tirsdag den 5. april 2011

Udgivelser i Marts fra Rosinantes Forlag

Hvedekorn nr. 1/2011
Rosinante&Co

Et spektakulært tematisk spor i Hvedekorn 1, 2011, er DRAMATIK og DRAMATIKERE:

Line Knutzon har sin allerførste optræden i Hvedekorn med farligt morsomme del 1 af et utrykt og uopført MÅVENS & PEDER-radiodrama:
PEDER (råber ud mod køkkenet): Hvordan går det ellers? FÅET SOLGT NOGET SLIK?

MÅVENS (også råbende fra køkkenet): NEJ. Ikke det mindste. Os PELSHANDLERE er jo en uddøende race.
Fortsættelse følger i nr. 2. 2011!

Der er et lille, skarpt læsedrama af Lone Munksgaard Nielsen og et ærkekøbenhavnsk cut up ved Jokum Rohde, aktuel med Manson på Det Kgl. Teater. DJ Djuna Barnes debuterer som digter med en forrygende ode til det mandlige lem (på kvinder NB) under sit borgerlige navn Maria Gerhardt: ”lad os gå i baren/ det er gratis pikke til alle”!

Men ingen mangel på bidrag at prale af: 8 poetiske kortprosastykker (inkl. en ”Krimi” og en ”Roman”) af Louis Jensen og ikke færre end 121 presserende spørgsmål stillet af Majse Aymo-Boot: Er mit skelet tusind kroner værd?/ Har skandinaviske mænd dybe stemmer?/ Hvorfor er de ved godt mod i radioen?/ Burde staten anvende strømafbrydelser for at styrke mellemmenneskelighed og sammenhængskraft i befolkningen?/ Er svensk litteratur en smertens katedral?

Foruden en sværm af debutanter, let øvede og barkede veteraner med navne som Rasmus Lindblad og Rasmus Graff og Rasmus Halling Nielsen, for nu bare at tage Rasmuserne (hvoraf det ene MÅSKE er et pseudonym …).


Endnu et vindernummer af Hvedekorn, der smider alle gevinsterne i grams!

HVEDEKORN
Billedkunstner: Lea Porsager
ISBN: 978-87- 638-1865-0
64 sider, 99,95 kr.
Udgivelsesdato: 28. marts 2011



Helle Vincentz
DEN AFRIKANSKE JOMFRU

Den afrikanske jomfru er første bind i Helle Vincentz’ nye spændingsserie om den unge, stræbsomme og til tider kyniske forretningskvinde, Caroline Kayser.


Romanen er en tankevækkende og aktuel historie om de korrupte olievirksomheders udnyttelse af verdens fattigste lande. Læg dertil et stort personligt drama, hvor hovedpersonen bliver tvunget til at vælge imellem at gøre det moralsk korrekte eller at beskytte virksomhedens omdømme og sin egen karriere.

Caroline Kayser arbejder for et stort, dansk olieselskab. Fra olieselskabets Kenya-afdeling indløber en melding om, at medarbejdere i Nairobi er involveret i voldtægter af piger fra en nærliggende landsby, hvor olieselskabet har boringer. Med kort varsel sendes Caroline til Kenya for at kvæle anklagerne og redde sit firmas omdømme. Men hvor langt er hun villig til at gå? Og kan hun vende det blinde øje til både mord, voldtægt og korruption? Mødet med den ti-årige Sally får alvorlige konsekvenser for Caroline, der snart er jaget vildt i en menneskejagt gennem Nairobis forarmede slumkvarter.

Helle Vincentz (f. 1978) er uddannet journalist. Som Fulbright-studerende er hun uddannet fra Columbia University i New York, hvor hun studerede Human Rights med speciale i olieindustriens sociale ansvar. Inden hun blev forfatter, arbejdede hun som projektleder hos A.P. Møller-Mærsk og som freeelancejournalist, hvor hun skrev for flere forskellige aviser og blade, her iblandt Jyllands-Posten. Helle Vincentz debuterer som skønlitterær forfatter med Den afrikanske jomfru. Seriens andet bind, Den filippinske pirat, udkommer i foråret 2012.

