fredag den 6. maj 2011

Udgivelser i April fra Gyldendal

Disko. Den blå bugt
Ivars Silis
Udkommer d. 26-04-2011

Et unikt fotoværk om livet i og omkring Disko Bugten, et område som for de fleste står som indbegrebet af Arktis, af det hvide Grønland. I 16 spektakulære kapitler får vi et panorama af naturens samspil og livets mangfoldighed i et område af Grønland, der er under hastig forvandling. Det mildere klima vil ændre livsvilkårene for alle, nye sejlruter vil opstå, klimaturister strømmer allerede til bugten og i september 2010 fandt Cairn Energi både gas og olie vest for Disko Øen. Dermed er området for alvor kommet i mediernes søgelys, med alt hvad det indebærer.

Fakta om bogen
ISBN 9788702077216
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Bjørn Ortmann
Vejledende pris: 349,95


Himlen ved mine fødder
Jandy Nelson
Udkommer d. 26-04-2011

Lennies storesøster Bailey dør pludselig en dag. En fatal hjertefejl viser det sig. Lennie kan ikke acceptere tabet, og sorgen vælter hende konstant omkuld, hver gang hun rejser sig bare den mindste smule. I sorgen finder hun og Baileys kæreste Toby sammen. De nærer hinandens længsel og føler, at når de er sammen, bliver Bailey en lille smule levende igen.

Men en dag står Joe og banker på Lennies dør. Den nye fyr på skolen, der aldrig har kendt Bailey, og som puster til den glød, der ulmer i Lennie. En længsel efter at leve igen, som Lennie bare ikke vil give plads til. Men Joe er stædig, og Lennie er pludselig splittet mellem Toby, der giver Bailey liv, og Joe, der giver Lennie liv.

Fakta om bogen
ISBN 9788702085976
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Imperiet;Alette Bertelsen - Imperiet
Oversætter Kina Bodenhoff
Vejledende pris: 279,95


Baba Habib. Perker på pletten
Kristina Aamand
Udkommer d. 26-04-2011

Baba går i 7. klasse og bor i ghettoen med sin fitnessfanatiske bror, sin far, der ejer halalslagterbutikken HALALuja, og sin mor, der har ghettoens største biceps.

Baba drømmer om:

1: at blive en berømt forfatter og gå undercover og optrevle multinationale mafianetværk og illegale cola-kiosker. 2: at være bikinibabe i bølgen blå, men den er sværere, for som mor siger: ”Fisk i vand, pige på land. Sådan har Allah bestemt det.” Heldigvis giver Baba ikke op så let. Heller ikke da hun skal hjælpe brormand, der pludselig står over for en terroranklage! Så er det om at være PERKER PÅ PLETTEN!

Fakta om bogen
ISBN 9788702100273
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker
Vejledende pris: 149,95


Forbudt kærlighed
Katarina von Bredow
Udkommer d. 26-04-2011

Emma er god til at gå balancegang. Hun balancerer mellem sine skilte forældre, sine venner og det faktum at hun fylder tyve år og pludselig skal være voksen for alvor, med job og egen lejlighed. En dag ringer hendes venindes kæreste på døren og en svimlende og forbudt kærlighed opstår ...

Fakta om bogen
ISBN 9788702092325
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Alette Bertelsen - Imperiet
Oversætter Kina Bodenhoff
Vejledende pris: 279,95


Regnebrættet
Egon Clausen
Udkommer d. 26-04-2011

I begyndelsen af 1960’erne gik Egon Clausen på Ribe Statsseminarium, der uddannede lærere til en skoleform, som ikke længere fandtes. Efterhånden begynder de første progressive tanker og ideer dog at sive fra hovedstaden til provinsen, og den unge studerende beruser sig i fænomener som kulturradikalisme og kampagnen mod atomvåben.

Regnebrættet er fortællingen om venskaber, forelskelser, svigt, modning og masker, som det gælder om at tage af i tide. En bog om opbrud fra et landligt miljø, om sammenstød mellem tradition og modernitet; et personligt generationsportræt fra 1960’erne, som ikke mindst var en brydningstid for de mange arbejder- og landbobørn, der fik mulighed for at uddanne sig. Bogen er en selvstændig fortsættelse af forfatterens tidligere erindringsbøger om barndom og ungdom i et lille vestjysk landsogn.

