onsdag den 20. april 2011

Udgivelser i April fra Lindhardt og Ringhof

NYHED fra Lindhardt og Ringhof

Torben Guldberg
Sange om udødelighed

Hans debutroman Teser om eksistensen af kærlighed blev solgt til et rekordstort antal lande allerede inden udgivelsen og sælger rigtigt godt i mange af de lande hvor bogen er udkommet. Nu kommer den selvstændige fortsættelse.

Sange om udødelighed er en selvstændig fortsættelse af Guldbergs debutroman, Teser om eksistensen af kærlighed - mere præcist er det en prequel, der udspilles gennem fem århundreder op til 1500, hvor handlingen i debuten begyndte.

Vi følger igen ‘Den udødelige’ på hans vandringer gennem århundreder og kontinenter. Vi hører om hans kærlighed, hans deltagelse i krige og korstog; om hekse og trubadurer; om høvisk og kødelig kærlighed; og om dengang dannebrog faldt ned fra himlen. En historie, der rejser et andet af bogens overordnede spørgsmål, om forholdet mellem myte og virkelighed: ”Myten om Dannebrog er blevet udødelig. Den er ikke nødvendigvis sand, men den er det vi har. Altså er den virkelig.” Sange om udødelighed er som debutromanen en stort anlagt paneuropæisk roman, der igennem et væv af magiske og realistisk fortællinger beretter om myte, virkelighed og udødelig kærlighed.


Om forfatteren: Torben Guldberg, f. 1975, er uddannet skuespiller og har arbejdet som sådan siden 1998. I 2008 debuterede han som forfatter med romanen Teser om eksistensen af kærlighed. Debutromanen blev inden udgivelsen solgt solgt til Tyskland, Italien, Holland, Grækenland, Sverige, Norge og Israel. Og i alle landene til store litterære forlag. Bl.a. Fischer Verlag i Tyskland, Longanesi i Italien, Cappelen Damm i Norge og Brombergs i Sverige.

Fakta om bogen
Titel: Sange om udødelighed
Forfatter: Torben Guldberg
Omfang: 400 sider
Pris: 299,95 kr.
Udkommer mandag den 4. april 2011


NY BOG PÅ VEJ fra Lindhardt og Ringhof

Den 4. april får du hele historien om Jes Holtsø; fra tiden som feteret barnestjerne og ung misbruger over årene som hjemløs narkoman til hans genfødsel som musiker, mand og far.

Jes Holtsø
Verden venter

Hele Danmark så ham vokse op som bebrillede Børge fra Olsen-Banden. Bag kulisserne var intet, som det så ud til at være. Allerede som barn indledte han et misbrug – for Jes Holtsø havde svært ved at tackle, hvad livet kastede efter ham. Først årtier senere, på den anden side af et dødeligt misbrug, begyndte han at se sig selv i øjnene ...
Nedturen varede over 15 år, og da han ramte bunden, var Jes Holtsøe allernederst i de hjemløse heroinmisbrugeres hierarki. I Verden venter fortæller han om kampen for at overleve på samfundets bund - og om hvordan han mod alle odds holdt fast i håbet og sin egen menneskelighed. Og han fortæller om sit livslange forhold til musikken, der hjalp ham til ikke at give op, selv da alt lys var væk; Der var noget, han ikke var færdig med endnu.
Mørket løftede sig, da en livsfarlig gæld tvang ham væk fra Vesterbro og til et behandlingssted på Lolland. Jes Holtsøs nye liv kunne begynde, og med dét den egentlige udfordring. At forstå og håndtere de følelser, som havde ført ham så langt væk fra sig selv. At holde op med at flygte fra alt det, der er svært at se i øjnene.


Fakta om bogen
Titel: Verden venter
Forfatter: Jes Holtsø i samarbejde med Bo Østlund
Indbinding: Hardcover
Omfang: 288 sider
Pris: 299,95 kr.

