tirsdag den 5. juli 2011

Mit lykkelige køkken

Udgivelsesdato 23. august 2011

Mit lykkelige køkken

Danskerne elsker at rejse. Det er dragende at møde nye kulturer, mennesker og deres måde at spise og leve på. Kogemanden Nikolaj Kirk har på sine mange rejser kloden rundt altid befundet sig godt blandt alt det nye, også selv om hans udgangspunkt har været en klassisk vestlig tilgang i køkkenet. Men med tiden har hans sind også ladet de nye indtryk, farver, dufte og smage fået en plads i sit hjerte, og de er blevet til hans elskede verdenskøkken.

I denne bog får vi lov til at komme på jordomrejse med Nikolaj Kirk. Vi besøger Færøerne i det kolde nord og herefter går turen til Indien, Kina, Japan, Mongoliet og Nepal – Borneo, Seychellerne, Madagaskar. Kap Verde, Trinidad og Tobago, Mexico og endelig, men ikke mindst, Brasilien. Vi får skønne anekdoter og beskrivelser af de forskellige landes storslåede køkkener og samtidig de mest spændende opskrifter, hvoraf mange overraskende let kan laves i et dansk køkken og smager skønt. Det hele er ledsaget af de mest fantastiske fotos taget af fotograf Søren Zeuthen og Kirk selv.

Helt ærligt, lyder kogemandens opfordring – tag med ud i verden og smag på det hele, vær åben og du skal møde!
Om forfatteren:
Nikolaj Kirk kalder sig selv for kogemand, gastronomisk opdagelsesrejsende og rådgiver. Har sammen med kokkekollegaen Mikkel Maarbjerg firmaet Kirk + Maarbjerg, der beskæftiger sig med rådgivning inden for mad og gastronomi, konceptudvikling, catering og kogekurser. Kirk har skrevet mange bøger, senest ”Grundkøkken” (2008)sammen med Mikkel Maarbjerg samt ”Mad til Folket” (2009).

Mit lykkelige køkken

Tekst: Nikolaj Kirk
Fotos: Nikolaj Kirk og Søren Zeuthen
Omfang: 352 sider
Pris: kr. 350,-

Ingen kommentarer:

Send en kommentar