onsdag den 20. april 2011

Børneudgivelser i April fra Rosinante og Co


Rosinante&Co

CICERO | FORUM | HØST&SØN | PRETTY INK | ROSINANTE | SAMLEREN
Børne- og ungdomsbøger
Nyheder i april

EN TORDENAGTIG FORELSKELSE
Bent Haller

Bent Haller er i 30 år udkommet med sine bøger på Høst & Søns forlag, og på forlagets 175 års fødselsdag udkommer forfatteren med en ny børneroman fra Udkantsdanmark; en magisk-realistisk fortælling om forelskelse og skaberkraft.

12-årige Adrian elsker at holde sommerferie hos sine bedsteforældre på Læsø.
Her må han alt, uden at nogen blander sig, og her behøver han ikke at tage sin medicin. Her bor hans bedste ven Jonathan, Moster Præst og Rocker-Brian med sine farlige dyr.

På Læsø er alt, som det plejer, og alligevel ikke. For bedstefar er i gang med en ny skulptur: Den smukkeste pige, Adrian nogen sinde har set. Han bliver simpelthen så forelsket, at figuren en dag står lyslevende foran ham. Han kalder hende for Primula, indtil hun forvandler sig …

Bent Haller (f. 1946) har i over 30 år skrevet bøger for alle aldre og i alle genrer.
Han har senest udgivet voksenromanen Rakkerpakhuset (2009) og børnebogen
Ham der søger Døden (2010).

Udkommer 15. april
Høst & Søn


PLET, LANGØRE OG ET BJERG AF KANINLORT
Christina Hesselholdt

Børn og dyr! Et vigtigt pædagogisk projekt - ofte en hård belastning for forældrene og indimellem ret kedeligt for børnene.

Sola og hendes mor har to kaniner, Plet og Langøre, og de fylder deres hverdag med møjsommeligt arbejde, for de to kaniner kan ikke være ude samtidig, og de lægger lorte alle vegne. Til sidst modnes ideen hos både Sola og hendes mor: Måske skulle man få sig en hund i stedet for? Fortsættelse følger...
Billedbogen bygger på en virkelig hændelse!

I efteråret 2011 udkommer billedbogen Sniffer, som er en selvstændig fortsættelse af Plet, Langøre og et bjerg af kaninlort.

Christina Hesselholdt (f. 1962) er cand.phil. i litteraturvidenskab og uddannet fra forfatterskolen. Hun debuterede i 1991 med romanen Køkkenet, gravkammeret & landskabet. Siden har hun slået sig fast som en af Danmarks fremmeste forfattere, og er senest udkommet med Camilla og resten af selskabet, som hun den 24. marts 2011 modtog Kritikerprisen for.

Plet, Langøre og et bjerg af kaninlort er Christina Hesselholdts 9. billedbog, men den første lavet i et samarbejde med den rutinerede illustrator Kirsten Raagaard.

Udkommer 14. april
Høst & Søn

DEN TREDJE GROTTES HEMMELIGHED
Per Olov Enquist

Oplæsningsbog fra 7 år af en af Sveriges største forfattere og en selvstændig fortsættelse af Morfar og ulvene, som udkom i 2003.

Den tredje grottes hemmelighed er en spændende og vittig fortælling om en begivenhedsrig sommer, om en morfar, der sammen med sine børnebørn får færten af et større narkosmugleri, om russiske gangstere og en lille hund, der hedder Pelle og kan kommunikere med vilde dyr og ikke mindst Marcus.

Per Olov Enquist, født 1934 i Västerbotten, er en af Skandinaviens store forfattere, internationalt kendt både som dramatiker og som prosaist især efter den store succes med Livlægens besøg, som i Danmark blev den mest solgte roman i både 2000 og 2001 - og i 2003 valgt som bedste udenlandske skønlitterære værk af den engelske avis The Independent. I efteråret 2001 udkom Lewis rejse, der i 2004 blev fulgt af Bogen om Blanche og Marie. Senest har han udgivet de roste erindringer Et andet liv (2009).

Udkommer 28. april
Høst & Søn

DEN STJÅLNE HISTORIE
Bent Rasmussen

En vild og fabulerende historie om, hvordan Andersen - ja, H.C. - kom på historien om flipperne. Drengen Povl Peter sorterer klude hos papirmølleren. Der finder han to flipper, som sætter hans fantasi i gang. Samtidig kommer H.C. Andersen på besøg på egnen. Og da han får lov til at læse Povl Peters historie, varer det ikke længe, inden historien er så godt som hans egen.

Bent Rasmussen (f. 1934), lærer og skolebibliotekar, debuterede som børnebogsforfatter i 1966 med børnebogen Alt kan gro. Han har et stort og virksomt forfatterskab bag sig, med bl.a. titler som Det skaldede spøgelse og De hvide hænder (bogen bag filmen Mig og Charly).