Udkommer 18. marts
Rosinante

Linwood Barclay
FOR TÆT PÅ

Ny spændingsroman fra forfatteren til Uden et ord, som var årets mest solgte bog i England 2008 og har solgt over en halv million eksemplarer i Tyskland.


Jim Cutter får sit livs chok, da han hører, at nabofamilien er blevet fundet brutalt myrdet. Hvad værre er, så ved hans egen teenagesøn Derek tilsyneladende noget, som han ikke vil ud med.
Men Derek er ikke den eneste i familien, der har hemmeligheder, og måske er det ligefrem sådan, at gerningsmanden er gået galt af de to huse. Spørgsmålet er nu, hvor lang tid der går, inden morderen opdager det...

Linwood Barclay er canadier og bor med sin kone i Toronto. Han har arbejdet som journalist og er forfatter til en række skøn- og faglitterære bøger. Siden sit store gennembrud på det europæiske marked i 2008 har han imidlertid helliget sig karrieren som romanforfatter.

Udkommer 22. marts
Cicero

FATIMAS HÅND af Ildefonso Falcones

Ny bog fra Cicero | Rosinante&Co



Fatimas hånd er en storslået historisk fortælling om en skelsættende periode i Europas historie, om krig, lidenskab, forræderi – og om at skabe fred mellem to kulturer.

”Vi er i krig. En krig mod de kristne. Vi kommer alle til at lide under den. Det kan du være sikker på.”

År 1568. I Andalusiens bjerge gør den muslimske befolkning, moriskerne, oprør efter års undertrykkelse. Den unge mand Hernando er blandt oprørerne. Han er resultatet af en kristen præsts voldtægt af en muslimsk kvinde, og med sine blå øjne og mørke hud nærer både kristne og muslimer mistro til ham. Fanget mellem to religioner forsøger han at finde sin plads. Da han midt i kampens gru møder pigen Fatima, ved han, at det er hos hende, han hører hjemme.

De ankommer til Cordoba og her forsøger han i skyggen af byens gamle moské at genrejse sin tabte kultur og religion, så kristne og muslimer kan leve i fredelig sameksistens. Men i en tid, hvor storpolitik og magtinteresser gennemsyrer hele den religiøse verden, er det ikke en ufarlig opgave, han har sat sig for. Han kommer til at kæmpe for sin tro – og også kærligheden kræver krydsede sabelklinger.

Fatimas hånd solgte bare på udgivelsesdagen 50.000 eksemplarer i hjemlandet Spanien, og romanen er solgt til udgivelse i mere end 20 lande.

Ildefonso Falcones er gift og far til fire børn, er advokat og bor i Barcelona. Debutromanen Havets Katedral (2006) blev en verdensomspændende succes med mere end 4 millioner solgte bøger i over 40 lande.

Ildefonso Falcones
FATIMAS HÅND

Originaltitel: La Mano de Fátima
Oversat af:Ane-Grethe Østergaard
Omslagsgrafiker:Ferran López/
Random House Mondadori
Dansk tilrettelægning:Paul Nicolas Oxby
ISBN:978-87-707-9100-7
900 sider, 399,95 kr.

Udgivelsesdato: 25. marts 2011

Fås også som lydbog og e-bog


Julia Butschkow
DER ER INGEN BJERGE I DANMARK


Julia Butschkows nye novellesamling er en mosaik af steder, miljøer, personligheder, livsaldre og sociale lag og tegner tilsammen et portræt af Danmark. Et Danmark, hvor der under overfladen gemmer sig en særhed, en ondskab, en hemmelighed, som pludselig stiger op til overfladen og får den til at krakelere.

Persongalleriet i bogens 13 noveller spænder over alt fra en pubertetspige på biltur gennem Jylland med sine forældre til den aldrende kvinde, der mister sin soulmate – den mand hun aldrig fik. Fra forstadsfruen, som har fået tvangsforestillinger om den grå sofa i stuen, til studinen, som tjener penge som escortpige og går ned med flaget.

Julia Butschkow (f. 1978) debuterede i 1997 med digtsamlingen Lykkekomplex. I 1999 udsendte hun kortprosabogen Så simpelt, i 2004 romanen Lunatia og fik i 2009 gennembrud med romanen Apropos Opa, der blev nomineret til DR Romanprisen 2009/2010.

