romanen Med hilsen fra døden i 1964 og har siden skrevet mere end 50 romaner og novellesamlinger, en del under pseudonymet Barbara Vine. Hun er blevet præmieret med adskillige priser gennem hele sit forfatterskab deriblandt The Edgar Award og The Gold Dagger Award.

Ruth Rendell
IKKE I KØD OG BLOD
Originaltitel: Not in the Flesh
Oversat af: Asta Smith-Hansen
Omslagsgrafiker: Line Krüger,
m. foto af © Getty Images
ISBN: 978-87-638-1615-1
327 sider, vejl. pris 299,95 kr.

Udgivelsesdato: 3. maj 2011


En digter finder inspiration
Ny bog fra Høst & Søn | Rosinante&Co
En vild og fabulerende historie om, hvordan Andersen - ja, den H.C. - kom på historien om flipperne. Drengen Povl Peter sorterer klude hos papirmølleren. Der finder han to flipper, som sætter hans fantasi i gang. Samtidig kommer H.C. Andersen på besøg på egnen. Og da han får lov til at læse Povl Peters historie, varer det ikke længe, inden historien er så godt som hans egen.

”Jeg skal sige dig, Andersen har siddet i en time og gloet på kludene nede i gården. Han sagde, at jeg skulle være stille, for han tænkte fint og ville skrive et eventyr om de støvede laser i bunken. Det er svært, sagde han og var lige ved at give op. Jeg kender en, der kan, sagde jeg. Han hedder Povl Peter, og ham har De allerede mødt. Jeg vil da hjertens gerne se, hvad han skriver, sagde Andersen så.”

Bent Rasmussen (f. 1934), lærer og skolebibliotekar, debuterede som børnebogsforfatter i 1966 med børnebogen Alt kan gro. Han har et stort og virksomt forfatterskab bag sig, med bl.a. titler som Det skaldede spøgelse og De hvide hænder (bogen bag filmen Mig og Charly). Bent Rasmussen bor i Silkeborg og henter ofte selv inspiration fra naturen omkring Gudenåen og byen – og altså nu papirfabrikken.

Bent Rasmussen
DEN STJÅLNE HISTORIE
Målgruppe: fra 10 år
Omslagsgrafiker: Lilian Brøgger
ISBN: 978-87-638-1838-4
99 sider, vejl. pris 149,95 kr.
Udgivelsesdato: 30. april 2011


Sidste bind i Josefine Ottesens
prisbelønnede dystopiske trilogi
Ny bog fra Høst & Søn | Rosinante&Co

Med Gudløs afslutter Josefine Ottesen den prisbelønnede og anmelderroste trilogi Det Døde Land, der skildrer en ung mands desperate kamp for at finde ud af, hvem han er.

Jonah har fået alt, hvad han kunne ønske sig, men midt i glæden går det for alvor op for ham, hvor afgrundsdyb kynismen er i By 21, hvor han bor. Han må væk, men uden for den beskyttende mur ligger et dødsensfarligt, lovløst land styret af grådige og desperate krigsherrer.


Plaget af visheden om sine egne svigt kæmper Jonah med at skabe mening i meningsløsheden, men trangen til at give op er overvældende. Hvad skal han vælge? Livet eller døden?

Læs mere om serien på www.detdoedeland.dk

Josefine Ottesen (f. 1956) er uddannet skuespiller og har desuden arbejdet som dramatiker og instruktør. Blandt hendes tidligere udgivelser er trilogierne Krigeren (2001-03) og Historien om Mira (2005-07).

Med Gudløs afslutter hun Det Døde Land-trilogien, som også indbefatter Golak (2008), der vandt Kulturministeriets Børnebogspris 2008 og Genfødt (2009), der var nomineret til Weekendavisens Litteraturpris 2009. Serien er solgt til udlandet.

Læs mere om forfatteren på www.josefineottesen.dk

Samme dag udgiver Høst&Søn også første bind i serien, Golak, i ny paperback-udgave. Bogen fås også som e-bog.

Josefine Ottesen
GUDLØS. DET DØDE LAND 3
Målgruppe: 14 +
Omslagsgrafiker: Nete Banke/Imperiet
ISBN: 978-87-638-1795-0
282 sider, 199,95 kr.
Udgivelsesdato: 5. maj 2011
Bogen fås også som e-bog

Josefine Ottesen Q & A Høst & Søn | Rosinante&Co
Fem hurtige spørgsmål og svar fra Josefine Ottesen om Gudløs,
tredje og sidste bind i trilogien Det Døde Land, der udkommer 5. maj 2011.

Hvad ligger der bag titlen Gudløs?

Når vi som mennesker overlades til kaos griber nogle af os ud efter det guddommelige for at klare det. Mens mange giver op, er andre igen i stand til at skabe mening med livet på trods af nød og elendighed. For mig har arbejdet med bogen været en rejse hen imod at forstå, hvad det er, der giver mennesket kræfter til at overleve selv i den mest trøstesløse virkelighed. Min konklusion er, at det ikke er guder – uanset hvad de kaldes.