Udkommer 30. april
Høst & Søn

IDA OG RAKKERTØSEN
Hanne Brandt

IDA OG RAKKERTØSEN er en fortsættelse af Tyvens Tøs, der fortæller historien om Ida, der levede på H.C. Andersens tid.

Ida er flyttet ind hos gartneren og hans kone på Assistens Kirkegård. Her møder hun Skind Grethe, som sætter fælder op for dyrene, og Ida er bange for, hun en dag skal fange katten, Lille Mår. Ida møder også rakkertøsen, Mette, som hører til blandt de fattigste og mest udstødte folk på den tid.

Illustreret af Mads Themberg.

Hanne Brandt (f. 1940) er uddannet lærer, men har siden 1971 arbejdet i DR. Debuterede som forfatter i 1980 og har foruden en række bøger også skrevet dramatik til Svalegangen og Holstebro Børneteater.

Udkommer 26. april
Høst & Søn

GIV DEN GAS, INE
Tore Renberg & Øyvind Torseter

GIV DEN GAS, INE er en poestisk og fin billedbog om søskendeparret Ine og Hasse.

Hun har lyst hår som svinger når hun går, hun har tabt en tand i undermunden, hun er let til bens og sej i hjertet, og hun hedder Ine. Ingen anden kan svinge en økse som Ine. Og den som hun bedst kan lide at være sammen med, er en lillebror der hedder Hasse.

Tore Renberg (f. 1972) debuterede i 1995 med kortprosabogen Sovende floke, som han modtog Tarjei Vesaas’ debutantpris for. Renberg har siden udgivet tre romaner for voksne og en samling kortprosatekster.

Øyvind Torseter (f. 1972) er norsk billedkunstner, illustrator, tegneserieskaber og forfatter.

Udkommer 28. april
Høst & Søn

DEN 4. PARALLEL
Lazarusfænomenet & Carringtonkatastrofen
Kjetil Johnsen

Kjetil Johnsen stiller store spørgsmål i sin nye aktionsmættede serie, Den 4. parallel: Er det muligt med flere paralleller i vores egen virkelighed?
Hvad er tid og hvad er kvantemekanik egentlig?

Dette er blot nogle af de spørgsmål, som læseren konfronteres med.

Lazarusfænomenet
Emma er efter en bilulykke pludselig forældreløs, omgivelserne er forandret og ingen vil kendes ved hende. Emma står over for en ensom kamp om overlevelse i en fremmed verden.

Carringtonkatastrofen
Caine lever i en verden, der er ødelagt efter mange års krig. I håbet om at redde sit folk drager han på en farlig mission efter det mest eftertragtede af alle våben. Et våben, der viser sig at være en pige på 17 år.

Kjetil Johnsen (f. 1966) har arbejdet som journalist og redaktør i mange år. Siden hans første bogserie Hjerteflimmer er det blevet til næsten 30 bøger. Bl.a. den populære serie 4 VENINDER der også udkommer på dansk.

Udkommer 13. april
Høst & Søn

SKAMMERENS DATTER 1-2 & 3-4
Lene Kaaberbøl

Forestil dig, at der findes et menneske, som blot ved at se dig i øjnene, kan afsløre alle dine løgne og bedrag. Det kan Skammeren …

... og nu kan en ny generation af læsere få glæde af Lene Kaaberbøls bøger i nye samleudgaver.

Med den fængslende fantasyserie Skammerens datter har Lene Kaaberbøl fået sit store gennembrud både nationalt og internationalt. Serien har vundet adskillige priser og er blevet en moderne klassiker.

Lene Kaaberbøl (f.1960) er en af Danmarks mest populære forfattere. Hun debuterede allerede som femten-årig og har siden skrevet en lang række bøger for både børn, unge og voksne. Bøgerne om Skammerens datter er oversat til mere end 25 sprog. Lene Kaaberbøl har modtaget en række priser, senest Harald Mogensen-Prisen sammen med Agnete Friis for deres fælles kriminalroman Drengen i kufferten.
Læs mere på www.kaaberboel.dk

Udkommer 1. april
Forum

MIG OG MIN PAPFAMILIE
Anja Hitz

Hvordan tror du lige det er, når ens mor pludselig får en ny kæreste? Og han viser sig at have fem børn, som gør alting anderledes end du og din mor ville gøre? Prøv lige at forestille dig fem papsøskende på én gang - og næsten alle drenge.

Rose er 11 år og enebarn. Hendes forældre er skilt, og da moren bliver kæreste med en ny mand, vender det op og ned på det rolige liv Rose hidtil har haft på skift hos sin far og mor. Alting forandrer sig. Det giver konflikter, men meget bliver sjovere i den nye papfamilie …

Humoristisk og velegnet til højtlæsning.