Udkommer 25. marts
Samleren

TABTE DØTRE af Xinran Xue

Ny bog fra Rosinante | Rosinante&Co


Xinran Xue, kinesisk forfatter og journalist, har samlet en række rystende beretninger om kinesiske pigers skæbne. I bogen beretter Xinran Xue om piger, hvis forældre har været nødsaget til at efterlade dem på børnehjem, hospitaler eller trappestenen, på grund af landets ældgamle traditioner, etbarnspolitik og økonomisk nød. En skæbne, som forfatteren selv deler med de bortadopterede piger.

I Tabte døtre har Xinran Xue opsøgt en række kinesiske kvinder, der har været tvunget til at afgive deres nyfødte døtre. Kvinderne fortæller om de ulyksalige omstændigheder, om fortvivelsen over ikke at kende deres børns skæbne og om sorgen, savnet og skyldfølelsen over at have mistet deres døtre.

Xinran Xue fortæller også sin egen barske historie, hvor hun blot en måned gammel blev efterladt af sine forældre, så de kunne koncentrere sig om partiet.

Derudover giver bogen også stemme til de mødre rundt om i verden, som har adopteret de små kinesiske piger, og giver dem muligheden for at fortælle pigernes gribende historier.

Med Tabte døtre ønsker Xinran Xue både at vise de mange adopterede, kinesiske piger, hvad deres biologiske mødre har været oppe imod, og at de var elskede og aldrig glemt. Men også at vise konsekvenserne af den kinesiske etbarnpolitik og landets syn på piger.

Xinran Xue er født i 1958 i Bejing, men flyttede til London i 1997, hvor hun bor i dag. Xinran Xue er forfatter og journalist og især kendt for den internationale bestseller Kinas døtre. På dansk er senest udkommet Kinas vidner (2009).

Xinran Xue er desuden stifter af www.motherbridge.org, som er en organisation, der støtter nødlidende kvinder og børn i Kina.

Xinran Xue
TABTE DØTRE
Originaltitel: Lost Daughters
Oversat af: Poul Bratbjerg Hansen
Omslagsgrafiker: Anne Kragelund
ISBN: 978-87-638-1638-0
236 sider, vejl. pris: 299,95 kr.
Udgivelsesdato: 28. marts 2011



VERDENSPREMIERE!


Jean M. Auel
HULERNES SANG

Den 29. marts er der verdenspremiere på sjette og sidste bind i Jean M. Auels internationale bestseller-serie Jorden børn – der samlet har solgt mere end 45 millioner eksemplarer verden over.

Trofaste læsere har verden over fulgt Ayla fra hun som lille pige overlevede et jordskælv, der udslettede hele hendes slægt, og måtte kæmpe for at overleve i en nådesløs natur. Fra hun blev optaget i en klan af neandertalere og siden udstødt, og til hun på egen hånd tæmmede en hest, opfostrede en ulv og tog sig af den hårdt sårede rejsende, Jondalar, som tog hende med til sit folk og gjorde hende til sin mage.

I Hulernes sang har Ayla og Jondalar sammen fået datteren Jonayla, og Ayla er i træning til at blive Zelandoni, en spirituel leder og healer. Det er en stor ære, men ikke ufarligt at blive indviet i naturens og Den Store Moders gåder. Træningen indebærer en lang rejse til hellige huler, og Ayla må indse, at det sætter forholdet til Jondalar på prøve og kan komme til at koste store ofre.

Jean M. Auel (f. 1936) debuterede i 1980 med Hulebjørnens klan (på dansk 1981). På dansk er senere udkommet: Hestenes Dal (1983), Mammut-jægerne (1986), Rejsen over stepperne (1990) og Folket i Klippehulerne (2002), der ved udgivelsen lå nummer ét på 16 bestsellerlister verden over.

Udkommer 29. marts
Samleren

Q&A med Jean Auel

Q: Hvor og hvornår på døgnet kan du
allerbedst lide at skrive?