Udkommer mandag den 4. april

NY ROMAN PÅ VEJ fra Lindhardt og Ringhof

Henrik Strube
VIOLINBYGGEREN


En fantastisk historie fra det virkelige liv om violinbyggeren fra Stats-fængslet

Sonny bor sammen med sin teenagesøn, Peter. Det går efterhånden helt godt imellem dem. Men en dag efter en dejlig tur i Tivoli er Sonny nødt til at sende sønnen alene hjem. Der er lige noget han skal ordne.

Da Sonny nogle måneder senere, og efter en dom for drab, flytter ind i celle 24 i Statsfængslet, er det med udsigt til 16 år i et rum på seks kvadratmeter. Ugerne i isolation har egentlig ikke afskrækket ham, men tanken om at skulle forholde sig til fængselsmiljøet og savnet af sin søn er ikke til at holde ud. Opholdet begynder dog at tage en helt anden form, den dag Sonny overtager en gammel guitar – og låner en bog om Stradivarius-violiner i fængslets bibliotek.

Violinbyggeren er baseret på en true story om et menneske, der rummer utrolige kontraster. Vi følger Sonny i et hårdkogt narkomiljø og et benhårdt fængselsmiljø, hvor han gennem årene – illegalt og med store vanskelligheder og benspænd, fremstiller komplicerede strygeinstrumenter, der kommer i høj kurs blandt klassiske musikere. Vi følger ham udenfor murene, når han er på udgang. Og ikke mindst oplever vi et skæbnefælleskab mellem den morddømte og den midald-rende efterforsker Arvid Hansen, der får et blødt punkt for Peter, som ligesom sin far er tiltrukket af det kriminelle miljø.

Henrik Strube (1949) er musiker, oversætter, forfatter, storyentertainer og redaktør for fagbladet Musikeren. Han har et langt musikerliv bag sig, fra guitarist i Røde Mor til diverse og stadig aktuelle soloprojekter. Har skrevet sange til en lang række albums og har netop været på Danmarksturne med sit originale liveband, Henrik Strube Band. Som forfatter debuterede Strube i 1989 med rockromanen Hit, efterfulgt i 2002 af en fagbog om tinnitus, Pas på ørerne. Oversatte i 2003 Charles Bukowskis sidste roman Pulp. Violinbyggeren er baseret på en sand historie, som Henrik Strube ud fra mange samtaler med hovedpersonen, research og egne forestillinger har omskrevet til en roman.

Titel:Violinbyggeren
Forfatter:Henrik Strube
Omfang:250 sider
Pris:299,95 kr.

Udkommer tirsdag den 4. april 2011


NY BOG PÅ VEJ fra Lindhardt og Ringhof

Ann Syréhn Tomašević
Glas og aske

Svensk roman væver to kvinders historie sammen på tværs af et århundrede.

Året er 1884, da Lili bliver født ind i en velhavende familie i Alsace. Hendes barndom og opvækst er lys og lykkelig, men da hendes elskede far pludselig dør, og 1. Verdenskrig nærmer sig, ændres hendes liv drastisk. Hun indgår et fornuftægteskab med faderens ven Ernst og flytter med ham til Wien, opsat på og opfyldt af drømmen om et nyt og bedre liv. Men ægteskabet bliver ikke, som hun havde tænkt sig, og efter en stor tragedie forlader Lili Ernst.

Hundrede år senere rejser den svenske journalist Amanda til Wien. Den konkrete anledning er, at hun uventet har arvet en ring efter Lili - en ring, som kan spores tilbage til både den russiske revolution og til nazisternes fangelejre.
Glas og aske er en fængslende skildring af en kvindes historie og skæbne i Europa gennem vigtige og dramatiske årtier.


Om forfatteren: Ann Syréhn Tomašević (f. 1945) er gymnasielærer i Lund. Glas og aske er hendes debutroman.

Fakta om bogen
Titel:Glas og aske
Forfatter:Ann Syréhn Tomasevic
Omfang:416 sider
Indbinding:Hardcover
Pris:299,95 kr.