Ser du nogen paralleller mellem samtidens unge og Jonah?

Ja, men ikke bare de unge – os alle sammen! Vidrømmer om fred og ro og stræber efter et lykkeligt liv. Men vi ved også, at knivsæggen er så smal, så smal. Der skal så lidt til, at hele vores kontrollerede verden falder sammen og vi – igen – står midt i kaos. Hvis vi nu turde slippe forestillingen om, at der findes et "sikkert sted" og i stedet brugte vores kræfter på at lære at leve med kaos, ville vi blive bedre til at tage del i livet på godt og ondt.

I første bind var det musikken, der drev Jonah. I andet bind var det hans higen efter en større
indsigt. Hvad driver Jonah i tredje og sidste bind?

Jonah må se alle sine drømme smuldre, og spørgsmålet for ham er, om der overhovedet er noget
at leve for i en verden, hvor alt er ødelagt, og hvor alle kæmper bittert for at overleve fra dag til dag. I lang tid troede jeg, han var nødt til at give op, for hvor henter man styrken til at skabe mening i kaos, når man ikke er forbundet med noget og slet ikke med sig selv? For Jonah – som for alle os andre – er relationen til et andet menneske en nødvendighed. Som filosoffen Martin Buber skriver: Jeg bliver først "jeg", når du er "du". Først i mødet med et andet menneske, bliver man til.

Med Det Døde Land giver du et skræmmende bud på, hvordan verden vil se ud efter Det Store
Sammenbrud. Hvad er det, der fascinerer dig ved tanken om kaos?

Dommedagsfrygt er der jo ikke noget nyt i. De hører med til enhver civilisation. I vores del af verden kender vi både til Syndfloden og Johannes' Åbenbaringen, men for de fleste har de gamle historier ikke noget med deres hverdag at gøre. Men angsten har vi, og vi har brug for at italesætte den. Det er trods alt angsten, der er drivkraft i enhver civilisation, så vi kan lige så
godt kalde trolden ved navn.

I forhold til dine andre trilogier, Historien om Mira og Krigeren, hvordan har det så været at skrive Det Døde Land?

Det er nok den sværeste historie, jeg nogensinde har arbejdet med. Den opgave, jeg gav mig selv, var at beskrive den dommedagsvision, som jeg tror, jeg deler med langt de fleste inden for vores kultur: forestillingen om at udviklingen løber os af hænde og vores planet bryder sammen under menneskeskabte katastrofer. Mange af os har en idé om "det sikre liv", hvor intet ondt kan ske os, men det er en illusion. Vi har lige været vidne til, hvad der er sket i Japan, et højt civiliseret samfund, og lige i de her dage er det 25 år siden vi alle sammen sad klistret til samtlige nyhedsmedier for at høre, hvad der skete i Tjernobyl. Den måde vi har indrettet os på i det højteknologiske samfund er ekstrem sårbar. Vi vil bare helst ikke erkende det – men det skylder vi både os selv og vores børn og unge.





Livliner af Vibeke Grønfeldt

Ny bog fra Samleren | Rosinante&Co

Med LIVLINER afslutter prisbelønnede Vibeke Grønfeldt sin romansuite om det 20. århundredes liv på landet med et brag og en mursten af en bog.


Den rapkæftede, handlekraftige landmandsdatter, som Vibeke Grønfeldt har fulgt gennem tre bøger, er i LIVLINER blevet en gammel kone. Sent i livet driver hun et håndkøbs-udsalg og med sine beholdninger af Fontex og Cipramil bestemmer Agate, om byen skal være i godt eller dårligt humør.

Agate husker tilbage på sit modne liv fra 1950'erne og frem. Broderen Johannes dør, ægtemanden Jakob bliver syg og ligger i sengen i 20 år, før også han dør, datteren Marita dør alt for ung. Kennedy myrdes, mennesket lander på månen, transistorradioen gør sit indtog. Mens Agate lever sit liv som landmand med drømme om velstand og en rigtig amerikanerbil, hører man livets hjul kværne; livets begyndelser, drømme og håb, dets afslutninger, alderdommen og dens massakrer på krop og sind – fortalt så usentimentalt som Agate selv.

Vibeke Grønfeldt (f. 1947) har siden debuten i 1976 udsendt 19 romaner og en novellesamling. Hun har modtaget mange hædersbevisninger for sit forfatterskab, bl.a. Det Danske Akademis Store Pris, Otto Gelsted-prisen, Herman Bangs Mindelegat, Dansk Litteraturpris for Kvinder, Henrik Pontoppidans Mindefond og Kritikerprisen (for DET RIGTIGE). Romaner af Grønfeldt er oversat til norsk, fransk, tysk og estisk. Romankvartetten om landmandsdatteren Agate består i øvrigt af MINDET, I MIN TID og INDRETNINGEN.

Vibeke Grønfeldt
LIVLINER
Omslagsgrafiker:Neel Dich Abrahamsen
ISBN: 978-87-638-1786-8
651 sider, vejl. pris 349,95 kr.

Udgivelsesdato: 6. maj 2011



Ingen kommentarer:

Send en kommentar