Gennemillustreret i farver af Kirsten Raagaard.

Anja Hitz (f. 1969) er uddannet cand.mag. i filmvidenskab og dansk. Hun debuterede i 2002 med billedbogen Min mor, mit muldyr. Siden har hun udgivet yderligere tre billedbøger. Mig og min papfamilie er forfatterens første børneroman. Anja Hitz lever selv i en papfamilie med dit, mit og vores barn, tre piger på hhv. 13, 10 og et halvt år.

Udkommer 29. april
Høst & SønZOOM-BØGER

KÆRLIGHEDSKØDBOLLER
Mette Vedsø

En letlæst bog om venskab, kulturelle forskelle, insekter og fødselsdag og den allerførste forelskelse.

Kamal ved en masse om insekter, men ikke så meget om piger. Kamma ved ikke ret meget om insekter, men hun synes, Kamal er klog og vil gerne kysse. Kamal ved ikke lige, hvordan han skal få sagt til Kamma, at han ikke må spise kødboller. Kamma har fødselsdag og derfor må hun bestemme menuen og livretten er … kødboller. Jes har en løsning på det meste, også til hvordan Kamal løser sit lille problem.

Mette Vedsø (f. 1968), er uddannet cand. scient. i kemi og biologi fra Aarhus Universitet og gik på Forfatterskolen for Børnelitteratur 2008-2010. Debuterede i 2010 med novellen ”Taber-nabo” i antologien af samme navn.

Maria Bramsen (1963), uddannet grafisk designer fra Danmarks Designskole 2000, medstifter af tegnestuen Gul Stue. Har arbejdet 10 år som selvstændig grafisk designer og illustrator. Arbejder primært med illustration, visuel konceptudvikling samt bogtilrettelægning og layout.

Udkommer 15. april
Forum Zoom Ind

VERA
Mette Vedsø & Simon Væth

VERA er en letlæst historie om venskaber, skilsmisse og små mirakler.

Vera og hendes mor er flyttet til en lille by, fordi Veras far har fundet en anden kvinde. Mor er gået i stå og det nye hjem føles ikke som et rigtigt hjem. Vera drømmer om, at mor og far finder sammen igen, om at få en hundehvalp og om at få gode venner. Da det ser allermest trist ud, begynder tingene at forandre sig, mor bliver gladere og Vera begynder at tro på, at mirakler kan ske.

Bogen udkommer i Forums letlæsningsserie Zoom Ind, men er velegnet både som højtlæsning og som selvlæsning.

Mette Vedsø (f. 1968), er uddannet cand. scient. i kemi og biologi fra Aarhus Universitet og gik på Forfatterskolen for Børnelitteratur 2008-2010. Debuterede i 2010 med novellen Taber-nabo i antologien af samme navn.

Simon Væth (f. 1984), uddannet på Kolding Designskole, har bl.a. lavet flere pladecovers, eventplakater og flyers. Væth har også lavet illustrationer til magasiner og blade. Vera er hans debut som børnebogsillustrator.

Udkommer 15. april
Forum Zoom Ind

LOFTET
Natalie Normann & Anan Singh

Der kan skjule sig så meget på et loftsrum: Ski, poser med tøj, bøger og soveposer. Eller mørke kroge, støv, knirkende døre og kasser med sære ting. Julian og hans familie er lige flyttet ind, og Julian beslutter sig for at gå på opdagelse på loftet.
Men der er noget mærkeligt deroppe; og så finder han pludselig en gammel og mystisk maske …

Illustreret af Ole Comoll Christensen.

Udkommer 30. april
Forum Zoom Ind Gys

TRASH
Andy Mulligan

TRASH er ikke kun en historie om at være gadebarn og om at tage livet i egen hånd. Det er også en kriminalhistorie, en fortælling om venskab, bristede forventninger og håb.

Tre venner, Raphael, Gardo og Rotte lever på et bjerg af affald. Affaldet er hele deres liv, de sorterer det, sælger det, indånder det og bor midt i det. En dag finder de noget, som får fatale konsekvenser for deres liv, og intet bliver som det var igen.

Hvad der umiddelbart ligner en uskyldig sort læderpung, viser sig at indeholde koden på et mysterium. Et mysterium, der indbefatter en straffefange, en myrdet mand, en præst og en ulandsfrivillig, korruption, en masse penge og et tomt køleskab.

Andy Mulligan er opvokset i London. Efter 10 år som teaterdirektør fik en rejse rundt i Asien ham til at vælge at blive lærer. Han har undervist i engelsk og drama i England, Indien og Brasilien.

Udkommer 4. april
Forum Zoom OnIngen kommentarer:

Send en kommentar