Udkommer fredag den 8. april 2011


NY BOG PÅ VEJ fra Lindhardt og Ringhof

LEIF DAVIDSEN
UTAHS BJERGE
og andre historier

UTAHS BJERGE og andre historier er Leif
Davidsens første samling af korte fortællinger
siden Forræderen og andre historier (1995) og indeholder 12 nye, dramatiske historier om bl.a. utroskab og hævn.


UTAHS BJERGE og andre historier udspiller sig i politiske og kulturelle brændpunkter rundt om i verden fra øst til vest: fra efterkrigstidens Danmark til Østeuropa efter murens fald, hvor kom-munismen afløses af røverkapitalisme; fra Cambodjas Killing Fields og Malaysias multikulturelle samfund til bjergene i krigens Afghanistan – og i det billedskønne Utah, hvor katastrofen lurer i bjergenes skygge.

Tolv dramatiske historier om mennesker, der i den globale landsby kastes ud i moralske dilem-maer og politiske konflikter, hvor deres valg og handlinger kan vise sig at få vidtrækkende og indimellem fatale konsekvenser. Fortiden er aldrig helt forbi …

Leif Davidsen, født 1950, har siden debuten i 1984 udsendt en rejsebog, to novellesamlinger og elleve romaner, der er oversat til foreløbig femten sprog. For sit forfatterskab er Davidsen bl.a. blevet tildelt Læsernes Bogpris, Boghandlernes Gyldne Laurbær, Glasnøglen for årets krimi i Skandinavien, den franske Prix littéraire de la Bordelaise de Lunetterie og De Frankofone landes Ambassadører i Danmarks Litteraturpris.


Titel:UTAHS BJERGE og andre historier
Forfatter:Leif Davidsen
Omfang:256 sider
Pris:249,95 kr.

Udkommer torsdag den 14. april 2011


Ny bog fra Lindhardt og Ringhof

Ny kogebog fra Jamie Oliver blev solgt i en million eksemplarer på under 3 måneder i England. Den 20. april udkommer megahittet på dansk.

Jamie Oliver
Jamies mad på 30 minutter

Jamie Oliver kender alt til at have en travl hverdag og drømmer om mere tid til familien. I sin nye kogebog lærer han os, hvordan vi kan lave lækker mad hurtigt og få mere tid til dem, vi holder af.


Jamies mad på 30 minutter er Jamie Oliver, når han er allerbedst. Stilen er den samme som i de tidligere udgivelser, Det bar’ mad, Det mere bar´ mad og Jamies kogebog (Lindhardt og Ringhof, 2007). Det handler nemlig om at lave lækre basisretter på en super nem måde.

Man lærer at lave et helt måltid på den tid, man normalt bruger på en enkelt ret. Jamie giver også gode råd og masser af tips til, hvordan man kan spare tid i køkkenet uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Jamies mad på 30 minutter indeholder opskrifter på 50 hele måltider, som hver især rummer flere retter. Her er både forretter, salater, pastaretter, retter med kød, desserter m.m. Fælles for alle måltiderne er, at de ikke tager mere end 30 minutter at lave.

Jamie Oliver, f. 1975, uddannet kok, forfatter til 10 kogebøger, har siden 1998 løbende kunne opleves på tv i sine egne madprogrammer. Han er kendt for sin indsats for bedre mad i de engelske skoler og for restaurantkæden Fifteen, hvor han lærer unge at lave mad. Siden 2000 gift med Jools, med hvem han har tre døtre og en søn.

Titel:Jamies mad på 30 minutter
Forfatter:Jamie Oliver
Omfang:288 sider
Pris:299,95 kr.

Udkommer onsdag den 20. april 2011


NY BOG PÅ VEJ fra Lindhardt og Ringhof

Deborah Harkness
HEKSENAT

Deborah Harkness’ debutroman er fyldt med historie, magi og spænding og handler om den forbudte kærlighed mellem en heks og en 1500 år gammel vampyr.

