onsdag den 24. august 2011

JØRGEN LETH KOMMENTERER LIVE HVEDEKORN 3, 2011!

HVEDEKORN NR. 3, 2011
Rosinante&Co

JØRGEN LETH KOMMENTERER LIVE HVEDEKORN 3, 2011! 50 år efter sin debut i nr. 4, 1961, vender Jørgen Leth tilbage til Hvedekorn og demonstrerer storform i fire kosteligt cool digte.

Også i resten af det uroligt bugnende nummer siger poesien så let som ingenting sig selv – en af de glitrende debutanter, det bliver skønt at velkomme tilbage i 2061, er Mikkel Peter Andersen, født 1987, og det er nok ikke noget tilfælde, at et centralt ord i hans stiligt pigeglade bidrag er ”lethængende”.

Christian Yde Frostholm dirigerer en Google-hyldest til poesien og det nye Poesiens Hus i Gothersgade, ” Den spinkle, nordiske klokkeblomst/ vokser på Poesigårdens enge ned mod Nissum Fjord”, mens Hvede-newcomer Peter Højrup hylder sin ven og kollega René Jean Jensen ved simpelthen at konkurrere ansigt til ansigt på RJJ’s egen hyper-fyndige boldbane.

Ellers bærer de radikalt brogede bidragydere til Hvedekorn 3, 2011, poetiske navne som Monia og Robert og Bror og Ajander og Gjövikli og Karmark, og som hende, der hedder Julie til fornavn og Elmhøj til efternavn og er debutant, født 1989, skriver i en af sine fem håndkolorerede brevbomber:

”Vi måler hvem der kan skrælle den længste skræl af appelsinen, vi spiller skak. Vi måler, hvem der er højest, hvem der har de flotteste bryster, den slankeste numse, de mest kønsløse øjne. Vi vinder begge to.”


I Hvedekorn vinder læseren og digteren begge to i hvert eneste poesi-fortabte nummer!

Billedkunstner: Marie Kølbæk Iversen

Hvedekorn
Omslag: Marie Kølbæk Iversen
ISBN: 978-87-638-1867-4
64 sider
Udgivelsesdato: 15. august 2011

Ingen kommentarer:

Send en kommentar