Fakta om bogen
ISBN 9788702109177
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Sven Reiner Johansen
Vejledende pris: 249,00


Farvel Miss Nice Girl
Endre Lund Eriksen
Udkommer d. 26-04-2011

Julie er typen, der sidder hjemme, lørdag aften og ser tv med mor og far. Den artige blinde pige, der laver alle sine lektier og sidder for sig selv i pauserne. Men nu skal det være slut! Julies forældre tager på ferie, mens Julie skal på sommerlejr i en uge. Men hun ringer til lejren og melder sig syg. Så nu er hun alene hjemme, og nu skal livet leves! Julie vil køre bil, drikke sig fuld, have en tatovering, møde nye mennesker. Og det gør hun også. Hun møder Jomar. Og sammen med ham gør hun alle de ting, hun aldrig har turdet gøre. Men Jomar er ikke den, han giver sig ud for at være. Han har hemmeligheder. ”Hvis du får alt at vide, kommer du til at hade mig,” siger Jomar. ”Det er en af de bedste bøger, jeg nogensinde har læst! Wow.” – Anna, 15 år. www.annaak.blogg.no

Fakta om bogen
ISBN 9788702102925
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Alette Bertelsen - Imperiet
Oversætter Ilse M. Haugaard
Vejledende pris: 229,95


Midt i den blanke nat
Sven Holm
Udkommer d. 27-04-2011

Ti historier om nutidsdanskere. Om par og parforhold, Novellerne interesserer sig ikke mindst for de erotiske overtoner, men også for de drastiske og vilde undertoner, der kan følge med. Her er ”En headhunters divan”, om parret, der pludselig finder ud af, at de har udsigt til deres nye og – viser det sig – promiskuøse nabos divan og kan følge med i hans improvisationer; her er ”Duften af kød”, om ægteparret, der er på ferie i Rom, hvor manden finder ud af, at han er mere optaget af en flot ung slagtersvend og hans knive, end godt er, til foruroligelse for både ham selv og konen; der er ”Bersærk”, historien om tilflytterne til Bornholm, der, før de får set sig om, er kommet i klammeri med en særling af en nabo og viklet ind i forhold, de ikke forstår; der er ”Midt i den blanke nat”, om parret, som er på ferie i en øde egn i Sverige og pludselig bliver banket op midt om natten af en dubiøs fremmed, der sætter deres forhold til omverdenen i et uventet relief; der er ”Ries briller”, om et ungt par, der havner i en høstak og pludselig må i gang med at lede efter et par på mere end én måde uundværlige briller.

Fakta om bogen
ISBN 9788702109504
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Ida Balslev-Olesen
Vejledende pris: 279,00


Nigellas Køkken
Nigella Lawson
Udkommer d. 27-04-2011

Her bliver kokken såvel som maven tilfreds. Bogen giver svar på dagligdagens køkkenudfordringer - hvad børnene skal have til aftensmad, hvordan man i en ruf fremtryller et måltid mad til vennerne eller en spontan køkkenfest, og hvad man skal gøre ved de brune bananer, rynkede æbler og stenhårde blommer.

I sin vante stil minder Nigella læseren om, hvor megen glæde man kan opnå ved ordetnlig mad og ved at lade sig glide ind i køkkenets traditionelle rytmer, når hun laver mad i takt med det hjemlige køkkens hjerteslag og kreerer enkle, lækre opskrifter, der kan gøre livet lettere.

Fakta om bogen
ISBN 9788702105476
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker - Pamperin & BECH · Grafisk
Oversætter Louise Ardenfelt Ravnild
Vejledende pris: 299,95


FC København
Rene Deichgræber
Udkommer d. 27-04-2011

Det måtte næsten gå galt, da FC København blev skabt i 1992. Og det gjorde det også. Holdet rutsjede fra toppen til bunden, økonomien vaklede, og skiftende direktører trak et spor af skandaler efter sig, indtil Don Ø overtog magten og tegnede et mesterhold.

Bogen fortæller på underholdende vis den forholdsvis korte men glorværdige historie om Byens Hold, og om de største spillere lige fra tvillingerne Johansen og Michael 'Mio' Nielsen over Sibusiso Zuma, Ståle Solbakken og Peter Nielsen til William Kvist, Jesper Grønkjær og Claudemir.

Det er samtidig historien om uduelige direktører, forskræmte trænere, løgne, rivaliseringer, nederlag og sejre.

Bogen er en del af Gyldendals serie om markante fodboldklubber, som indholder bøger om Arsenal, Liverpool, Manchester United, FC Barcelona og Brøndby IF.

Fakta om bogen
ISBN 9788702101423
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Michael Rix
Vejledende pris: 249,95


Brøndby IF
Jeppe Laursen Brock
Udkommer d. 27-04-2011

Den fascinerende fortælling om Brøndby IF begyndte midt i 1960’erne. På en sandet grusbane og med fodsmertende tunge læderbolde.

I 1972 tog udviklingen i Brøndby IF fart, og på knap 15 år udviklede klubben sig fra grus til guld, fra amatørforetagende til millionforretning, fra hyggekampe til europæiske topopgør, fra kammeratskabsstadion til kæmpearena.

Med afsæt i en række skelsættende episoder fra Brøndby IF’s historie udfoldes hele fortællingen om Drengene fra Vestegnen: Om klubbens enorme betydning som lokomotiv for dansk klubfodbold, om foregangsmændene i Danmarks fankultur, om de store europæiske togter. Men også om de seneste års forandring fra evigt tophold med styr på de indre linjer til ustabilt elastikhold med et utal af ledelsesopgør.

Som de andre bøger i vores fodboldserie er historien om Brøndby fortalt underholdende og med indsigt. De øvrige titler i serien omhandler mesterklubberne Arsenal, Liverpool, Manchester United, FC Barcelona og FC København.