Historikeren Diana Bishop, der er af hekseslægt, forsker i alkymistiske skrifter og falder over et fortryllet manuskript i Bodleian Library i Oxford. Diana har ikke brugt magi, siden hendes forældre blev dræbt på grund af deres evner, men da hun mærker manuskriptets kræfter, aner hun farer og sender det tilbage i arkivet uden at afkode dets indhold og hemmeligheder.

Hvad hun ikke ved er, at den gamle alkymistiske tekst Ashmole 782 har været forsvundet i århundreder og tiltrækker sig opmærksomhed fra andre væsner. Deriblandt vampyren Matthew Clairmont, som forsker i genetik. Meget imod sin vilje bliver Diana tiltrukket af Matthew, men et forhold mellem en heks og en vampyr er ikke problemfrit – især ikke da deres forhold går imod en gammel pagt, som skal sikre at holde ro og afstand mellem arterne og undgå at tiltrække sig opmærksomhed fra menneskerne. I takt med at Dianas magiske evner vokser, står det klart, at nogen vil hende til livs, og sammen med Matthew forsøger hun at finde ud af, hvad manuskriptet indeholder af hemmeligheder om arternes fortid og mere interessant; deres fremtid. Og det skal vise sig at blive noget af en rejse – både i tid og sted.

Deborah Harkness er historieprofessor ved University of Southern California i Los Angeles, USA. Hun har af flere omgange boet i Oxford og London og har studeret europæisk videnskabshistorie. Hun har tidligere skrevet to fagbøger og blogger regelmæssigt om vin. Heksenat er Deborah Harkness´ debutroman og første bog i en trilogi. Bogen er solgt til udgivelse i 32 lande. Læs mere på www.adiscoveryofwitches.co.uk

Titel:Heksenat (A Discovery of Witches)
Forfatter:Deborah Harkness
På dansk ved:Lene Gulløv
Omfang:736 sider
Pris:349,95 kr.

Udkommer tirsdag den 26. april 2011


NYHED fra Carlsen

Kåre Bluitgen
Krigeren

En stærk og aktuel historie om den angst og ensomhed, der opstår, når man er barn af en udsendt soldat.

Jens´ far er i krig i Afghanistan. Hver dag frygter han, at der skal komme en forfærdelig besked om hans krigerfar. At han ikke kommer hjem igen. I skolen siger de, at hans far er med til at slå børn ihjel, og læreren er begyndt at skælde ud, fordi han ikke følger med i timerne. Men han følger med i noget andet. Jens ser tv-avis med sin mor hver aften og læser tekst-tv som det første om morgenen. Hullet i maven forsvinder, hvis der ikke står noget om døde danske soldater. Jens tør ikke tage telefonen, når den ringer. Og han tør ikke åbne døren, når det banker på. En dag, da Jens og hans mor kommer hjem, blinker telefonsvareren rødt…

Bogen er illustreret af Rasmus Jensen og indgår i serien Carlsens stribede, der primært henvender sig til drenge og piger fra ca. 8-11 år.

Kåre Bluitgen, (f. 1959) er forfatter til en række skøn- og faglitterære bøger til både børn og voksne, bl.a. en nyoversættelse af koranen Koranen gendigtet og Koranen kommenteret og en biografi om Muhammed – Koranen og profeten Muhammeds liv. Derudover har han blandt andet gendigtet Dekameron, Don Quixote, Aladdin og flere af Ludvig Holbergs værker. Kåre Bluitgen har modtaget flere priser for sit forfatterskab, bl.a. Kulturministeriets Børnebogspris i 2000.

Titel:Krigeren
Forfatter:Kåre Bluitgen
Illustrationer:Rasmus Jensen
ISBN:9788711400265
Omfang:48 sider
Indbinding:Hardcover
Pris:179,95

Udkommer torsdag den 28. april 2011Ingen kommentarer:

Send en kommentar