A: Da jeg begyndte at skrive, sad jeg ved mit
køkkenbord og skrev på min skrivemaskine,
men da mine børn tog på college, indrettede
jeg et kontor i et af værelserne. Nu har jeg et
dejligt, stort kontor med store vinduer, så jeg
kan nyde udsigten og hvile mine computertrætte
øjne.
Jeg skriver om natten. Jeg er et sandt
nattemenneske. Når solen går ned, går min
hjerne i gang. Jeg ser ofte solen stå op, før
jeg går i seng. I løbet af et døgn sover jeg
otte timer og jeg er ikke noget morgen
menneske. Selv da børnene boede hjemme
eller da jeg havde fuldtidsjob, var det
sværeste for mig, at komme op om
morgenen. Når jeg skal, så kan jeg godt
vende mit døgn om, men det betyder, at jeg
ikke sover i en periode og så snart jeg igen
kan gøre, hvad jeg vil, følger jeg min naturlige
rytme – og sover om dagen.

Q: Hvor mange gange gennemskriver du
et manuskript?

A: Da jeg skrev på skrivemaskine, skrev jeg
mine tekster igennem ca. seks gange. Nu
hvor jeg skriver på computer, er det svært at
holde tal på. Når jeg starter dagens arbejde,
plejer jeg at gennemskrive de sidste par sider
for at komme ind i skrivningen og iblandt
gennemskriver jeg det sidste færdigskrevne
kapitel. Inden manuskriptet afleveres,
gennemskriver jeg det mindst en gang og
efterfølgende mere end fem gange, hvor jeg
overvejer redaktørens forslag til rettelser og
tjekker korrekturen. Visse afsnit kræver mere
arbejde end andre. Jeg har ikke noget imod
at gennemskrive. Det er her, jeg får styr på
historien.

Q: Hvem får først lov til at læse dit
manuskript?

A: Min mand. Men kun når jeg betragter det
som færdigt.

Q: Skrivemaskine, bærbar eller pen og
papir?

A: En computer med stor skærm, der kan
vise flere sider på en gang, så jeg også har
adgang til den research, som jeg har brugt i
teksten.

Q: Hvad er den bedste gave, man kan give
en forfatter?

A: Uforstyrret tid.

Q: Hvad er næste skridt for Jean Auel?

A: Jeg har ikke haft tid til at tænke på det,
men jeg vil nok blive ved med at skrive, så
længe jeg kan.

Fakta om Jean M. Auel

M’et
Jean M. Auels mor hed Martha, men Auels
mellemnavn er Marie.

45 millioner
Sidste år rundede salgstallet for Jordens børn
45 millioner eksemplarer. Næsten halvdelen,
altså over 20 millioner eksemplarer, er solgt i
USA.

Hard work
Jean M. Auel fik ideen til historien om Ayla en
sen vinteraften i 1977. Hun havde ikke før
skrevet fiktion og vidste ikke præcis, hvor
historien var på vej hen. I de næste fire
måneder arbejdede Auel 12 til 16 timer i
døgnet og nedskrev den skitse, der senere
skulle blive til succes-seriens seks bøger.

Det vidste du (måske) ikke om Jean M. Auel

Christoffer Carlsson
TILFÆLDET VINCENT FRANKE

Tilfældet Vincent Franke er den unge, svenske Christoffer Carlssons anmelderroste debutroman om et umage par og ikke mindst en skæbnesvanger flugt. Romanen er en indsigtsfuld fortælling, om hvem vi er – og hvem vi kunne være blevet.


Vincent Franke sidder fast. I den kriminelle verdens sumpede undergrund, i morfinens blændende hallucinationer og i tanken om, at kærligheden kun gives med knytnæveslag.

Men en dag prøver han at slippe fri. Den dag han møder Maria. Hun havner i hans lejlighed, og Vincent skal på befaling af Pastor, en af hovedmændene i Stockholms underverden, sørge for, at hun under ingen omstændigheder forlader den.

Vincent kender spillereglerne. At forelske sig i Maria er katastrofalt. Og da hun pludselig forsvinder, bliver Vincents liv alt andet end enkelt.

Christoffer Carlsson (f. 1986) er forfatter og ph.d.-studerende i kriminologi ved Stockholm Universitet.

Udkommer 29. marts
Cicero


Ingen kommentarer:

Send en kommentar