Fakta om bogen
ISBN 9788702102581
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Michael Rix
Vejledende pris: 249,95


Tre stærke kvinder
Marie NDiaye
Udkommer d. 27-04-2011

TRE STÆRKE KVINDER består af tre fortællinger, der er svagt forbundne. Fælles for dem alle er, at de handler om kvinder - og en enkelt mand - der sættes i situationer, som bringer deres nuværende liv tæt på opløsning.

Marie NDiayes prisvindende roman handler om konflikten mellem at komme helt eller delvist fra Afrika og drømme om et liv i velstand i Europa. Om brudte bånd mellem fædre og børn og umådeligt dominerende mødre.

Fakta om bogen
ISBN 9788702090994
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Marlene Sherar - Imperiet
Oversætter Agnete Dorph Stjernfelt
Vejledende pris: 299,00


Caribou Island
David Vann
Udkommer d. 28-04-2011

“Caribou Island”, David Vanns debutroman, følger et ægteskabs ødelæggende opløsning midt i Alaskas ubarmhjertige natur. På en lille ø i en gletsjersø i Alaska har det midaldrende ægtepar Gary og Irene besluttet sig for endelig at udleve Garys livsdrøm: at bygge en hytte på Caribou Island. De bygger den selv, uden rådgivning eller en plan, i godt vejr og i hård kuling, syge og raske, og de straffer hinanden hele vejen igennem. Irene, der stadig lider under oplevelsen af at blive forladt af en mor, der begik selvmord, vil ikke se Gary som det, han er – en håbløs drømmer. Og Gary, der er drevet af tredive års skuffelse og fortrydelse, vil ikke se projektets vanvid og endnu et nederlag i øjnene. Resultatet er en mere og mere desperat kamp for at få hytten færdig, inden vinteren for alvor sætter ind, og for at opretholde illusionen om et ægteskab i samklang og en fremtid med færre skuffelser, end fortiden har budt på.

Inde på fastlandet følger børnene Rhoda og Mark forældrenes forsøg på at udleve en drøm, der mere og mere ligner et mareridtskatalog over alt det, der er galt i den dysfunktionelle familie. Alle drømmer de om et bedre liv, og alle forsøger de at flygte fra en kontinuerlig strøm af nederlag: Gary og Irene ved at lægge afstand til civilisationen og hinanden, Rhoda ved manisk at kaste sig over planlægningen af et romantisk bryllup på Hawaii med sin kæreste, der har travlt med andre kvinder, og Mark ved at ryge så meget hjemmedyrket pot, at stort set ingenting trænger ind hos ham.

Fakta om bogen
ISBN 9788702098419
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Alette Bertelsen - Imperiet
Oversætter Kristian Bang Foss
Vejledende pris: 299,00


Piger på sporet 9 Den femte mand
Petter Lidbeck
Udkommer d. 28-04-2011

Pellas halv-lillebror Niels er blevet kidnappet! Nu må de tre piger hjælpe politiet med at finde ham. Niels' mor (Pellas stedmor) Bettina er en af Danmarks rigeste kvinder, og kidnapperne kræver en løsesum på 5 milioner euro. De forlanger, at Pella skal overlevere pengene til dem.

Piger på sporet er en krimiserie om Pella og hendes to veninder, tvillingerne Siri og Tyra.

De er spændende, uhyggelige, uforudsigelige, med en stor portion humor og gode karakterer.
10 titler er planlagt i serien.

Tyra och Siri er enæggede tvillinger - men selv om de er lavet af identiske celler, er de så forskellige, som to mennesker kan blive. Tvillingerne går i klasse med deres bedste veninde, Pella. Det er hende, som fortæller i bøgerne. De tre piger bor et dejligt sted ud til Øresund, et lille stykke uden for Helsingborg. De er meget nysgerrige og har fuldstændig tjek på, hvad der foregår i deres omgivelser. Der sker ikke, noget, uden at de ved det.

Fakta om bogen
ISBN 9788702103274
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker MilleArtDesign
Oversætter Camilla Schierbeck
Vejledende pris: 99,95


Patterson - sort ko, hvid mælk
Kasper Syhler
Udkommer d. 29-04-2011

Patterson er gjort af et særligt stof: Han er et langt rær, der ryger pibe, larmer, belærer verden om dens dumhed, elsker Irene og har umanerlig mange idiosynkrasier foruden sin egen møntfod. Han skriver haiku-digte, der bl.a. lovpriser Irenes smukke, men efterhånden lidt hængende bryster. Da digtene - som resultat af en forlagsredaktørs hævnakt - rent faktisk udkommer i bogform, bliver det den gode Irene for meget, og Patterson bliver smidt på porten. Så hvad gør han nu?

Kasper Syhlers debutroman er en vild, skæv og underfundig fortælling om en mand der er ganske sin egen.

Fakta om bogen
ISBN 9788702109191
Udgave 1
Udgivet 2011
Omslagsgrafiker Kasper Syhler
Vejledende pris: 199,95 .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar