tirsdag den 5. april 2011

Udgivelser i Marts fra Hovedland

Glitch
af Peter Dreyer

Thomas er ansat på Meteorologisk institut i København, hvor han beskæftiger sig med computermodeller og klima. Han har levet et på én gang travlt og dovent liv, som ændrer sig markant ved mødet med ægyptisk fødte Nevine. Nu bor de sammen i København, hvor hun er ansat som forsker på universitetet.

En sensommeraften, hvor han venter hende hjem, bliver han i stedet konfronteret med et tilsyneladende overnaturligt mareridt. Efterfølgende afviser en psykolog, at han fejler noget, men en skræmt professor på Geografisk institut forklarer Thomas, at han har været vidne til et Glitch. Dét ved han, hvad er; en fejl i et computerprogram. Men hvilken sammenhæng kan der være mellem computersystemer og underlige fænomener i den fysiske verden?

En dag forsvinder Nevine. Det sender Thomas på en desperat jagt efter den han elsker, men også på på en lang rejse mod Antarktis, hvor et eksperiment finder sted, et eksperiment, som Thomas først sent erkender, at han - og Nevine - er en del af.


Peter Dreyer, f. 1962. Er uddannet astronom og har arbejdet ved Geografisk Institut på Københavns Universitet, hvor han har analyseret satellitbilleder ved brug af kunstig intelligens. Han har siden arbejdet med analyse af trends indenfor informationsteknologi. Han debuterede som forfatter med den roste spændingsroman Inkaens fjerde mulighed i 2006.

Læs mere på www.hovedland.dk

400 sider, kr. 269,-
Udkommer 30/03 2011
De nye myter


Af Iben Krogsdal
Tidens ideal er det kompetente menneske, det autentiske menneske, det såkaldt uspolerede barn. Det er ideal og det er norm. Livet skal leves efter indefra kommende sandheder. Til gengæld bliver flere og flere allergiske overfor at blive påduttet religionens, kristendommens, systemernes og traditionernes værdier. Moderne mennesker vil finde svarene i sig selv. Sig selv, det er virkeligheden, men det er også problemet. Iben Krogsdals De nye myter - fra religion til psykologi rummer en afbalanceret forståelse af tidsånden, som den kommer til udtryk i coaching og management, hvad enten i erhvervslivet, i fagbevægelsen, i folkeskolen eller i den enkeltes forsøg på at tackle sig igennem tilværelsen. Krogsdals afhandling er en sagligt redegørende analyse af NLP, en terapiform i vækst, der samtidig skønnes at være repræsentativ i dens kant mod enhver form for overlevering og tradition og også repræsentativ i det kompromisløse sigte: individets absolutte selvrealisation.Iben Krogsdal, f. 1967, Cand.phil i religionsvidenskab. Arbejder som forsker ved afdelingen for religionsvidenskab på Aarhus Universitet. Hun har blandt andet skrevet skønlitteratur, en børnebog og salmer.
216 sider, kr. 229,-


Udkommer 26. marts

Ingen kommentarer:

Send en kommentar